[CL] Uitslag Real Madrid - Tottenham Hotspur

Vanavond troffen Real Madrid en Tottenham Hotspur elkaar tijdens het eerste duel in de kwartfinales van de Champions League. Mede dankzij twee doelpunten van huurling Emanuel Adebayor won Real Madrid de eerste ontmoeting met 4-0. Tottenham kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan, nadat Peter Crouch tweemaal geel pakte. Hieronder het verslag en de karakteristieken van deze wedstrijd.

Real Madrid heeft de eerste ontmoeting tegen Tottenham Hotspur in de kwartfinales van de Champions League opvallend simpel weten te winnen. Dankzij twee doelpunten van Emanuel Adebayor en één treffer van Angel di María en Cristiano Ronaldo won de ploeg met 4-0.

Direct na het eerste fluitsignaal zocht Real in eigen huis de aanval. Al na vier minuten werd dit beloond met een treffer. Adebayor kopte raak en liet Gomes en bij de tweede paal Modric kansloos. Na een kwartier spelen leek het duel al beslist, nadat Tottenham-spits Peter Crouch op domme wijze twee keer kort achter elkaar een gele kaart pakte. De Madrileense ploeg wist zich vervolgens weinig raad met de man-meersituatie. De Spurs werden met name via Gareth Bale gevaarlijk. Zo belandde een verre inworp van de Welshman voor de voeten van Van der vaart, die alleen vrij stond voor Casillas. Onze landgenoot, die na het vertrek van Crouch als gelegenheidsspits speelde, had echter te weinig tijd nodig.

Na rust koos Tottenham-trainer Harry Redknapp ervoor om toch met een diepe spits te spelen. Jermaine Defoe verving Van der Vaart, maar dit pakte niet goed uit. Real werd naarmate de tweede helft vorderde gevaarlijker en in de 57e minuut besliste Adebayor het duel met zijn tweede treffer van de wedstrijd. De Togolees scoorde opnieuw met het hoofd. De kansen stapelden zich vervolgens op en het doel van keeper Gomes werd geregeld onder vuur genomen. Een kleine twintig minuten voor tijd besliste Di María het duel definitief door de bal mooi in de kruising te schieten. In de slotfase bracht de tegenvallende Cristiano Ronaldo de stand op 4-0.