Gordon-Levitt heeft rol in 'The Dark Knight Rises'

Het gerucht ging al langer dat acteur Joseph Gordon-Levitt een rol zou krijgen in The Dark Knight Rises. Nu heeft Warner Bros. het nieuws officieel bevestigd. Daarnaast is bekendgemaakt dat actrice Juno Temple een bijrol zal vertolken in het vervolg op Batman Begins en The Dark Knight.

Welke karakters beide acteurs zullen spelen is op dit moment niet bekend. Gordon-Levitt wordt met name gelinkt aan het karakter The Riddler, maar ook bestaat de mogelijkheid dat hij Deadshot zal spelen. In de comics staat Deadshot bekend als een huurmoordenaar en daarnaast als een lid van de 'Suicide Squad'.

Na Inception, werkt Gordon-Levitt wederom met regisseur Christopher Nolan. Zelf is Nolan nog bezig met het verbeteren van het script en het voorbereiden van het productieproces, en ook treedt hij op als consultant bij de voorbereidingen van een andere superheldenfilm van Warner Bros., namelijk Superman: Man of Steel.

Gordon-Levitt is bekend van films als (500) Days of Summer en Mysterious Skin. Op dit moment werkt hij aan een sciencefictionfilm genaamd Looper. Deze film wordt geregisseerd door Rian Johnson, waarmee Gordon-Levitt eerder de film Brick heeft gemaakt. Juno Temple is de laatste jaren veelal te zien in arthouse-films als Little Birds en Dirty Girl. Ook zijn onlangs de opnames van een tweetal andere films afgerond waarin Temple een rol heeft. Dit zijn Killer Joe (met Matthew McConaughey) en Jack and Diane. Ook heeft ze een rol in The Three Musketeers van regisseur Paul W.S. Anderson.

De releasedatum van The Dark Knight Rises is op dit moment gezet op 20 juli 2012. Zowel Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman als Michael Caine zijn ook in dit deel te zien. Andere rollen zijn er voor Anne Hathaway als Catwoman, en Tom Hardy als Bane. Daarnaast gaan de geruchten dat ook Marion Cotillard een rol zal spelen in de film.

Gordon_Levitt
Joseph Gordon-Levitt heeft rol in The Dark Knight Rises