Van den Boog weg bij Ajax

Rik van den Boog gaat per 1 juni weg als algemeen directeur bij Ajax. Van den Boog heeft dit na goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) van de club besloten. De beslissing is gekomen na alle commotie van de afgelopen tijd rond de Amsterdamse club.

"Alle ontwikkelingen rondom het rapport van de technische klankbordgroep hebben een enorme impact op onze mensen en de organisatie, maar ook op mij persoonlijk", zei Van den Boog in een reactie. "Het maakt het voor mij als eindverantwoordelijke onmogelijk om belangrijke beslissingen te nemen die over de komende jaren gaan. Hierdoor kan ik mijn functie niet meer naar behoren uitoefenen."

Uri Coronel, voorzitter van de RvC, betreurt de beslissing van de algemeen directeur. "Het is buitengewoon betreurenswaardig dat het zo ver is gekomen, maar wij respecteren zijn beslissing. Van den Boog heeft veel goede dingen voor Ajax gedaan en ik vind het pijnlijk te moeten constateren dat de gebeurtenissen zo'n enorme impact hebben, ook op hem persoonlijk."

"Onder Van den Boog is Ajax een goede weg ingeslagen. We zijn uit de financiële dip gekomen en veel goede veranderingen in de organisatie zijn aan hem toe te schrijven, zoals de duidelijke organisatiestructuur en de ontwikkelingen bij de jeugdopleiding. Hij heeft daarnaast namens Ajax goede resultaten bereikt in onderhandelingen met clubs en spelers."