Gilbert blijft Contador voor op ranglijst

Philippe Gilbert blijft de beste wielrenner ter wereld. De Belg behoudt zijn eerste positie in de UCI World Tour. Alberto Contador, die met overmacht de Giro won, klimt van de zeventiende naar de tweede positie. Michele Scarponi, de nummer twee van de Ronde van Italië, is de nieuwe nummer drie van de ranglijst. Fabian Cancellara zakt naar de vierde positie.

Robert Gesink blijft de beste Nederlander op de twaalfde plaats. De Raborenner stond op de vorige wereldranglijst nog negende. Maarten Tjalingii (34e), Pieter Weening (41e), Laurens ten Dam (44e) en Sebastian Langeveld (48e) staan ook in de top vijftig. Steven Kruiswijk komt dankzij zijn goede prestaties in de Giro uit het niets op de 52e plaats.

Spanje is na de Giro het beste wielerland en verdrijft de Belgen van de eerste plaats. Ook Italië gaat België voorbij. Australië zakt van de tweede naar de vierde positie, Nederland blijft zesde.

HTC-Highroad blijft de beste ploeg, Contadors Saxo Bank stormt van de tiende naar de tweede positie. Dat gaat ten koste van Leopard-Trek. Die ploeg verliet echter de Giro al na vier etappes na het overlijden van Wouter Weylandt. Rabobank zakt van de zesde naar de achtste positie.