[Jupiler League] Uitslagen speelronde 29

In de Jupiler League stonden vandaag acht wedstrijden op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen, de meest actuele stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

FC Zwolle is in de 29e speelronde van de Eerste Divisie tegen nieuwe averij opgelopen. De koploper, die de laatste twee wedstrijden door FC Dordrecht en RBC Roosendaal op een doelpuntloze remise werden gehouden, slaagde er nu bij Telstar niet in te scoren: 0-0.

Op zijn 123e verjaardag heeft Sparta Rotterdam in eigen huis met 4-3 verloren van RKC Waalwijk. Nadat RKC eenvoudig op 0-2 was gekomen, was het oud-RKC'er Johan Voskamp, die de wedstrijd hoogstpersoonlijk kantelde. Met drie treffers bezorgde de spits Sparta een 3-2 voorsprong. RKC pakte met tien man toch nog de winst.

Namens de Waalwijkers scoorden Donny de Groot, Toni Varela, Anthony Bentem (eigen goal) en in blessuretijd Fred Benson. Bij RKC moest Varela in de tweede helft met rood van het veld. Door de zege op Sparta staan de Waalwijkers nog maar drie punten achter koploper Zwolle.

Onderin de Eerste Divisie heeft Almere City FC de smaak echt te pakken. De ploeg van trainer Dick de Boer won twee weken geleden al met 3-2 van FC Volendam en klopte nu ook FC Eindhoven. In eigen huis werd het 3-0 voor de Almeerders, die nu nog maar drie punten achterstand hebben op Fortuna Sittard. De Limburgse derby tegen MVV Maastricht bleef onbeslist: 0-0.