[NASCAR] Montoya ziet Räikkönen graag komen

Juan Pablo Montoya vindt dat de komst van Kimi Räikkönen goed uit kan pakken voor de NASCAR. De Fin maakte eerder deze week bekend dat hij dit jaar hoogstwaarschijnlijk enkele races in de Truck Series zal gaan rijden en dat er in de toekomst wedstrijden in de Nationwide en Sprint Cup Series in het verschiet kunnen liggen.

Montoya kent Räikkönen nog uit zijn tijd in de Formule 1 toen ze eerst tegen elkaar en later bij McLaren als teamgenoten reden. In 2005 was het duo succesvol met winst in tien van de negentien races, maar de titel ging toen evenwel naar Fernando Alonso. Het tweetal reed ook in 2006 bij McLaren totdat bekend werd dat Montoya het jaar er op in de NASCAR Series uit zou gaan komen. De Colombiaan vertrok zelfs nog gedurende het seizoen bij McLaren om voor Chip Ganassi al enkele races te gaan rijden.

Räikkönen zal de zesde (voormalige) Formule 1-rijder worden die sinds de overstap van Montoya het in de NASCAR gaat proberen. Eén van de rijders die af en toe een race rijdt is Jacques Villeneuve, maar de Canadees heeft ondanks zijn vijftien optredens nog een vast stoeltje weten te bemachtigen. Een andere rijder is Nelsinho Piquet die regelmatig in de Truck Series te bewonderen is.