Twee gewonden bij explosie op set The Hobbit

Op de set van The Hobbit in Nieuw-Zeeland heeft een explosie plaatsgevonden waarbij twee mensen gewond raakten. De crewleden die aan de film van Peter Jackson werken hebben lichte brandwonden, schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald.

"Twee mensen zijn na de explosie op de set behandeld en naar het ziekenhuis gebracht", zegt een woordvoerder van de brandweer. De woordvoerder van The Hobbit laat de krant weten het woord 'explosie' erg overdreven te vinden voor het 'incident'.

Het incident gebeurde op een werkplaats waar 'een paar mannen' werkten aan een standbeeld, vertelt de woordvoerder. "Eén van hen had een paar verbrande neusharen, maar ze nemen hier geen risico's en daarom zijn ze naar het ziekenhuis gebracht."

De opnamen van The Hobbit, de prequel van de The Lord of the Rings-trilogie, zijn sinds eind maart in volle gang. Het draaien van de film, die in twee delen uitkomt, is een paar keer uitgesteld. Naast de financiële problemen bij coproducent MGM en gezondheidsproblemen bij regisseur Jackson, brandde eerder dit jaar een filmstudio vol miniaturen af.


Twee gewonden bij explosie op set The Hobbit (Foto: Novum)