FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 februari 2011

Ronaldo stopt met voetballen

Ronaldo stopt met voetbal. De 34-jarige Braziliaan zegt dit vandaag in de krant Estado de Sao Paulo.

Ronaldo kampt steeds vaker met blessures en heeft daarom besloten zijn carrière te beëindigen. "Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan het niet langer volhouden op deze manier", aldus Ronaldo in de krant. De oud-speler van PSV, die in zijn loopbaan drie keer tot wereldvoetballer van het jaar werd uitgeroepen, staat nu nog onder contract bij Corinthians. Hij kwam 104 keer uit voor het Braziliaanse elftal, waarin hij 67 keer tot scoren kwam.

Vertonghen: "Anderlecht was ook niet fantastisch"

Vertonghen en Alderweireld kenden tegen Roda JC een matige generale voor de Europa League-wedstrijd met Ajax tegen Anderlecht. De Amsterdammers remiseerden in Limburg (2-2). Vertonghen beaamt dat het niet goed ging. "Nee, maar ik heb Anderlecht zaterdag zien spelen, dat was ook niet echt fantastisch", zei de Belgische mandekker van Ajax tegen Sportweekend.

Anderlecht won in eigen huis nipt van Cercle Brugge (1-0). "Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. We leven ook allebei met respect naar de wedstrijd toe. Zij vinden ons een goede ploeg en wij vinden hen een goede ploeg. Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn", aldus Vertonghen, die samen met Alderweireld een zware kluif zal hebben aan landgenoot Romelu Lukaku.

De boomlange spits bezorgde het Belgische verdedigingsduo vorig seizoen al grote problemen bij de vorige ontmoetingen tussen Ajax en Anderlecht. Alderweireld heeft een idee hoe Lukaku kan worden afgestopt. "Echt in duel gaan met hem is lastig. Ik zal hem slim moeten aanpakken en niet op kracht, want daarin is hij heel sterk. We weten dat hij in de diepte sterk en snel is, dus dat zullen we moeten verhinderen." Ajax gaat donderdagavond op bezoek in Brussel.

[WK allround] Wüst grijpt wereldtitel

Ireen Wüst is voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioen allround geworden. Wüst zag haar leidende positie niet in gevaar komen op de slotafstand, mede geholpen door een val van Martina Sábliková. De winst op de 5.000 meter was voor Stephanie Beckert.

Wüst koos in haar rit tegen Sábliková voor de aanval en wist haar voorsprong uit te bouwen. De Tsjechische hengelde haar langzaamaan in en was met nog acht ronden te gaan Wüst alweer voorbij en kon haar inhaalslag beginnen. Maar Wüst liet haar niet gaan en kwam zelfs weer terug.

Wüst bleef lang bij Sábliková die plots op het rechte stuk onderuit ging. Hierdoor was de titel al zeker voor Wüst. Sáblikova moest plots nog vechten voor een podiumplaats, maar die kwam niet in gevaar. Wüst kon verder op haar gemak doorschaatsen en reed met een persoonlijk record van 6.55,85 naar een nieuwe wereldtitel. Sábliková reed nog 7.00,03, wat ongetwijfeld de snelste tijd ooit was met val.

Christine Nesbitt had daarvoor al een podiumplaats zeker gesteld. Ze zette 7.09,05 neer, wat genoeg was om Marrit Leenstra voor te blijven. Leenstra reed wel een persoolijk record van 7.06,74. Door de val van Sábliková werd Nesbitt zelfs nog tweede.

In de overige races werden veel persoonlijke records gereden. Onder andere door Stephanie Beckert (6.49,51). Ook de andere Nederlandse dames reden persoonlijkse records; Jorien Voorhuis (6.59,22) en Diane Valkenburg (7.04,10).

Uitslag 5.000 meter dames

# Naam Nat. Tijd
1 Stephanie Beckert Dui 6.49,51
2 Ireen Wüst NED +6,34
3 Masako Hozumi Jap +6,84
4 Jilleanne Rookard VS +8,89
5 Jorien Voorhuis NED +9,72
6 Cindy Klassen Can +10,03
9 Diane Valkenburg NED +14,59
10 Marrit Leenstra NED +17,23


Eindklassement WK allround dames

# Naam Nat. Punten
1 Ireen Wüst NED 157.313
2 Christine Nesbitt Can 158.939
3 Martina Sábliková Tsj 159.288
4 Marrit Leenstra NED 159.620
5 Cindy Klassen NED 159.922
6 Jorien Voorhuis Can 160.221
7 Jilleanne Rookard NED 160.654
8 Diane Valkenburg NED 160.809

FOK! in lentestemming met jonge geitjes!

De natuur laat zich nu al van haar beste kant zien: in het Flora & Fauna forum van FOK! zijn tussen vorige week vrijdag en afgelopen vrijdag maar liefst tien geitjes en bokjes geboren bij user Miss_Isis. Ze verwacht in maart ook nog een lading lammetjes!

Helaas heeft één klein geitje dit weekend niet overleefd, maar in het topic is ook te volgen hoe de kleine geitjes en bokjes hun eerste stapjes in de grote enge buitenwereld zetten. Schattige kleine geitjes, maar ook de ouders van het kleine grut zijn op de gevoelige plaat vastgelegd en te zien op het forum!

SP wil besturen in minstens drie provincies

De SP wil in minstens drie provincies gaan meebesturen. Dat heeft SP-leider Emile Roemer zondag gezegd tijdens een door de NOS georganiseerd verkiezingsdebat.

Vier jaar geleden boekte de SP grote winst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, maar kwam vervolgens nergens in het provinciebestuur terecht. "Die tijden zijn geweest", zei Roemer. "De intentie is dat wij in minstens drie provincies in het bestuur komen."

De lijsttrekker van de PVV voor de Eerste Kamer, Machiel de Graaf, zei tijdens het op Radio 1 uitgezonden debat dat zijn partij ook in de Eerste Kamer een 'betrouwbare partner' zal zijn voor VVD en CDA. Formeel is de PVV-fractie in de Eerste Kamer straks niet gebonden aan het gedoogakkoord, maar De Graaf wil zich er wel aan houden.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 2 maart. De Statenleden kiezen op 23 mei de nieuwe Eerste Kamer.

