Loeb wint Rally van Mexico

Sébastien Loeb heeft de Rally van Mexico op zijn naam geschreven. De Fransman had op de laatste dag vrij spel nadat de leider in de wedstrijd Sébastien Ogier tijdens de eerste proef van vandaag uit de wedstrijd gecrasht was. Datzelde overkwam Dennis Kuipers eerder in de elfde etappe. De Nederlander lag toen knap zevende.

Ogier ging met zijn Citroën aan de leiding, maar zag op zaterdag Loeb voorbijkomen. De veelvoudig kampioen moest echter een straf van 50 seconden accepteren nadat hij een versnelling moest wisselen en hierdoor te laat aan de start van een proef verscheen. Het gevecht tussen de Fransen ging door tot de eerste etappe van de laatste dag waar Ogier zich verslikte en zijn auto zodanig beschadigde dat hij niet verder kon.

Voor Ford was het een weekend om snel te vergeten. De auto's van het merk waren niet opgewassen tegen de snelheid van de Citroëns en het team mocht hun handen dichtknijpen met de tweede plaats van Mikko Hirvonen en de derde van Jari-Matti Latvala. Kimi Räikkönen verscheen niet aan de start, omdat hij al voor het seizoen besloten had om enkele wedstrijden over te slaan.