Jonker: "Communicatie verbeteren bij Bayern"

Andries Jonker neemt voor de rest van het seizoen de taken van Louis van Gaal over bij Bayern München. De voormalig rechterhand van Louis van Gaal vindt het niet gemakkelijk.

Bayern nam dit weekend afscheid van Van Gaal, die met Bayern opnieuw had teleurgesteld op bezoek bij 1. FC Nürnberg. De clubleiding van de Duitse topclub besloot de oud-trainer van Ajax, Barcelona en AZ per direct te ontslaan. Jonker mocht wel blijven en is tot het einde van het seizoen de coach van Bayern. Na dit seizoen neemt Jupp Heynckes de taken over.

"Dit is ook voor mij geen gemakkelijke situatie", zei de oud-trainer van FC Volendam, MVV en Willem II tegen Duitse media. Jonker ziet verbeterpunten bij Bayern. "Ik zal niet vanaf dag één alles veranderen, maar ik wil wel de communicatie verbeteren. Als iemand een probleem of een vraag heeft dan kan hij altijd bij mij komen", aldus de voormalig assistent van Van Gaal.

Karl-Heinz Rummenigge is hoopvol over de samenwerking met Jonker. "Hij neemt het goede mee en brengt enkele noodzakelijke veranderingen aan", zei de algemeen directeur. Het vertrek van Van Gaal verraste Franz Beckenbauer niet. "Halve zaken werken niet", aldus Der Kaiser, die verklaart dat Bayern beter is geworden onder Van Gaal. "Hij heeft er veel beweging in gebracht."