MS: PSN-hack ook voor ons slecht

In april werd het PSN gehackt waardoor deze werd afgesloten. Gamers konden hierdoor tot ver in mei niet meer online met hun PlayStation 3 en PSP. Dit heeft niet alleen effect gehad op Sony maar de grote concurrent, Microsoft, zegt dat de hele industrie hier last van ondervindt.

Phil Spencer, die eerder vandaag ook al uitspraken heeft gedaan over de Halo-serie, zegt dat ze de problemen bij Sony heel erg vervelend vinden. Ze krijgen vaak de vraag of Microsoft hier niet de vruchten van heeft geplukt met hun Xbox Live. Volgens Spencer is dat niet het geval. Als mensen gaan twijfelen over de veiligheid van hun onlinegegevens, dan is dat slecht voor de hele industrie.

"I've had questions about whether or not this helps Xbox Live and no, it doesn't help anybody. Having people question the safety of their online information is not good for our industry."

Sony heeft sinds de inbraak meerdere malen hun excuses gemaakt en zijn blij met de steun die ze krijgen van hun klanten. Er zouden maar weinig opzeggingen zijn van PSN-accounts en de meeste zijn ook alweer actief op het PSN. Daarnaast is begin deze maand het Welcome Back-programma van start gegaan waarbij klanten gratis games kunnen downloaden.

PSN