Cech: "Ik geniet nog steeds van Chelsea"

Hij speelt al zeven jaar bij Chelsea, maar wil zeker niet denken aan een vertrek. Doelman Petr Cech heeft zijn hart verpand aan de Londense club en wil er nog lang spelen.

De Tsjech met het rare helmpje is al sinds 2004 niet meer weg te denken uit het doel van Chelsea. "Toen ik in 2004 bij de club terechtkwam was ik 22 jaar oud en vol enthousiasme. Nu ben ik hier alweer zeven jaar en nog steeds voel ik hetzelfde. Nog steeds geniet ik ervan", vertelt hij enthousiast aan Chelsea Magazine.

De 29-jarige nationale doelman van Tsjechië kwam over van Stade Rennais en speelde al meer dan driehonderd wedstrijden voor Chelsea. "Het is heel mooi om te horen dat ik meer dan driehonderd duels voor Chelsea heb gespeeld. Zeker aangezien de club is uitgegroeid tot één van de besten van Europa en de wereld. Ik hoop dat er meer komen. Nu zijn het er driehonderd, misschien worden het er wel zeshonderd de komende jaren."

Met Chelsea won Cech vele prijzen: viermaal de landstitel, driemaal de FA Cup, twee keer het Community Shield en twee keer de League Cup.