Atleten geschokt na dood Wanjiru

De dood van marathonloper Samuel Wanjiru heeft geschokte reacties opgeleverd bij zijn voormalig collega-atleten. De Keniaan kwam om het leven na een val van zijn balkon. Vermoedelijk pleegde de atleet zelfmoord.

Het nieuws is hard aangekomen bij Haile Gebrselassie. De meervoudig olympisch- en wereldkampioen 10.000 meter en wereldrecordhouder op de marathon liet via Twitter weten: "Ik ben helemaal geschokt door dit nieuws. Natuurlijk kan men zich afvragen of wij dit als 'atletiekfamilie' hadden kunnen voorkomen. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en al zijn vrienden en collega's.”

Kenesisa Bekele, een andere top-atleet, reageerde ook op de dood van Wanjiru: "Ik vind het zo erg voor zijn familie en vrienden om een grote atleet en een groot persoon te verliezen. Ik keek tegen hem op en zag hem als een grote marathonatleet. Ik keek ernaar uit tegen hem te lopen op grote evenementen.”

Ook Tsegaye Kebede, winnaar van het brons bij de Spelen en de wereldkampioenschappen in Berlijn, liet weten geschokt te zijn met de dood van zijn voormalig concurrent: "De dood is altijd triest, maar in dit geval helemaal. Hij was een jonge man en een geweldige atleet. Ik ben geraakt. Ik herinner me onze spannende strijd in Chicago en zag er naar uit hem weer te ontmoeten.”