[NBA] Ming vreest einde carrière

Basketballer Yao Ming vreest voor het einde van zijn profloopbaan. De Chinese ster in de NBA is nog altijd niet hersteld van zijn enkelblessure die hem sinds november 2010 aan de kant houdt. Bovendien loopt het contract van de 2,29 meter lange center van de Houston Rockets af.

"Ik weet niet wanneer ik zal terugkeren op het veld. Ik weet niet eens of ik ooit nog kan basketballen. Mijn voet heeft nog steeds veel behandeling nodig. Wandelen en joggen gaan nu goed, maar ik moet op minstens 80 procent van mijn krachten komen om weer te kunnen basketballen. Ik zit nu slechts op 30 procent," zei Ming tegen CCTV.

De Chinees zegt dat zijn dochtertje Amy hem energie geeft om zijn revalidatieproces vol te houden. "Ik wil graag dat ze me ooit ziet spelen en zelfs een prijs ziet winnen. En dus niet een video met hoogtepunten van mijn carrière, maar gewoon live. Zij is een grote motivatie om door te gaan."

Hoe de toekomst van Ming er bij de Houston Rockets uit ziet weet hij niet, omdat hij op 30 juni werkloos wordt. "Ik heb geen kampioensring in gedachte, mijn belangrijkste plannen zijn om de komende jaren goed voor mijn familie te zorgen en vrijwilligerswerk te blijven doen. Ik weet niet wat de plannen zijn van de nieuwe coach Kevin McHale. De afgelopen tien jaar heb ik hier in Houston de beste tijd van mijn leven gehad. Dat maakte het voor mij nog moeilijker om hier te moeten vertrekken."