Mateschitz: "Vettel heeft ontsnappingsclausule in contract"

Red Bull-eigenaar Dietrisch Mateschitz heeft aangegeven dat Sebastian Vettel een ontsnappingsclausule in zijn nieuwe tot 2014 lopende contract heeft. De Duitser mag eerder weg bij de Oostenrijkse renstal als het team niet in staat is om hem een competitieve auto te geven.

"Dat is onze verplichting aan hem," zei Mateschitz aan de Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. Wat hem betreft blijft het slechts bij een theoretische optie. "Wat mij betreft was het niet nodig geweest. Ook als deze clausule niet in zijn contract zou staan, kan ik me niet voorstellen dat we Sebastian aan zijn contract zouden houden als wij hem geen goede auto kunnen geven en hij ons zou vragen of hij het team om die reden zou mogen verlaten."

Hij denkt niet dat Vettel na 2014 weg zal gaan als zijn contract bij Red Bull Racing afloopt. "Er is waarschijnlijk geen één topteam waarvan Sebastian niet al eens een aanbieding heeft ontvangen, dus het is echt niet zo dat we hem tegen zijn wil bij ons team houden. Sebastian wil juist graag bij Red Bull blijven en daarom ging zijn contractverlenging van hem - en niet van ons - uit."