[Primera División] Uitslagen speelronde 38

Afgelopen weekend werd in de Spaanse competitie de laatste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je het laatste overzicht van het seizoen met de uitslagen, de eindstand en de topscorers.

Cristiano Ronaldo schrijft historie tegen UD Almería

Real Madrid heeft op de slotdag van de Spaanse competitie met 8-1 uitgehaald naar het reeds gedegradeerde UD Almería. In diezelfde wedstrijd schreef Cristiano Ronaldo geschiedenis door zijn 39e en 40e doelpunt van het seizoen te maken. Daarmee verbeterde hij het record van Hugo Sanchez en Telmo Zarra, die ooit tot 38 goals kwamen.

Emanuel Adebayor was uiteindelijk de grote man aan de zijde van de Madrilenen. Hij trof namelijk drie keer doel. Ook Karim Benzema en de eerdergenoemde Cristano Ronaldo deden prima mee en troffen tweemaal doel. Daarnaast wist ook Joselu Sanmartín een doelpunt mee te pikken. Kalu Uche deed in de eerste helft nog wel wat terug voor UD Almería, maar dat mocht niet meer baten.

Afellay helpt FC Barcelona aan laatste zege 2010/2011

De Spaanse landskampioen FC Barcelona heeft dit weekend de wedstrijd tegen Málaga met 3-1 gewonnen. Ibrahim Afellay was een van de doelpuntenmakers.

Málaga mocht even hopen op een mooie stunt. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong met dank aan Sebastián Fernandez Miglierina. Op slag van rust kwam FC Barcelona echter op gelijke hoogte. Bojan Krkic werd in de zestien neergehaald en kreeg een strafschop, welke hij zelf benutte.

In de tweede helft was het Ibrahim Afellay, die opstond. Een kwartier voor tijd kreeg hij de bal net buiten het strafschopgebied, passeerde drie man en schoot de bal onhoudbaar binnen. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 3-1 voor de Catalanen door een goal van Marc Bartra Aragall. De verdediger kopte de bal hard in de kruising.