Gesink blij met ideale voorbereiding

Robert Gesink is tevreden over zijn optreden in de Ronde van Baskenland tot nu toe. "Dit is een hele goede opbouw richting de klassiekers", vertelde hij na zijn achtste plaats in de koninginnenrit. "Ik denk dat ik hier de ideale voorbereiding heb met het oog op de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

Gesink had graag de etappe gewonnen, maar daarvoor is zijn vorm nog net niet goed genoeg. "Ik mis nog dat beetje extra in mijn benen om te versnellen. Toen de anderen aangingen had ik het wel lastig hoor." Zorgen maakt hij zich daarover echter niet. "Vorig jaar was ik hier heel sterk, maar ging het vervolgens in de klassiekers minder. Hopelijk is het nu net omgekeerd."

Na vier etappes staat Gesink op de zevende plaats in het klassement, maar volgens ploeggenoot Juan Manuel Garate ligt er een podiumplaats in het verschiet. "Daar gaan we in ieder geval alles aan doen", belooft de Spanjaard. "We richten ons volledig op het algemeen klassement, ook als we daarmee kansen op een ritzege moeten laten liggen."

De Ronde van Baskenland duurt nog twee dagen. Morgen is er een 177 kilometer lange etappe, zaterdag wordt de wedstrijd afgesloten met een tijdrit over 24 kilometer.