Twee vast voor moord op Nijmeegse hennepteler

De politie heeft zondagochtend twee verdachten opgepakt voor de moord op de Nijmeegse hennepteler Harrie Schrievers. Het gaat om een 49-jarige man uit Cuijk en een 27-jarige Nijmegenaar. De woning van de man uit Cuijk wordt doorzocht, meldt de politie.

De politie wil niet zeggen waar de mannen precies van worden verdacht. De 53-jarige Schrievers werd vorig jaar juli doodgeschoten. Drie gewapende overvallers hadden rond 01.45 uur aangebeld. De vrouw van Schrievers dacht dat haar zoon voor de deur stond en deed open.

Toen ze om hulp riep, kwam Schrievers zijn bed uit. Hij werd meteen door een van de daders die de trap op kwamen doodgeschoten. De daders doorzochten het huis en namen de vrouw van Schrievers en een kostganger die in het huis woonde onder schot.

Schrievers werkte in een sociale werkplaats, maar had ook een hennepplantage in zijn kelder. Eerder maakte de politie in Opsporing Verzocht bekend niet uit te sluiten dat de familie contacten had in de drugswereld. De politie hield er rekening mee dat de overvallers ervan uitgingen dat er daarom veel geld en sieraden in het huis zouden zijn.

Doug Huggem, Duke Nukems tweelingbroer

Bij Duke Nukem gaat het allemaal om bruut geweld, jongensgrappen en bruut geweld. Zijn tweelingbroer daarentegen is een hele vriendelijke jongeman die ons een les in etiquette wil leren. Althans, zo denkt Mega64 erover. Zij hebben namelijk een trailer gemaakt voor de goed gemanierde kerel.

Doug Huggem draait allemaal om recyclen, handen schudden en aardig doen. Bekijk de trailer hieronder.

[Serie A] Juventus verslaat Internazionale

Juventus heeft Internazionale teruggeworpen in de Italiaanse titelstrijd. De Oude Dame hield de regerend landskampioen in bedwang en boekte dankzij Alessandro Matri een knappe zege. De huurling van Cagliari maakte het enige doelpunt in Turijn. Wesley Sneijder speelde de gehele wedstrijd.

Juventus pakte vorige week tegen Cagliari (1-3) de draad op na een serie van drie nederlagen, waaronder twee in eigen huis. De formatie van Luigi del Neri had duidelijk vertrouwen geput uit de zege op Sardinië. Voor eigen publiek begon Juventus uitstekend aan de Derby d'Italia. Inter kwam de tegentreffer van Matri niet te boven en verloor voor het eerst sinds vier wedstrijden.

Inter startte met Giampaolo Pazzini in de spits bij afwezigheid van Diego Milito. De Italiaans international werd geregeld dreigend, maar kon Gianluigi Buffon zelden aan het werk zetten. Aan de andere kant moest Júlio César vaak optreden. Met name Matri toonde zich bedrijvig voor het doel van de Braziliaan. Na een half uur spelen opende de aanwinst van Cagliari de score.

Milos Krasic zette een aanval op via de rechterflank. De Serviër vond vervolgens rechtsback Frederic Sörensen, die uitstekend voorgaf op Matri. De spits van Juventus was Inter-verdedigers Iván Cárdoba en Andrea Ranocchia te slim af en klopte Júlio César met een fraaie kopbal. De voorsprong was verdiend voor Juventus, dat Inter zag zwoegen in de eerste helft.

Na de pauze kwam de ploeg van Sneijder beter in de wedstrijd. De Oranje-international probeerde het spel te maken op het middenveld, maar ook de Nederlander kon niet imponeren in Stadio Olimpico. Sneijder werd na ruim een uur spelen gevaarlijk, maar zijn venijnige schot werd geblokt door de defensie van Juventus. Niet veel later hield Buffon de thuisploeg op de been.

Sörensen ging in de fout, waardoor Samuel Eto'o gevaarlijk werd. Buffon kon erger leed voorkomen. Acht minuten voor tijd was de doelman van Juventus weer belangrijk. Een slimme vrije trap van Sneijder kwam bij Eto'o terecht, maar de Kameroener vond opnieuw Buffon op zijn weg. Het bleek niet de avond van de aanvaller van Inter. In de absolute slotfase voorkwam de lat een gelijkmaker van Eto'o, waardoor Juventus zegevierde dankzij Matri.

Lampard wil niet naar koploper United kijken

Frank Lampard heeft titelprolongatie met Chelsea niet uit zijn hoofd gezet, maar de eerste plaats is ver uit het zicht. Manchester United vergrootte door de overwinning op Manchester City het gat naar tien punten. Chelsea komt maandag in actie tegen Fulham. Bij een overwinning kunnen The Blues weer wat afbrokkelen van de achterstand. Lampard beseft dat de titel ver weg is. "We moeten een foutloze serie wedstrijden afleveren tot het einde van het seizoen."

United en Chelsea treffen elkaar nog later dit seizoen. "Als we het gat tot dat duel op zes punten kunnen brengen, dan maken we nog een kans", aldus Lampard tegen Engelse media. "Het is mogelijk om nog mee te doen om het kampioenschap. We mogen dan niet meer verliezen."

De Engels international vindt dat Chelsea zich op zichzelf moet richten. "We moeten niet naar United kijken. Het enige wat we kunnen doen is onze eigen wedstrijden winnen. We hebben een slechte reeks achter de rug, maar nu moeten de grote spelers opstaan", besluit Lampard.

"Het was geen compensatiepenalty"

Kort voor tijd zag Jack Van Hulten aanvankelijk niets in een overtreding van Anouar Hadouir op Rasmus Lindgren, maar kort daarna zag hij wel een handsbal van Roda JC-speler Arnaud Sutchuin-Djoum. De strafschop werd gemist door Mounir El Hamdaoui, waardoor Roda nog een punt overhield aan de thuiswedstrijd (2-2). Van Hulten beaamt dat hij een vergissing beging bij het eerste incident.

