Stan Lee wil cameo in Dark Knight Rises

Stan Lee is bij comic-fans om twee redenen bekend: hij is de (mede)-bedenker van een groot aantal Marvel-striphelden (Spider-Man, the X-Men, Iron Man en nog vele anderen) en hij heeft een cameo in bijna elke Marvel-verfilming. Aan de lijst met cameo's wil hij nu graag ook een DC-film toevoegen.

DC Comics, de grote rivaal van Marvel, is het bedrijf achter Superman, Batman, Green Lantern en een verzameling anderen. De eerstvolgende grote superheldenfilm uit die stal is Christopher Nolans The Dark Knight Rises die in 2012 moet verschijnen. Lee, die het afgelopen weekend aanwezig was bij de Kids' Choice Awards, grapte tegen een journalist dat hij naast al de Marvel-cameo's ook wel eens een DC-rolletje kon doen.

"Waarom laat DC Comics me geen cameo in Batman doen?" vroeg Lee zich af. "Denk maar eens na wat mensen daarvan vinden. Ze zouden het niet geloven."

Lee heeft in de eerstvolgende Marvel-film, Thor, een rol als de vrachtwagenchauffeur die de hamer van het titelfiguur moet vervoeren. Voor de daarop volgende Captain America: The First Avenger gaat hij ook nog een cameo opnemen, al weet hij nog niet welke rol hij krijgt. "Ze zeggen me gewoon wat ik moet doen. Ik heb er nooit wat over te zeggen. Ik weet nooit welke rol ik krijg tot het moment dat ik op de set ben."

Gevraagd waarom hij denkt dat comic-verfilmingen deze zomer de bioscopen domineren, geeft hij aan dat superhelden de behoeften vervullen van mensen die sprookjes ontgroeid zijn. "Het zijn als sprookjes, maar dan voor oudere mensen in de echte wereld, " aldus Lee. "En iedereen vindt zaken die 'larger than life' zijn geweldig. Superhelden zijn dat sowieso."

Thor verschijnt eind april in de Nederlandse bioscopen, met Captain America in juli en The Dark Knight Rises een jaar later.