Corretja stopt coaching Andy Murray

Alex Corretja is niet langer de coach van Andy Murray. Dat meldt de Schotse tennisser vandaag op zijn website. Corretja was sinds april 2008 begeleider van Murray, maar reisde niet met de Schot naar toernooien. In december 2010 werd Corretja de enige coach van Murray nadat die brak met zijn andere coach Miles McLagan.

De breuk tussen Murray en Corretja kwam na onderling overleg tot stand. "Ik heb de afgelopen drie jaar een goede band met Alex gehad", stelt Murray. "Ik heb veel van hem geleerd. Hij was zowel een goede vriend als een mentor." Corretja, voormalig nummer twee van de wereld, noemt werken voor Murray 'een geweldige ervaring'.

Judy Murray, de moeder van Andy, is teleurgesteld over de scheiding. "Geen Andy en Alex C meer", twitterde ze. "Geweldige vent, geweldige speler, geweldige coach, veel pret. Zal hem missen."

Andy Murray beslist binnenkort over een nieuwe trainer. Eerder deze week meldde de Engelse krant The Guardian dat de Schot in gesprek is met Ivan Lendl. De Amerikaan zou aangeboden hebben de nummer vijf van de wereld te begeleiden.