"Ik heb een vergissing gemaakt, die bal had daar op de stip gemoeten", zei Van Hulten tegen de NOS. "Vanaf mijn positie in het veld dacht ik dat Hadouir de bal speelde, maar ik heb de beelden zojuist terug gezien en ik zat daar gewoon helemaal naast." Het besluit om Ajax later alsnog een strafschop te geven zou Van Hulten weer hebben gemaakt.

"Ik zag een speler van Roda het duel aangaan en de man de bal met de hand raken, waardoor de bal op de stip gaat", aldus de arbiter, die de woede op zijn hals haalde van Roda. "Dat ik verkeerde beslissingen neem is wellicht inherent aan het spelletje, maar er is geen sprake geweest van een compensatiepenalty", besluit Van Hulten.

Koperdieven al op bureau bij aangifte

Twee koperdieven in het Overijsselse Hardenberg zaten reeds op het politiebureau toen een man aangifte kwam doen van de koperdiefstal. Beide mannen zijn direct aangehouden.

De bestolen man trof tot zijn stomme verbazing de gestolen koperen bloembakken aan op een aanhanger bij het politiebureau toen hij aangifte kwam doen. De politie hoefde daarop geen zoektocht naar de daders te ondernemen, aangezien deze zich al in het politiebureau bevonden vanwege een nog openstaande boete van één van hen.

'Palestijnen moeten grenzen Israël belagen'

Palestijnse vluchtelingen moeten gebruikmaken van de golf volksopstanden in de Arabische wereld door massaal naar de grenzen van Israël te trekken, totdat de Joodse staat hun eisen inwilligt. Dit heeft de Libische leider Muammar Gaddafi zondag gezegd op de staats-tv van zijn land.

"Vloten schepen moeten de Palestijnen meenemen en wachten aan de Palestijnse kusten todat het probleem is opgelost. Dit is een tijd van volksrevoluties", aldus Gaddafi.

"Wij moeten een probleem creëren voor de wereld. Dit is geen oorlogsverklaring. Dit is een appèl voor vrede", aldus Gaddafi. Bij de oprichting van Israël in 1948 werden meer dan 700.000 Palestijnen verdreven. De vluchtelingen en hun nazaten eisen sindsdien vergeefs dat zij naar huis terug kunnen keren.

[WK allround] Skobrev slaat dubbelslag

Tijdens het WK allround in Calgary heeft Ivan Skobrev de 1500 meter weten te winnen. De Rus kwam tot een tijd van 1.42,93 en hield daardoor Jonathan Kuck en Brian Hansen achter zich. Koen Verweij kwam niet verder dan de vijfde plaats en zakte daardoor in het algemeen klassement naar de tweede plaats.

Nadat zes van de twaalf ritten verreden waren, had de Canadees Mathieu Giroux de snelste tijd weten te realiseren. Hij kwam tot een tijd van 1.44,30. In de zevende rit kwam de eerste Nederlander in actie. Renz Rotteveel nam het op tegen de Noor Pedersen. Onze landgenoot kwam tot 1.45,33 en scherpte daarmee zijn eigen persoonlijk record aan. Ook verzekerde hij zich van een plaats bij de beste twaalf in het klassement en komt zodoende later vanavond nog in actie op de 10 kilometer.

In de negende rit kwam de volgende Nederlander in actie. Wouter Olde Heuvel trof Jonathan Kuck, de nummer twee van het WK allround van vorig jaar. Olde Heuvel reed een nieuw persoonlijk record; 1.44,23, terwijl Kuck een sterke 1.43,12 noteerde. Een rit later kwam de houder van het wereldrecord op de 1500 meter in actie. Shani Davis nam het op tegen zijn landgenoot Brian Hansen. Davis startte snel, maar kende een zwakke tweede gedeelte van de 1500 meter. Hansen passeerde Davis zelfs en won in een tijd van 1.43,34. Davis kwam tot 1.43,45 en lijkt daardoor voorgoed uitgeschakeld voor de wereldtitel allround.

Jan Blokhuijsen trof vervolgens in rit elf de Noor Håvard Bøkko. Blokhuijsen reed een sterke rit (1.43,77), maar moest toezien hoe Bøkko de rit won in 1.43,59. In de laatste rit troffen de nummers één en twee van het algemeen klassement elkaar; Koen Verweij en Ivan Skobrev. Verweij opende sneller, maar de jonge Nederlander verloor vervolgens elke ronde een paar tienden op Skobrev. De Rus klokte een tijd van 1.42,93 en won daardoor de afstand. Verweij kwam tot 1.43,91 en zakt daardoor naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Op de tien kilomter zal Verweij een kleine vier secondes moeten goedmaken op Skobrev.

Uitslag 1500 meter

# Naam Nat. Tijd
1. Ivan Skobrev Rus 1.42,93
2. Jonathan Kuck VS 1.43,12
3. Brian Hansen VS 1.43,35
4. Shani Davis VS 1.43,45
5. Håvard Bøkko Noo 1.43,59
6. Jan Blokhuijsen NED 1.43,77
7. Koen Verweij NED 1.43,91
8. Wouter Olde Heuvel NED 1.44,24
13. Renz Rotteveel NED 1.45,34

Algemeen klassement

# Naam Nat. Achterstand 10K
1. Ivan Skobrev Rus  
2. Koen Verweij NED + 3,76
3. Jan Blokhuijsen NED + 5,78
4. Brian Hansen VS + 7,64
5. Håvard Bøkko Noo + 8,04
6. Shani Davis VS + 12,18
7. Jonathan Kuck VS + 16,38
8. Wouter Olde Heuvel NED + 31,78
11. Renz Rotteveel NED + 46,32

Emigratiebeurs trekt elfduizend bezoekers

Ruim elfduizend mensen hebben dit weekeinde de Emigratiebeurs in Houten bezocht. Op de beurs, die voor de vijftiende keer georganiseerd werd, konden mensen zich laten informeren over wonen en werken in het buitenland. Vorig jaar kwamen er negenduizend bezoekers.

