[SF] Kalender van 2011 op de schop

De organisatie van de Superleague Formula heeft bekend gemaakt dat de kalender voor dit seizoen flink op de schop is gegaan. Zo zal Rusland in september worden gedaan, waarna onder meer Brazilië en Nieuw-Zeeland aangedaan gaan worden.

De nieuwe kalender laat zien dat de eerste helft van het seizoen in Europa geracet zal worden, waarna het circus de rest van de wereld over zal gaan. De voorlopige kalender begon met races op Monza (16 en 17 april) en Portimão (7 en 8 mei), maar de opening zal nu op 28 en 29 mei in het Portugese Estoril zijn.

Assen, Navarra, Zolder en Donington Park zullen op de kalender blijven staan, maar de Nürburgring zal ingeruild worden voor Magny-Cours op 9 en 10 juli. Op 10 en 11 september zal geracet worden op de Smolensk Ring in Rusland.

In eerste instantie zouden er twee races in China zijn, maar deze zullen worden vervangen door één weekend dat op 24 en 25 september op een onbekend circuit gehouden zal gaan worden.

Op 8 en 9 oktober zal er gereden worden op het Braziliaanse Curitiba, waarna een week later op een nog niet bekend circuit in het Zuid-Amerikaanse land geracet zal worden. Op 12 en 13 november zal het Midden-Oosten aangedaan worden, waarna op 26 en 27 november het seizoen in Nieuw-Zeeland afgesloten wordt.