"Fortuna Sittard heeft zeven contractspelers"

Fortuna Sittard heeft zeven contractspelers, een aantal dat over ruim drie maanden naar zestien moet zijn uitgegroeid. De club kan vanwege de zeer beperkte financiën weinig spectaculaire aankopen doen op de transfermarkt.

"We hebben nu zeven contractspelers en moeten er op 1 september zestien hebben", zegt trainer Wim Dusseldorp in gesprek met Voetbal International. "Wij oriënteren ons. Het doel is geen minpunten te krijgen, want dan zijn we volgend seizoen wat eerder veilig."

"Bij Fortuna Sittard kun je geen topsalaris verdienen, maar ik juich de normalisering van de salarissen toe", vertelt Dusseldorp. "Wij zijn in staat keurige salarissen te betalen voor jongens van twintig a 21 jaar. Je weet dat je in een bepaalde categorie moet zoeken."

De club handhaafde zich op het nippertje in de Jupiler League. "Spelers moeten willen investeren in hun eigen loopbaan. Wij zijn zestiende geworden in de Jupiler League, maar iedere speler denkt dat-ie hogerop kan. Zo werkt het denk ik niet. In de voorbereiding zal de selectie pas vorm gaan krijgen."