Film over Onassis-familie in de maak

Het leven van de Griekse multimiljonair Aristoteles Onassis wordt verfilmd. De Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles ziet de film over de tweede echtgenoot van Jackie Kennedy als een soort The Godfather met Onassis als middelpunt, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

De film, die ook Onassis getiteld zal zijn, wordt geschreven door Braulio Mantovani. De Brazilianen Meirelles en Mantovani werkten eerder samen bij de verfilming van het meesterwerk Cidade de Deus (City of God) uit 2002.

De nieuwe film van het tweetal gaat over het huwelijk van de scheepsmagnaat Onassis met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy. De basis van de film is een boek van de Britse journalist Peter Evans.

Volgens Evans zit Onassis achter de moord op Robert Kennedy, de jongere broer van de vermoorde John F. Kennedy. De jongere Kennedy zou ervoor gezorgd hebben dat Onassis geen zaken meer mocht doen met de Verenigde Staten. Robert Kennedy werd in 1968 vermoord door de Palestijnse Sirhan Sirhan, vijf jaar na de moord op JFK.


Jackie Kennedy (Foto: Novum)