'Taiwo op verlanglijst van Real en Benfica'

Taye Taiwo kan mogelijk komende zomer vertrekken bij Olympique Marseille. De boomlange Nigeriaan wordt gevolgd door Real Madrid en Benfica volgens Record.

De verdediger van Marseille heeft een aflopend contract bij de kampioen van Frankrijk. Dit seizoen is hij niet altijd meer even zeker van een basisplaats bij trainer Didier Deschamps. Taiwo zou een vertrek wel zien zitten. Het Portugese Record meldt dat hij al een voorcontract heeft getekend.

Taiwo zou zich al hebben verbonden aan de Portugese topclub Benfica, de tegenstander van PSV in de kwartfinale van de Europa League. Naast Benfica zou ook Real Madrid interesse hebben getoond in Taiwo. De Madrilenen zijn volgens Marca bereid om ver te gaan voor de international.

Met Marcelo heeft José Mourinho een goede optie voor de linksbackpositie, maar de Portugees zou meerdere opties willen voor de linkerflank. Bij Benfica zou Taiwo mogelijk de opvolger kunnen worden van Fabio Coentrao. De Portugees staat in de belangstelling van Bayern München.