Van Persie: "Was op WK niet in topvorm"

Robin van Persie baalde er flink van om te moeten constateren dat hij op het WK in Zuid-Afrika niet in topvorm was. "De scherpte was er niet."

Van Persie vertelt in Heilig Gras, een nieuw programma van omroep Powned, openhartig over zijn rol op het WK in Zuid-Afrika. Daarbij is hij kritisch op zichzelf. "Ik was niet in topvorm, hoe erg ik het ook vind om dat te moeten constateren. Want in de voorbereiding liep alles zó goed."

In het programma bekijkt de Arsenal-speler samen met Henk Spaan zijn allermooiste doelpunten. Daar zit ook zijn doelpunt tegen Kameroen op het WK bij. Over zijn rol op het toernooi heeft hij nooit echt gesproken. "De scherpte was er tijdens het WK niet."

"Ik ben niet heel vaak voor de keeper gezet, nee," zegt hij. "Maar die vier of vijf keer dat ik de bal tijdens het toernooi wel in die positie kreeg, heb ik het ook niet afgemaakt. Ik behoorde wel tot de spelers die erg veel kilometers maakten, uiteraard net achter Dirk Kuijt. Dus ik heb de loopacties ook wel gemaakt, maar ik heb niet veel scoringskansen gekregen. En als dat wel zo was, heb ik nagelaten om het af te maken."