Xavi: "We leken superieur"

Xavi is zeer teleurgesteld na de verrassende 2-1 nederlaag op bezoek bij Arsenal. Tot het laatste kwartier was er voor de Catalanen niets aan de hand.

Barcelona scoorde voor rust via David Villa en Arsenal deed het duel pas in de laatste twaalf minuten kantelen. Robin van Persie maakte gelijk, Andrei Arshavin schoot The Gunners vijf minuten later naar een zege. "Dit is heel erg jammer, want het voelde alsof we superieur waren ten opzichte van Arsenal", reageerde Xavi na afloop tegenover Marca.

"Het team heeft duidelijke fouten gemaakt, al was het voetbal wel goed. Het ontbrak een beetje aan een goede afronding", gaat de 31-jarige middenvelder verder. "We hebben toch een aantal goede kansen gehad, maar die leverden geen goal op. Het resultaat is misschien niet helemaal terecht."

Xavi ziet echter nog volop kansen voor de return, die op dinsdag 8 maart wordt gespeeld in Camp Nou. "We zijn nu teleurgesteld en we weten wat ons te doen staat. We geloven in onze kansen en zijn optimistisch, en we hebben veel respect voor Arsenal", besluit de routinier.