PSP in prijs verlaagd voor concurrentie met 3DS

Sony Computer Entertainment verlaagt de prijs van de Playstation Portable naar honderddertig euro. Dat heeft Sony donderdag bekendgemaakt. Hiermee zet de hardwaregigant de aanval in op gamegigant Nintendo. De eind maart gelanceerde Nintendo 3DS ligt voor 245 euro in de winkel.

Sinds de komst van de Nintendo 3DS zijn alle schijnwerpers gericht op de producten van Nintendo. Van de PSP-spelcomputer zijn 67,8 miljoen exemplaren verkocht, maar de PSP moet buigen voor de 144,6 miljoen verkochte Nintendo DS-spelsystemen.

"Met de nieuwe verkoopprijs en het aanbod van betaalbare games is er een nieuwe wereld van draagbaar gamen beschikbaar", stelt Europees marketing manager Isabelle Tomatis. Daarnaast is het mogelijk films te kijken op de spelcomputer. Vanaf volgende week donderdag lanceert Sony ook Music Unlimited, een muziekdienst voor de PSP. Het bedrijf richt zich met de PSP vooral op jongeren.

Eind dit jaar wordt de PSP opgevolgd door de krachtigere Next Generation Portable. Deze NGP beschikt onder andere over een beter beeldscherm, snellere processoren, een betere batterij en verschillende manieren om spellen te besturen. Zo beschikt het apparaat over een aanraakscherm en twee analoge joysticks.


(Foto: Novum)