Roemloos SBS-afscheid Patty Brard

Patty Brard is dinsdagavond vertrokken bij Shownieuws. Het afscheid van de 56-jarige oud-seksbom was sober te noemen. Zo kreeg Brard, die ruim vier jaar werkzaam was bij het SBS 6-programma, geen bloemetje, geen dankwoord en geen afscheidswoorden.

Na de afkondiging van Shownieuws, wendde de diva zich tot co-presentator Viktor Brand: "Zullen we zoenen? Dag lieverd. Dank je wel, schat." Het is nog steeds niet precies bekend waarom Brard moest vertrekken bij het roddelprogramma. Geruchten doen al tijden de ronde dat ze enorme ruzies veroorzaakte met de redacteuren van Shownieuws.

Volgens roddelnicht Albert Verlinde is Brard het eerste slachtoffer van de overname van de SBS-zenders door mediatycoon John de Mol. "Totdat De Mol en Sanoma beginnen -dat zal begin 2012 zijn- zal SBS 6 niet meer contracten afsluiten dan nodig is, want anders gaat alles natuurlijk de nieuwe boedel in", vertelde Verlinde dinsdag op Q-music. Volgens hem worden er de komende tijd nog veel meer mensen bij SBS ontslagen.


Roemloos SBS-afscheid Patty Brard (Foto: Novum)