Naast de traditioneel drukke stands over verhuizen naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland stonden dit jaar ook de Scandinavische landen in de belangstelling. Vooral Zweden was populair, meldt een woordvoerder van het evenement. Daarnaast was er meer interesse in emigratie naar Duitsland dan in voorgaande jaren.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er steeds meer mensen emigreren. Verlieten in 2009 nog 111.000 mensen Nederland, een jaar later was dit aantal gestegen naar 118.000.

Rooney: "Dit was ik verplicht aan de United-fans"

Wayne Rooney bezorgde Manchester United zaterdag een zege op Manchester City met een weergaloze omhaal. "Dit was ik verplicht aan de fans", zei Rooney tegen The Guardian.

De aanvaller kende een matige periode bij Manchester United. Na een vormcrisis, blessures en transferperikelen lijkt Rooney weer opgeleefd bij United. Zijn goede vorm kwam zaterdag volop tot uiting. Rooney scoorde de winnende treffer in de derby van Manchester met een werelddoelpunt.

"Dit is niet mijn beste seizoen. Ik wist hoe belangrijk deze wedstrijd was voor de fans. Ik hoop dat ze ervan hebben genoten. Mijn doel is om nu te blijven scoren en mijn team op weg te helpen naar de landstitel." De Engels international denkt dat Manchester City is uitgeschakeld in de titelrace. "Ik ben er bijna zeker van dat City niet meer meedoet om het kampioenschap."

"Misschien alleen als wij in elkaar storten." City staat acht punten achter met een duel meer gespeeld. "Wij zijn nu het team waarop wordt gejaagd. We weten hoe het is om aan kop te staan en de titel uiteindelijk te grijpen", aldus Rooney. "We hebben genoeg ervaring om dit tot een goed einde te brengen. Misschien kunnen we de voorsprong zelfs nog uitbreiden."

Miyaichi: "Nog lang niet zo goed als Ronaldinho"

Ryo Miyaichi is de nieuwe publiekslieveling bij Feyenoord. De huurling wordt gekscherend 'Ryodinho' genoemd.

"Als mensen me vergelijken met Ronaldinho ben ik vereerd, maar ik ben nog lang niet zo goed als hij. Ik ga heel hard mijn best doen om steeds dichter bij zijn niveau te komen", zei Miyaichi tegen NUSport. De Japanner maakt zaterdagavond zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Mede dankzij zijn treffer wonnen de Rotterdammers in eigen huis van Heracles Almelo (2-1).

De huurling van Arsenal is goed ontvangen na zijn komst. "De spelers doen allemaal hartstikke aardig tegen me, dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Ik ben hier naartoe gekomen om het team te helpen en hoop dat we blijven winnen", aldus Ryo, die afgelopen zomer nog op proef was bij Ajax. Een beenbreuk maakte een einde aan zijn stage in Amsterdam.

"Maar de breuk was niet zo groot, dus in december heb ik al weer in de universiteitscompetitie van Japan kunnen voetballen voor Chukyodai Chukyo High School." Arsenal sloeg direct toe toen Miyaichi weer fit was. "Ik heb nooit nagedacht over kiezen tussen Ajax en Arsenal, want ik heb nooit een keuze hoeven maken", besluit de Japanse vleugelaanvaller.

Schöne: "Het ging beter dan de laatste tijd"

Lasse Schöne was zelf niet trefzeker voor N.E.C. Nijmegen tegen Excelsior, maar zijn landgenoot Niki Zimling vond wel het net. Zimling bezorgde N.E.C. met twee doelpunten een belangrijke overwinning op Excelsior.

"Lekker dat een andere Deen ons de drie punten bezorgt", zei Schöne na het duel tegen Omroep Gelderland. De Deense spelmaker was tevreden over zijn eigen optreden na enkele matige optredens.

"Het ging inderdaad weer wat beter dan de laatste tijd. Ik voetbalde wat minder en vandaag zat ik weer wat beter in de wedstrijd", aldus de middenvelder. Schöne staat sinds 11 december vorig jaar droog. De oud-speler van sc Heerenveen hecht echter meer waarde aan de teamprestatie.

"De zege was dikverdiend. Al waren we de eerste helft veel te slordig en niet fel genoeg. Maar na rust maken we twee goede goals en geven we niks weg. Voor mij zelf was het fijn om met Björn Vleminckx samen te spelen, dat deed hij uitstekend. Hij legde ze telkens goed neer."

[Upd] Xperia Play officieel aangekondigd

Na maanden van geruchten, vage plaatjes en quotes waar we niks aan hadden is het vandaag dan toch zover. Sony Ericsson heeft eindelijk de Xperia Play officieel aangekondigd en gedemonstreerd aan journalisten. Sony Ericsson deed dit op de Mobile World Congress in Barcelona.

De baas van Sony Ericsson, Bert Nordberg, toonde het apparaat aan de aanwezige journalisten. Kaz Hirai, de baas van PlayStation, was ook aanwezig bij de presentatie. Volgens Nordberg is dit het eerste gecertificeerde PlayStation apparaat. Hiermee doelt hij waarschijnlijk een ander PlayStation-platform dan de console en de handheld.

Meer nieuws over de telefoon zal komende dagen bekendgemaakt gaan worden.

[Update 21:15] Er zijn wat nieuwe dingen bekendgemaakt, bekijk hieronder de laatste informatie.

  • OS - Android-versie Gingerbread
  • Het besluit voor een PlayStation-telefoon is al in 2005 genomen 
  • Er zal al content op de telefoon staan, welke game de Legendary PlayStation-game op de telefoon zal zijn is nog niet bekend
  • Momenteel zijn al twintig uitgevers bezig met zo'n vijftig games en de nummers groeien wekelijks
  • Een aantal van de volgende namen zijn bezig voor de telefoon: Electronic Arts, Glu Mobile, Gameloft
  • De volgende games komen ook naar de telefoon: Guitar Hero, Dead Space, Assassins Creed, FIFA en nog veel meer
  • Amerika zal de eerste markt zijn als het apparaat daar uitkomt ergens in maart

[WK allround] Wüst vergroot kansen op titel

Ireen Wüst heeft haar kansen op de wereldtitel allround weten te vergroten. Wüst snelde op de 1.500 meter naar 1.52,59 en zag Martina Sábliková ruim drie seconden langzamer zijn. Christine Nesbitt werd tweede in 1.53,21, Marrit Leenstra derde in 1.53,88.

