Beckenbauer: "Ontslag Van Gaal te laat"

Franz Beckenbauer had liever gezien dat Louis van Gaal al eerder was ontslagen bij Bayern München. "Het vertrek van Van Gaal was onvermijdelijk", zegt Beckenbauer in gesprek met Bild. "Helaas, we zijn er niet in geslaagd onze coach tot het einde van het seizoen bij de club te houden, nadat bekend werd dat hij in de zomer zou vertrekken."

Van Gaal werd gisteren op straat gezet na het duur puntverlies tegen Nürnberg (1-1). Eerder was al bepaald dat Van Gaal deze zomer zou vertrekken, maar toen werd bepaald dat de Nederlander het seizoen af zou maken. Het gelijkspel van afgelopen weekend was echter alsnog reden genoeg voor het bestuur om de trainer te ontslaan.

"Dit had goed uit kunnen pakken als we dat allemaal hadden gewild. Maar in de meeste gevallen werkt het niet zo", stelt Beckenbauer. "Als je de beslissing maakt om afscheid te nemen van je coach, moet je dat eigenlijk direct doen."

Dat Van Gaal eerder had moeten vertrekken betekent niet voor Beckenbauer dat hij nooit had moeten komen. "Hij heeft veel voor de club betekend. Hij heeft de dubbel gewonnen en de finale van de Champions League gehaald. Ook maakte hij jongelingen als Müller en Badstuber tot de spelers die ze nu zijn", aldus Der Kaiser.