Oud-assistenten Van Gaal snappen Bayern niet

Andries Jonker is sinds het ontslag van Louis van Gaal interim-hoofdtrainer bij Bayern München. Dit zorgt voor scheve gezichten bij andere trainers.

"Louis heeft altijd gezegd dat Andries het moeiteloos van hem kon overnemen, maar ik weet niet of Bayern wat met deze trainerswissel opschiet, hoor”, zegt Gerard van der Lem, voormalig assistent van Van Gaal in NUSport. "Behalve Louis hebben ze nog drie Nederlanders weggestuurd. Dan denk ik: laat die Duitsers het in die laatste wedstrijden lekker zélf doen. Alhoewel… Andries lijkt wel op een Duitser. In die zin is de keuze voor hem zo gek nog niet, haha."

Shota Arveladze was in de periode van Van Gaal bij AZ zijn rechterhand. "Waarschijnlijk hebben de clubbestuurders hun oor te luister gelegd bij de spelers. Als die niet met je verder willen als trainer, houdt het op. Als weet ik dat Louis in ieder geval Arjen Robben en Bastian Schweinsteiger aan zijn kant had staan. Misschien had hij die keeper gewoon nooit moeten wisselen; dat had de nodige weerstand gescheeld."

Ook Ajax-trainer Frank de Boer zet zijn vraagtekens bij de keuzes van Bayern. "Vorig seizoen was alles prachtig en geweldig wat Louis presteerde, nu wordt hij vijf duels voor het einde zo op straat gezet. Dat vind ik vooral sneu voor Louis zelf. Dat verdient zo'n grote trainer niet. Wat haalt zo'n ontslag nou nog uit? Ik begrijp er niets van."

ADO-trainer John van den Brom verwacht dat Van Gaal snel weer de draad oppakt. "Ik ben benieuwd hoe lang Louis zijn sabbatical volhoudt. Hem kennende begint hij al weer snel met iets nieuws."