Van de bekende namen kwam Stephanie Beckert als eerste op het ijs. De Duitse stayer kende maar een verval van in totaal vijf tienden en kwam uit op 1.58,52, een tijd die al snel door haar landgenote Isabell Ost werd verbeterd (1.56,72). Halverwege was Karoline Erbanova echter de snelste met 1.56,37.

De Noorse Ida Njatun ging daar onder in de zevende rit met 1.56,24, een tijd die in de daarop volgende rit door de Canadese Brittany Schussler (1.54,91). Jorien Voorhuis was de eerste Nederlandse op het ijs. Ze zette in rit negen een nieuw persoonlijk record neer met 1.55,20. Diane Valkenburg had pech tijdens haar rit, omdat ze bij de voorlaatste wissel Cindy Klassen voor moest laten. Ze kwam daardoor niet verder dan 1.55,54, terwijl Klassen een 1.54,87 neerzette.

In de één na laatste rit kwamen Marrit Leenstra en Martina Sábliková op het ijs. Leenstra had een trage start, maar ook Sábliková viel erg tegen. Leenstra snel naar 1.53,87, terwijl Sábliková niet verder kwam dan 1.55,61. Nesbitt en vooral Wüst kregen daardoor een gouden kans om veel afstand te nemen op Sábliková.

Wüst pakte Nesbitt al bij de slotronde en zat onder haar Nederlandse record. Haar slotronde bracht haar geen NR, maar reed wel 1.52,59. Hierdoor heeft zij een gat van vijftien seconden op de 5.000 meter op Sábliková.

Uitslag 1.500 meter dames

# Naam Nat. Tijd
1 Ireen Wüst NED 1.52,59
2 Christine Nesbitt Can +0,63
3 Marrit Leenstra NED +1,29
4 Cindy Klassen Can +2,29
5 Brittany Schussler Can +2,32
6 Jorien Voorhuis NED +2,61
7 Diane Valkenburg NED +2,95
8 Martina Sábliková Tsj +3,02

Tussenstand WK allround na drie afstanden

# Naam Nat. Achterstand 5K
1 Ireen Wüst NED  
2 Christine Nesbitt Can +3,05
3 Marrit Leenstra NED +12,18
4 Martina Sábliková Tsj +15,56
5 Cindy Klassen Can +22,40
6 Brittany Schussler Can +25,20
7 Jorien Voorhuis NED +25,70
8 Diane Valkenburg NED +26,71

Nokia wil eerste 'Windows-toestel' in 2011

Mobieltjesmaker Nokia hoopt nog dit jaar de eerste telefoon op de markt te brengen, die op het besturingssysteem Windows Phone 7 draait. "Geloof me, hier staat een klein beetje druk op", zei Nokia-topman Stephen Elop zondag cynisch tijdens een persconferentie in Barcelona waarin hij de samenwerking met Microsoft uitlegde.

Hij zei binnen enkele weken meer duidelijkheid te willen geven over de lancering van toekomstige Nokia/Microsoft-telefoons. Vrijdag kondigden Microsoft en Nokia aan in de toekomst nauw samen te willen werken. Nokia gaat zijn huidige besturingssysteem voor mobiele telefoons, Symbian, 'langzaam afbouwen'. Toch investeert Nokia de komende jaren nog in nieuwe Symbian-toestellen, bleek uit de toelichting. "Symbian is nog steeds geschikt voor bepaalde geografieën en prijscategorieën", zei Elop.

Speel Superman met Kinect Hack

Sinds de Microsoft Kinect, met een beetje hulp van een beloning, zijn eigen 'open source' drivers heeft, gaan verschillende enthousiastelingen ermee aan de slag. Masterstudenten van het UvA hebben nu ook een Kinect Hack gemaakt, maar dit keer kan men iets meer dan alleen kleurrijke vonken schieten.

De Kinect Hack, genaamd Virtual Immersive Reality: Isla Man, geeft je de mogelijkheid om Superman te spelen. Door je arm te strekken kun je als heuse held der aarde rondvliegen in de virtuele omgeving die de studenten eromheen hebben gebouwd. Wil je sneller vliegen, dan steek je twee vuisten naar voren. Allemaal leuk en aardig, hoor ik je roepen, maar dat is niet alles. Ze gebruiken de Vuzix iWear VR920-bril om je hoofdbewegingen op te pikken en deze te koppelen aan hun game. Alsof dat niet genoeg is kun je onder andere ook nog auto's in de hens steken door je bril aan te tikken met je rechterhand. Wat er dan ontstaat is een knap staaltje immersive gaming. Bekijk hieronder het filmpje dat Sicco van Sas, Maarten van der Velden en Daniel Karavolos hebben gemaakt.

 

Vrouwen demonstreren tegen Berlusconi

In heel Italië hebben duizenden vrouwen zondag protestacties gehouden tegen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. De vrouwen zijn woedend over de verhoudingen van Berlusconi met diverse jonge dames, die zij als een vernedering van de hele vrouwelijke sekse beschouwen.

Het Piazza del Popolo in Rome stond vol met vrouwen van alle leeftijden, hun echtgenoten, vrienden en kinderen. Aanhangers van de 74-jarige premier verwierpen de demonstraties als politiek gemotiveerd.

Naar Berlusconi is een onderzoek ingesteld, omdat hij het bed zou hebben gedeeld met een 17-jarige nachtclubdanseres, die hij met geld en sieraden zou hebben verleid. Beiden ontkennen echter seks te hebben gehad. De premier zegt het slachtoffer te zijn van linkse aanklagers, die hem uit de macht zouden willen zetten.


