Trulli: "Problemen met stuurbekrachtiging verhelpen"

Jarno Trulli hoopt dat Team Lotus de problemen met de stuurbekrachtiging snel kan verhelpen. Volgens de Italiaan kan hij dan pas het maximale uit de auto halen, zeker omdat er in Spanje een grote update voor de T128 aan zit te komen.

"Ik heb nog steeds veel problemen met de stuurbekrachtiging. We hebben er problemen mee en ik heb er enorm last van omdat ik de auto niet kan voelen en ik er daardoor niet mee kan rijden. Als het team het probleem met de stuurbekrachtiging oplost dan kan ik veel feedback teruggeven. Het team werkt er nu meer aan dan aan de aerodynamica," zei Trulli tegen Autosport.

De Italiaan kijkt erg uit naar de update die later deze maand in Spanje er aan zit te komen. Deze zal onder andere een geblazen diffuser bevatten die lijkt op die van Red Bull Racing. "Dit zal het team een boost geven qua prestaties. Voor mij geldt dat de stuurbekrachtiging dan moet werken. Als dat lukt dan kunnen we aan het behalen van punten gaan denken. Punten pakken is realistisch, maar of het mogelijk is dat moeten we uit gaan vinden. Het ziet er in ieder geval goed uit."