Stenman na dit seizoen naar Club Brugge

Fredrik Stenman zal na dit seizoen FC Groningen definitief verlaten. De linksachter speelte volgend seizoen voor Club Brugge. Stenman heeft bij de Belgische ploeg een contract voor drie jaar getekend.

De 27-jarige Zweed liet via de website van FC Groningen weten: "Club Brugge heeft mij een aanbod gedaan dat ik niet kon weigeren en ik kan een contract tekenen voor drie seizoenen. Het is voor mij een nieuwe uitdaging. De Belgische competitie heeft als geheel misschien een minder grote uitstraling, maar Club Brugge heeft een begroting die tien miljoen hoger ligt dan die van FC Groningen."

Ondanks dat Stenman erg blij is met de overgang, heeft de verdediger er wel moeite mee dat hij afscheid zal moeten namen van FC Groningen: "Ik ben een heel gelukkig mens, maar het doet ook pijn om afscheid te gaan nemen. FC Groningen heeft mij in vier jaar heel veel gegeven. Ik heb altijd de steun gekregen van de mensen binnen de club en de supporters en wil iedereen alvast heel hartelijk bedanken."

"Maar vanaf morgen (donderdag, red.) zal ik mij de komende maanden uiteraard volop inzetten voor FC Groningen. Vanaf nu richt ik me met de ploeg op het bereiken van de vierde plaats", besluit Stenman. Hij speelde tot nu toe 133 wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Daarin wist hij vier keer te scoren.