Vrouwen demonstreren tegen Berlusconi (Foto: Novum)

Kristallen in Ar Tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel-trailer

Nippon Ichi Software (NIS) is de Amerikaanse uitgever van Ar Tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel, een RPG voor op de PlayStation 3. Deze game is het laatste deel van de Ar Tonelico-trilogie en zal 15 maart uitkomen in Amerika. Een Europese release staat niet op de planning.

NIS heeft een trailer van deze game online gezet en alhoewel het er allemaal redelijk onschuldig eruitziet krijgt de game toch een M van Mature. Er komt namelijk gedeeltelijke naaktheid in voor, seksuele opmerkingen en je duwt verschillende kristallen in de lichamen van onschuldige meisjes die natuurlijk daarbij sensueel moeten kreunen. Bekijk de trailer van Ar Tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel hieronder.

Onhandige dief steelt twee rechterschoenen

Een onfortuinlijke dief dacht zaterdag in Waalwijk een paar schoenen te hebben buitgemaakt. Hij kwam echter bedrogen uit: hij had twee rechterschoenen gestolen.

De politie werd rond 15.15 uur gebeld door personeel van een winkel in de Stationsstraat met de melding dat een man er met een paar schoenen vandoor was gegaan. Toen agenten bij de winkel aankwamen had 33-jarige veelpleger uit Tilburg zich alweer berouwvol gemeld. De onhandige dief mocht dan wel twee linkerhanden hebben, aan twee rechterschoenen had ook hij niets. De man is aangehouden.

Menselijke keten tegen neonazi's in Dresden

Naar schatting zeventienduizend mensen vormden zondag in Dresden een menselijke keten om te voorkomen dat extreemrechts een protestmars kon houden. Het was zondag de 66e verjaardag van het geallieerde bombardement op de Duitse stad in de Tweede Wereldoorlog.

Het Duitse persbureau DAPD meldde dat ook de Duitse minister van Binnenlandse Zaken en de gouverneur van de deelstaat Saksen zich aansloten bij de keten.

Drie aanvallen van Britse en Amerikaanse bommenwerpers legden het historische centrum van Dresden op 13 en 14 februari 1945 in de as. Zo'n 25.000 mensen, voornamelijk burgers, vonden de dood.

Locoburgemeester Detlef Sittel zei dat Dresden de slachtoffers herdenkt en de dagen in herinnering roept 'waarop Warschau, Rotterdam en Coventry door Duitse bommenwerpers in puin werden gelegd'.

Extreemrechtse groeperingen proberen geregeld munt te slaan uit het bombardement. Enkele honderden neonazi's verzamelden zich zondag bij het hoofdstation van Dresden om een protestmars te houden.


Menselijke keten tegen neonazi's in Dresden (Foto: Novum)

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 22

Afgelopen weekend werd er in de Duitse Bundesliga de 22e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Dortmund morst opnieuw punten

Borussia Dortmund heeft opnieuw niet de volle drie punten weten te pakken. Ditmaal werd op bezoek bij promovendes 1. FC Kaiserslautern met 1-1 gelijkgespeeld. Sven Bender bracht de koploper van de Bundesliga tien minuten voor tijd nog op voorsprong en dit doelpunt leek ook genoeg te zijn om de drie punten mee terug naar Dortmund te nemen. Jan Morávek bracht echter in de slotminuut het thuispubliek in extase door de gelijkmaker te scoren.

Dortmund zag Leverkusen tot op tien punten naderen, aangezien zij afgelopen weekend een simpele 0-3 overwinning boekten op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De thuisploeg leed daardoor al de vijfde nederlaag in de laatste zes duels. Door doelpunten van Simon Rolfes en Renato Augusto pakte Leverkusen voor rust al een comfortabele 0-2 voorsprong. Kort voor tijd bracht invaller Hanno Balitsch de 0-3 op het scorebord.

Robben leidt Bayern langs Hoffenheim

Bayern München heeft de derde plek van FSV Mainz 05, dat zelf met 4-2 verloor van 1. FC Köln, overgenomen. De ploeg won in eigen huis met maar liefst 4-0 van 1899 Hoffenheim. Arjen Robben was met een assist en twee doelpunten de grote man aan de zijde van Der Rekordmeister.

Al na twee minuten pakte Bayern de voorsprong. Uit een voorzet van Robben wist Super Mario Gómez de openingstreffer te scoren. Dit was alweer de zeventiende treffer van het seizoen voor de Duitse spits. Na een kwartier spelen verdubbelde Thomas Müller, op aangeven van Franck Ribéry de score. Hoffenheim, met Ryan Babel de gehele wedstrijd binnen de lijnen, kon voor weinig gevaar stichten en keek na ruim een uur spelen zelfs tegen een 3-0 achterstand aan.

Robben wist een voorzet van Phillip Lahm achter Hoffenheim-doelman Tom Starke te werken. Tien minuten voor tijd scoorde Robben voor de tweede maal, ditmaal op aangeven van Ribéry. De ploeg van trainer Louis van Gaal heeft na dit weekend een achterstand van dertien punten op Borussia Dortmund.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Bayern München 1899 Hoffenheim 4-0
Eintracht Frankfurt Bayer Leverkusen 0-3
Schalke 04 SC Freiburg 1-0
VfB Stuttgart 1. FC Nürnberg 1-4
FC Sankt Pauli M'gladbach 3-1
VfL Wolfsburg Hamburger SV 0-1
FC Kaiserslautern Borussia Dortmund 1-1
1. FC Köln FSV Mainz 05 4-2
Werder Bremen Hannover 96 1-1


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 22 16 4 2 52 47-13
2 Bayer Leverkusen 22 12 6 4 42 44-30
3 Bayern München 22 11 6 5 39 46-26
4 Hannover 96 22 12 2 8 38 34-26
5 FSV Mainz 05 22 12 1 9 37 29-30
6 SC Freiburg 22 10 4 8 34 29-29
7 Hamburger SV 21 10 3 8 33 30-30
8 1899 Hoffenheim 22 8 8 6 32 39-32
9 1. FC Nürnberg 22 9 5 8 32 30-31
10 Schalke 04 22 8 5 9 29 27-26
11 Eintracht Frankfurt 22 8 3 11 27 24-29
12 FC Sankt Pauli 21 7 4 10 25 26-35
13 1. FC Köln 22 7 4 11 25 29-41
14 Werder Bremen 22 6 6 10 24 26-31
15 VfL Wolfsburg 22 5 8 9 23 32-38
16 FC Kaiserslautern 22 6 5 11 23 27-43
17 VfB Stuttgart 22 5 4 13 19 38-43
18 M'gladbach 22 4 4 14 16 32-56

