Van Praag bemiddelt bij Ajax

Michael van Praag heeft zich als erelid van Ajax en voorzitter van de KNVB opgeworpen om te bemiddelen in de strijd die er bij de Amsterdamse club woedt tussen de kampen van Johan Cruijff en Uri Coronel/Rik van de Boog. De ruzie liet vorige week diepe sporen na en een meer gematigde stroming bij Ajax probeert nu te kijken of de breuk te lijmen valt.

Van Praag is samen met enkele andere prominenten bij Ajax aan de slag gegaan nadat vorige week de voorzitter van de ledenraad Rob Been buiten het medeweten van de oud-spelers in de ledenraad een commissie heeft ingesteld die het spanningsveld tussen de verschillende kampen bij de Amsterdammers moet onderzoeken.

De benoeming van de commissie is bij onder meer Keje Molenaar in het verkeerde keelgat geschoten en hij zei te overwegen zijn positie mogelijk op te willen geven. "Ze zaten met elf man bij elkaar zaterdag en daar was niet één oud-speler bij. Dat vind ik niet bepaald democratisch," zei Molenaar die inmiddels weer iets gekalmeerd is. Hij heeft na afgelopen zondag bezoek gehad van de harde kern van Ajax. "Ze wilden met mij praten en daar stond ik voor open. Ze vroegen me door te gaan en ervoor te zorgen dat Johan Cruijff terugkeert bij de club. Ik wil niets liever."

Van Praag lijkt ondertussen achter de schermen vorderingen te maken en de door Been ingestelde commissie overbodig te maken.