Nu al twee extra avonden Vrienden van Amstel

Muziekevenement De Vrienden van Amstel Live heeft nu al twee extra avonden aangekondigd voor volgend jaar. In de eerste weken na de editie van dit jaar zijn al ruim veertigduizend kaarten verkocht, meldt de organisatie vrijdag.

"Het is heel bijzonder dat de bezoekers zonder het programma te weten, nu al kaarten kopen", reageert een woordvoerder van Amstel op het succes van de ticketverkoop. Volgens de bierbrouwer gaat het om een unicum, nooit eerder werden direct na het evenement zo veel kaarten verkocht. "Dat er nu al anderhalf keer meer kaarten zijn verkocht dan in het verleden gebruikelijk was, is een groot compliment."

Welke Nederlandse artiesten volgend jaar januari op de planken klimmen voor het jaarlijkse evenement, wordt pas deze zomer bekendgemaakt. De Vrienden van Amstel vindt volgend jaar plaats van 25 tot en met 28 januari. Voor de twee extra shows op 21 en 22 januari zijn vanaf vrijdag kaarten te koop.

Ook De Helden van Amstel, dat is afgeleid van het muziekfeest in Ahoy, is in trek. VanVelzen, Nick & Simon en Miss Montreal brengen drie uur lang nummers van hun grootste muziekhelden ten gehore. In mei en juni doet het evenement Alkmaar en Groningen aan. Voor deze twee shows zijn in twee weken tijd ruim vijfduizend kaartjes verkocht. Dit najaar trekt De Helden van Amstel ook door de rest van Nederland.