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Simonis: Ik handelde zorgvuldig

Kardinaal Ad Simonis vindt dat hij bij de benoeming van een veroordeelde pedofiele priester in 1991 'naar de maatstaven van toen' zorgvuldig heeft gehandeld. Wel geeft hij toe dat hij argwanender had moeten zijn. Simonis reageert zondagavond in KRO Brandpunt op de kwestie, waar hij zich 'hoogst ongelukkig' en 'ellendig' over voelt.

Simonis, die aartsbisschop was van 1983 tot 2007, hielp de veroordeelde pedoseksueel in 1991 aan een nieuwe baan als pastoor in Amersfoort, waar de geestelijke opnieuw kinderen misbruikte. Simonis zegt dat hij onderzoek bij de psychiater zou hebben geëist alvorens de man te benoemen. De psychiater stelde vast dat er geen kans op herhaling was en ook de veroordeelde pedofiel verzekerde Simonis dat hij niet opnieuw de fout in zou gaan.

Achteraf had hij 'argwanender' moeten zijn, erkent Simonis, die tevens zegt 'diep beschaamd' te zijn in zijn vertrouwen in de psychiater en de priester. Over het voornemen van misbruikslachtoffers om hem aan te klagen zegt Simonis dat hij niet begrijpt hoe ze daartoe kunnen komen.


Kardinaal Ad Simonis (Foto: Novum)

Eerste 25 minuten van Crysis 2

Van de week berichtten we dat er een vroege versie van Crysis 2 was gelekt. De game heeft wel een aantal grafische restricties maar volgens velen ziet het er dan nog helemaal geweldig uit. Ben je benieuwd naar de game of twijfel je nog over je aankoop, bekijk dan hieronder de eerste 25 minuten.

De beelden zijn opgenomen met de vroege versie die gelekt is maar aangezien er verhaaltechnisch niks meer zal veranderen zal wat je ziet in het filmpje ook in het spel zitten. De gelekte versie mist nog een aantal opties en deze zullen wel beschikbaar zijn in de normale versie uit de winkel. Crysis 2 staat gepland voor een release in maart voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

Let op, het filmpje kan spoilers bevatten.

[WTT] Krajicek: "Baan moet minder snel"

Het ABN AMRO-tennistoernooi moet volgend jaar op een minder snelle baan gespeeld worden. Dit vind toernooidirecteur Richard Krajicek. Door het minder snel maken van de baan moeten de wedstrijden aantrekkelijker worden voor het publiek.

De oorzaak van het feit dat de baan dit jaar zo snel is was het feit dat er met andere ballen werd gespeeld.  "Ballen met echt rubber", aldus Krajicek. "Die gaan sneller dan de ballen van voorgaande jaren. Ik heb me dat vooraf niet gerealiseerd. Een inschattingsfoutje. Het spel was nu te snel, waardoor het minder leuk was voor het publiek." Volgens Krajicek zijn er verschillende mogelijkheden om de baan trager te maken. "We kunnen meer zand in de verf doen. Of de baan in de breedte verven in plaats van in de lengte. De uitdaging is om een baan neer te leggen waarop verschillende speelstijlen het toernooi kunnen winnen."

Over het niveau van het toernooi deze week was Krajicek tevreden. "Alleen de eerste twee dagen vielen tegen. Weinig spannende wedstrijden en drie Nederlanders uitgeschakeld in de eerste ronde. Daarna hebben vooral Jo-Wilfried Tsonga en Robin Söderling goede en spannende wedstrijden gespeeld." De toernooidirecteur vertelde ook nog dat hij geprobeerd heeft Andy Roddick te strikken als vervanger van Novak Djokovic.  "Helaas moest hij naar de première van de film van zijn vrouw."

 

Ex van Femke Heemskerk in Secret Story

Philip Gransjean, de 26-jarige ex-vriend van zwemster Femke Heemskerk, doet mee aan de nieuwe realityshow Secret Story, die zondag van start gaat op Net 5. Dat ontdekte FOK.nl op haar forum secretstory.fok.nl.

De 26-jarige barkeeper heeft in het huis als geheim: "Ik had een romance met Olympisch Goud."

Naast Philip Gransjean maken onder meer fotomodel Maik Bos, drag queen Servio Switzer (Miss Windy Mills) en pornoster Sofia Valentine hun opwachting.

FOK! ontdekte in de aanloop naar het programma vele geheimen, waaronder de namen van alle deelnemers en bijna alle bijbehorende geheimen.  Met ruim 5000 posts nog voordat het programma begonnen is, is secretstory.fok.nl meteen het grootste Secret Story-platform van Nederland.

Jans: "We zijn verplicht om play-offs te halen"

Ron Jans boekte met sc Heerenveen vanmiddag een uitzege bij NAC Breda. De Friezen willen meedoen voor Europees voetbal.

Heerenveen moest winnen om de aansluiting te behouden met de subtop. "Ik ben heel tevreden", zei Jans tegen Eredivisie Live. "We zijn het aan onze stand verplicht om de play-offs te halenn. Er volgen nog een aantal spannende duels. Volgende week komt AZ op bezoek, die hebben drie punten voorsprong. Het zou mooi zijn als we op gelijke hoogte kunnen komen."

Jans kon in Breda niet beschikken over Michel Breuer en Roy Beerens. Met Daryl Janmaat en doelpuntenmaker Luciano Narsingh werd het duo goed vervangen. Arnold Kruiswijk moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. "Concurrentie hoort erbij, zeker in de subtop van Nederland. Dan moet je geduld hebben en jezelf weer in het elftal knokken."

