Eerste details Prey 2 bekend

GameReactor Magazine heeft de eerste details over Prey 2. Het spel zal geen multiplayer bevatten en is beïnvloed door verschillende spellen, waaronder Mirror's Edge. Het hoofdpersonage uit het eerste deel, Tommy, is vervangen door een nieuw personage genaamd Killian Samuels.

Het eerste level van Prey 2 zal exact hetzelfde level zijn als in het eerste deel maar dan met Killian. Human Head geeft aan al drie jaar met de ontwikkeling bezig te zijn. De Xbox 360 is de hoofdconsole en het spel zal geen ondersteuning bieden voor 3D, Kinect of de Move.

De studio geeft aan dat ze zich liever focussen op een hele goede singleplayer-game omdat de multiplayer bijvoorbeeld niet gespeeld gaat worden omdat je al een Halo: Reach hebt. De singleplayer zal beïnvloed zijn door Blade Runner, Mirror's Edge, Riddick en Mass Effect.

Killian zal in het spel ook aan wat parkours doen en volgens de producer heeft het spel de move-set van Mirror's Edge, de vrijheid van Mass Effect en de vuurgevechten van Killzone 2. De game zal na het uitbrengen DLC krijgen.

Prey 2 komt in 2012 uit voor de PC, PS3 en de Xbox 360

Prey 2