'Pechstein wil als wielrenster naar OS2012'

Schaatsster Claudia Pechstein wil volgend jaar mogelijk als baanwielrenster aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen deel te kunnen nemen, zo meldt het het Duitse persbureau DPA. Voorwaarde voor deelname is echter wel dat het Internationaal Olympisch Comité afziet van de Osaka-regel.

Pechstein is op basis van verdachte bloedwaarden twee jaar geschorst geweest en maakte dit jaar haar rentree. De Osaka-regel verbiedt het sporters die langer dan een half jaar geschorst worden om deel te nemen aan de eerstvolgende Olympische Zomer- en Winterspelen volgend op het ingaan van de schorsing.

In het geval van Pechstein geldt dat ze dat ze de Spelen van 2010 in Vancouver miste en ook de Spelen in 2012 in Londen zal gaan missen, maar de regel is omstreden en ligt onder vuur. Het internationaal sporttribunaal CAS buigt zich daarom nu over de zaak, te meer omdat het internationaal dopingagentschap WADA het op dit punt niet eens is met het IOC.

Het wielernieuws rond Pechstein werd door haar tegenover rad-net bevestigd noch ontkend. In ieder geval hoopt de inmiddels 39-jarige Duitse in 2014 fit genoeg te zijn om in Sochi nog haar tiende olympische plak te kunnen pakken.