Dzsudzsák droomt van Primera División

Balazs Dzsudzsák hoopt ooit in Spanje te voetballen. De vleugelspeler van PSV zegt in gesprek met FIFA dat het een droom is in de Primera División te spelen, maar dat hij Eindhoven niet verlaat om elders de bank warm te houden. "Het zou fantastisch zijn om in Spanje te spelen. Ik zou zelfs zeggen dat het mijn droom is."

Dzsudzsák maakt een uitstekend seizoen door en droeg in het Europa League-duel met Benfica de aanvoerdersband namens PSV. "Ik ben geen andere speler, maar ik ben wel veranderd," verklaart de 24-jarige Hongaar zijn recente ontwikkeling. "Ik ben rustiger en geconcentreerd en heb veel gesproken met mijn omgeving."

"Ik ben nu eerste keus en wil bewijzen dat ik het verschil kan maken," vervolgt de Eindhovense clubtopscorer. "Ik ben constanter geworden, wat de interesse van andere Europese clubs verklaart. Bij PSV wist ik dat ik speeltijd zou krijgen. Om nu naar een andere club te gaan en op de bank te belanden, zou geen goede beslissing zijn."

Dzsudzsák kwam in de zomer van 2007 naar PSV en ontwikkelde zich met flitsende acties en mooie doelpunten tot een vaste waarde bij de Eindhovenaren. In 127 duels kwam de 31-voudig Hongaars international tot 43 doelpunten en een vrachtlading aan assists. Hij kwam 31 keer uit voor het nationale team van Hongarije.


Dzsudzsák wil grag in Spanje spelen (Foto: Novum)