UEFA wijst protesten Real en Barça af

De UEFA stelt geen onderzoek in naar drie spelers van Barcelona voor het veinzen van blessures. Real Madrid had daar na het eerste halvefinaleduel in de Champions League om gevraagd. Dani Alves, Pedro Rodriguez en Sergio Busquets zouden zich hebben aangesteld om hun tegenstanders kaarten aan te smeren.

Ook een protest van Real Madrid tegen de rode kaart van Pepe werd afgewezen. Barcelona kreeg nul op het rekest bij het protest tegen uitlatingen van Real-trainer Jose Mourinho. De Portugees zei na afloop van de door Barça gewonnen wedstrijd (2-0) dat de Catalanen al jaren bevoordeeld worden. De UEFA had zelf al een onderzoek naar die uitlatingen ingesteld.

In totaal zijn er zes gebeurtenissen die de UEFA wel onderzoekt tegen beide clubs. Mourinho wordt behalve voor zijn opmerkingen tegen de UEFA ook onderzocht voor kritiek op de scheidsrechters. Real moet ook vrezen voor straf omdat fans het veld betraden en projectielen op het veld gooiden. De rode kaarten van Pepe (Real) en Jose Pinto (Barcelona) worden ook onderzocht. Alle zes de zaken worden vrijdag behandeld.

Beide clubs kunnen als ze hier reden toe zien binnen drie dagen beroep aantekenen tegen de uitspraken van de tuchtcommissie van de UEFA.