Barcelona onderzoekt uitspraken Mourinho

Barcelona gaat uitspraken van José Mourinho onderzoeken. De Portugese trainer bekritiseerde na afloop van het duel tussen Real Madrid en Barcelona zowel de Catalaanse club als de UEFA. Het juridische departement van Barcelona beslist na het onderzoek of het de UEFA zal inschakelen om stappen te ondernemen tegen de trainer van Real Madrid.

De Portugees liet na afloop van de wedstrijd in de persconferentie weten dat hij vindt dat Barcelona bevoordeeld wordt door de UEFA. "Pep Guardiola is een fantastische trainer, maar hij heeft al een Champions League gewonnen waar ik mij voor zou schamen."

Mourinho doelde daarmee op de wedstrijd in de halve finale van 2009 toen hij als trainer van Chelsea werd uitgeschakeld door Barcelona. In dat duel werd na een vermeende handsbal van een Barcelona-speler geen penalty gegeven aan Chelsea.

"Als hij dit jaar weer wint, dan is het weer op een dubieuze manier", vervolgde Mourinho. In de eerste halve finale tussen de twee Spaanse rivalen kreeg Real Madrid-verdediger Pepe na een uur rood. Volgens Mourinho was dat onterecht. De Portugees werd na aanmerkingen op de arbitrale leiding naar de tribune verwezen.

"Ik begrijp het niet", zei Mourinho verder. "Ik weet niet of het de publiciteit van sponsor Unicef is of de invloed van Angel Villars (hoofd van de scheidsrechterscommissie bij de UEFA en FIFA, red.). Maar zij hebben veel macht en de overige teams hebben geen enkele kans."

De reactie van Guardiola op de uitspraken van zijn collega was weinig zeggend. "Niets heb ik hierover te melden."


FC Barcelona wil uitspraken Mourinho onderzoeken (Foto: Novum)