Willem II degradeert uit Eredivisie

Willem II speelt vanaf volgend seizoen in de Jupiler League. De Tilburgers gingen zondag met 4-0 onderuit en zagen VVV-Venlo met 3-2 van Feyenoord winnen. Daardoor is de Limburgse club zeker van deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

Willem II won dit seizoen slechts drie wedstrijden. Vitesse (1-0), sc Heerenveen (4-3) en AZ (2-1) werden in deze voetbaljaargang een keer over de knie gelegd. Daarnaast werd er ook nog zes keer gelijkgespeeld tegen respectievelijk Vitesse (0-0), Roda JC Kerkrade (2-2), De Graafschap (0-0), Excelsior (1-1), Feyenoord (1-1) en VVV-Venlo (0-0).

De grootste nederlaag van Willem II dateert van 6 februari. Toen speelden de Tilburgers namelijk tegen FC Groningen en gingen met 7-1 onderuit. Tim Matavz trof voor de Groningers vier keer doel. Daarnaast waren ook Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Thomas Enevoldsen trefzeker. Andreas Lasnik deed wat terug voor de Brabanders.

Willem II was sinds het seizoen 1987/1988 actief in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. In de laatste jaren speelden de Tilburgers voornamelijk in de kelder van de Eredivisie, al was het seizoen 2008/2009 een uitzondering op de regel. Toen werd de competitie op de twaalfde plaats afgesloten. Komend seizoen zijn ze echter veroordeeld tot het spelen in de Jupiler League, waar de titelstrijd overigens ook nog erg spannend is.