Wenger: "Wordt een belangrijke zomer"

Aan kwaliteit geen gebrek bij Arsenal, aan prijzen des te meer. Manager Arsène Wenger kijkt terug op een teleurstellend seizoen.

"Wij zullen nooit tegen degradatie vechten. We hebben een goed team. In uitduels presteren wij het beste. Van de topvier in Engeland (Manchester United, Manchester City, Arsenal en Chelsea, red.) zijn wij de sterkste", is Wenger van mening volgens Voetbal International.

"We beschikken over kwaliteiten waarmee we elk team in de wereld kunnen verslaan. Kijk maar naar de Champions League-finale. Wij hebben beide ploegen verslagen", vervolgt Wenger. "We gaan weliswaar op zoek naar versterkingen, maar blijven met dezelfde stijl spelen. Het wordt een belangrijke zomer voor ons."

Wenger is duidelijk lovend over zijn ploeg, maar vooral over Robin van Persie. "Robin is fantastisch geweest. Een doelpuntenmachine. Niet alleen is hij een goalgetter, het is een complete voetballer. Bij veel combinaties, ook in verdedigend opzicht, is hij betrokken."

De Franse oefenmeester had graag meer gebruik gemaakt van de Nederlandse international. "Het is echter wel frustrerend, als je nagaat dat hij slechts achttien keer in de basis kon beginnen. Als je bedenkt hoe vaak hij had gescoord, als hij dat elke wedstrijd had kunnen doen. Hopelijk is hij nu definitief van alle blessures af en speelt hij volgend seizoen zo'n dertig wedstrijden. Het WK van Nederland was natuurlijk ook een uitputtingsslag voor Robin."