Prequel voor Resident Evil

De Resident Evil filmserie gaat terug naar het begin. Letterlijk; distributeur Screen Gems heeft bekend gemaakt dat de game-verfilmingen een prequel gaan krijgen.

De vijfde film in de reeks gaat Resident Evil: Begins heten. Qua tijdlijn plaatst deze film zich voor Resident Evil uit 2002, de eerste keer dat de wereld uit de gelijknamige games op het witte doek verscheen.

In Begins zal Milla Jovovich wederom de rol van Alice spelen, maar ze zal niet de heldin met superkrachten zijn die we kennen, omdat die op dit punt nog niet is geïnfecteerd met het T-virus. Alice is bovendien niet de hoofdrol; Sienna Guillory zal de rol van Jill Valentine spelen, wiens verhaal we volgen als zij probeert om te gaan met de uitbraak van het virus.

Hoewel regisseur Paul W. S. Anderson verantwoordelijk was voor de eerste en de meest recente film in de reeks, is nog niet zeker of hij ook betrokken zal worden bij Resident Evil: Begins. De film moet echter uitkomen in september 2012, dus het zal niet lang meer duren voordat daar zekerheid over is.


Scène uit Resident Evil