Goed bewapende auto's in Transformers: Dark of the Moon

High Moon Studios, ontwikkelaar van Transformers: War for Cybertron, neemt de 'vergaming' van de nieuwste Transformers-film op zich. In Transformers: Dark of the Moon zullen we wederom met de Autobots en Decepticons kunnen vechten, maar dit keer in één singleplayer-campagne.

De studio heeft nu de lastige taak om een goede game gebaseerd op een film te maken. Het vorige spel van Activision, Revenge of the Fallen, was een minder geslaagde poging. Nu mag High Moon laten zien dat ze inderdaad kwaliteit kunnen leveren. Het spel zal een proloog worden op de film, ze zijn dus niet geheel gebonden aan het filmscript.

In Dark of the Moon zullen de Transformers verschillende modi hebben, waaronder een robot, een voertuig, een zwaar bewapend voertuig en 'stealth force'. Over dat laatste is nog niet veel bekend. Een onzichtbare robot ter grootte van kerk misschien? Online multiplayer is ook aanwezig, maar High Moon wil daar niet veel over vertellen. Wel zul je met echte Transformers kunnen spelen in plaats van 'nepperds' zoals in War for Cybertron.

Het spel zal ergens in de zomer op de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. De Nintendo DS-, 3DS- en Wii-versies worden ontwikkeld door andere studio's.