[Update] White Knight Chronicles passeert miljoengrens

De Japanse rollenspelserie White Knight Chronicles is een succes voor Sony. Dat laat de hardwarefabrikant via Twitter weten. In totaal zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

 

Update 19:15u
Sony heeft tevens bekendgemaakt dat White Knight Chronicles 2 in Europa ook het origineel meegeleverd krijgt. Twee voor de prijs van één dus. WKC1 is volledig remastered tijdens de ontwikkeling van WKC2 en kent alle tweaks uit het tweede deel. Beide games komen op één Blu-Ray-schijfje en na het opstarten kun je kiezen welke game je wilt spelen. Een exacte datum is nog niet bekend op dit moment.

WKC2

Origineel bericht
White Knight Chronicles
kent drie delen in Japan waarvan er twee voor de PlayStation 3 en eentje op de PSP is verschenen. In het westen is alleen het eerste deel op de PlayStation 3 uitgebracht. Het vervolg moet later dit jaar uitkomen samen met de PSP-versie White Knight Chronicles: Origins.

De rollenspelserie kan zich met een miljoen exemplaren nog lang niet meten met langlopende series als Final Fantasy en Dragon Quest. Zo zijn er in de Dragon Quest-serie 57 miljoen exemplaren verkocht, terwijl er in totaal maar liefst 97 miljoen Final Fantasy-delen over de toonbank zijn gegaan.