Derksen: Van Lottum blijft een lul

Johan Derksen heeft vrijdagavond eindelijk gereageerd op de kritiek die oud-tennisser John van Lottum had gegeven op zijn programma Voetbal International (VI). In de VARAgids haalde Van Lottum begin deze maand stevig uit naar VI, dat volgens hem respectloos en plat is.

Na stevig aandringen van Van Lottum zelf mocht hij tijdens het WK 2010 eindelijk te gast zijn in VI Oranje. "Dat was één of andere tennisser, zo'n wijsneus. Die kwam en had geen wedstrijd gezien en die ging af als een gieter, en toen kregen we met terugwerkende kracht in de VARAgids een sneer dat hij het helemaal niet leuk vond bij ons", aldus Derksen. "Nu heeft Van Lottum wel genoeg gehad. Maar het blijft een lul."


Johan Derksen zeikt oud-tennisser John van Lottum af

Niet alleen zeek Derksen de oud-tennisser af, ook een sponsor liet zich moedwillig afzeiken door de 62-jarige voetbaljournalist. Presentator Wilfred Genee had namelijk een deal gesloten met de baas van luchtjeswinkel Ici Paris om zich voor 11.000 euro vijf minuten te laten afzeiken door Derksen. Dat geld ging naar een goed doel voor ernstig zieke kinderen.

Derksen bleek de deal wel te kunnen waarderen: "Nou ja, mijn vrouw haalt er altijd Shiseido, en ik zie die rekeningen, voor de rest heb ik met die firma niet zoveel want ik ben niet zo'n type van lekkere reukjes; ik rook sigaren en ik laat winden."


Johan Derksen zeikt sponsor af