Arsenal heeft middelen voor toptransfer

Arsène Wenger heeft komende zomer flink wat geld te besteden. De trainer van Arsenal gaf vandaag op de wekelijkse persconferentie aan dat de Gunners financieel gezond zijn en dat er budget is voor een grote aankoop, mocht de situatie daarom vragen. Volgens diverse Engelse media zou de Fransman zo'n 40 miljoen pond te besteden hebben.

Of de Londense club ook daadwerkelijk diep in de buidel gaat tasten, valt nog te bezien. Wengers eerste zorg is het intact houden van de selectie, die een gemiddelde leeftijd heeft van 23 jaar. "Ik denk niet dat het een drukke zomer wordt. Het team is gemiddeld 23 jaar oud, dus waarom zouden we dan veel aankopen moeten doen?"

Cesc Fàbregas pleitte deze week voor het aantrekken van een of meerdere routiniers. De aanvoerder van Arsenal denkt dat de talentvolle groep gebaat is bij extra ervaring. "Robin van Persie en ik hebben indertijd veel geleerd van de topspelers. Nu is er niemand meer naar wie de jonkies opkijken, terwijl dat juist zo belangrijk is."

Arsenal is al het hele seizoen de belangrijkste uitdager van koploper Manchester United. De laatste weken hebben de Gunners echter veel moeite om hun duels te winnen, waardoor de titelkansen danig zijn geslonken. De Londense formatie won in 2005 voor het laatst een grote prijs. In de FA Cup werd Manchester United destijds na strafschoppen verslagen.


Arsenal heeft middelen voor toptransfer (Foto: Novum)