Real eist schorsing zes Barça-spelers

Real Madrid is er in de aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League alles aan gelegen om tegenstander FC Barcelona uit het lood te brengen. De Koninklijke verloor vorige week in eigen huis met 0-2 van Barça en moet in het hol van de leeuw deze achterstand goedmaken. Daarbij is alles geoorloofd.

In het eigen Estadio Santiago Bernabéu kreeg Real de rode kaart van Pepe en het naar de tribune sturen van coach José Mourinho te verwerken. Om het recht zege te laten vieren is de club naar de arbitragecommissie van de UEFA gestapt om een schorsing voor liefst zes Barcelona-spelers te eisen. Naar eigen zeggen heeft de Koninklijke genoeg bewijs geleverd om de schorsingen mogelijk te maken.

Barcelona zou onsportief gespeeld hebben en daarom zou coach Pep Guardiola morgen niet op de bank mogen zitten. Ook José Manuel Pinto, Víctor Valdés, Seydou Keita, Daniel Alves, Pedro en Sergio Busquets zouden voor hun schwalbes en agressieve gedrag niet in het eigen Camp Nou op het veld mogen staan.

De tuchtcommissie van de UEFA komt vandaag in een spoedzitting bijeen, maar de kans dat de aanklachten van Real gehonoreerd worden lijkt klein te zijn. Als de scheidsrechter de incidenten ontgaan is dan kunnen er op basis van de videobeelden spelers geschorst worden.