"Voor Daryl vond ik het echt heel mooi dat hij deze kans kreeg. De één zijn dood is de ander z'n brood, hij heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. En Narsingh heeft het al vaker laten zien, dat is geen toeval meer. Ook nu maakt hij weer een doelpunt en geeft hij een assist", besluit de trainer van Heerenveen, die ook Oussama Aissadi zag scoren tegen NAC (0-2).

Mysterieuze ziekte na feestje Playboy Mansion

Ongeveer honderd bezoekers van de befaamde Playboy Mansion, de villa van Playboybaas Hugh Hefner, kampen met een raadselachtige ziekte. Tientallen mensen die begin februari een benefietfeestje in de villa in Los Angeles bezochten, hebben sindsdien onder meer ademhalingsklachten. Dat meldden Amerikaanse media.

Er zouden ook gevallen van longontsteking en de veteranenziekte gemeld zijn. Mogelijk gaat het om een infectie aan de luchtwegen.

De gasten, een deel van zevenhonderd deelnemers aan een internetconferentie uit dertig landen, zouden ongeveer 48 uur na het feestje ziek zijn geworden en over hun ziektebeeld getwitterd hebben en via Facebook berichtjes hebben geplaatst. Zo ontdekte men dat er verschillende mensen ziek zijn geworden, kort na het partijtje bij de 85-jarige Playboybaas.

Mysterieuze ziekte na feestje Playboy Mansion
Mysterieuze ziekte na feestje Playboy Mansion (Foto: ANP)

Catherine-plaatjes voor je mobiel

Catherine komt komende week uit in Japan en veel gamers zitten met smart op de nogal aparte game te wachten. Helaas zijn er nog geen plannen voor een release in het westen van de wereld maar de uitgever wil wel wat met ons allemaal delen. Namelijk Catherine-plaatjes die je kan gebruiken.

Atlus heeft de plaatjes op hun website gezet bedoeld voor Twitter maar natuurlijk kan je ze ook voor andere applicaties gebruiken. Om alle plaatjes te bekijken ga je naar deze website. Klik daarna op het linker touw dat er hangt en wacht dan tot je een mobiele telefoon ziet verschijnen in de linker onderhoek. Klik daarop en ga in het menu naar Twitter en je zal de nieuwe plaatjes kunnen bekijken en opslaan.

Catherine

Maffiabaas gearresteerd in Brazilië

De Braziliaanse politie heeft donderdag in het noordoosten van het land een Italiaanse maffiabaas gearresteerd. Een hof in Napels had om de arrestatie van Francesco Salzano verzocht. Dat hebben de autoriteiten in de stad Fortaleza zondag gezegd.

Volgens het hof is Salzano een van de leiders van het Italiaanse misdaadsyndicaat Camorra. Hij zou in 2009 opdracht hebben gegeven voor de moord op drie mannen.

Salzano kwam in mei naar Brazilië. Nadat het Braziliaanse hooggerechtshof het verzoek uit Napels had ontvangen gaf het opdracht tot zijn arrestatie. Italië heeft om de uitlevering van de maffiabaas gevraagd.

De feiten van moderne oorlogsvoering

Ooit afgevraagd of Black Ops wel de juiste manier van oorlogvoeren hanteert? Schieten wapens wel zo accuraat in BF:BC2? Is het mogelijk om iemand om te leggen met snelle zwaai van je mes, of kun je goed met twee pistolen de strijd aangaan? Gametrailers heeft een nieuwe rubriek, Combat Facts genaamd.

In deze filmpjes schakelen ze de experts in om te kijken hoe nauwkeurig onze geliefde FPS-games wel niet zijn. In de eerste episode hebben ze gekeken naar wapenvizieren, die hier te zien is. In de tweede aflevering komt de harde waarheid van ballistic knives boven. Bekijk hieronder hoe gevaarlijk de echte variant wel niet is. Voor de gebruiker, welteverstaan.

Klaar voor liefde in Monday Night Combat

Monday Night Combat voor de PC heeft een nieuwe update gekregen speciaal voor Valentijnsdag. De update voegt wat extra valentijnsdingen toe en daarnaast ook een aantal bug-fixes. Uber Entertainment kon het niet laten speciaal voor deze update ook een kleine video te maken.

In de video wordt de schattige Pitgirl toegezongen en bewonderd door haar team. Bekijk hieronder de video en lees hier de update-notes. Monday Night Combat kwam in augustus 2010 uit voor de Xbox 360 en eind januari 2011 voor de PC. Deze update is alleen voor de PC.

NTR-film Suiker wint twee prijzen

De korte Nederlandse film Suiker van Dennis van de Ven en Jeroen Annokkee heeft dit weekeinde twee prijzen gewonnen op het internationale kortefilmfestival van Clermont Ferrand in Frankrijk. Dat heeft een zegsman van de makers zondag gemeld.

Suiker won zowel de publieksprijs als de 'prix de rire’, de bekroning voor de beste komische productie van het festival. De korte film vertelt over Bert, wiens schaars geklede buurmeisje Klaasje een kopje suiker komt lenen. Als zij het kopje echter uit haar handen laat vallen, escaleert deze schijnbaar eenvoudige standaardsituatie.

Suiker maakt deel uit van de reeks NTR Kort! 2010 en ging in september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De Boer: "Ik heb ook weleens gemist"

Ajax liet vanmiddag in Kerkrade twee punten liggen tegen Roda JC (2-2). Ajax kreeg in de slotfase een strafschop toegewezen en Mounir El Hamdaoui legde aan. De aanvaller miste de strafschop echter, waardoor twee kostbare punten verloren gingen. Een flinke tegenslag voor de Amsterdammers, maar coach Frank de Boer neemt zijn spits niets kwalijk.

"Ik neem hem niets kwalijk, ik heb namelijk ook weleens gemist", aldus De Boer op de persconferentie. "Miralem Sulejmani neemt bij ons de strafschoppen, daarna is Demy de Zeeuw aan de beurt. Ze waren allebei echter al gewisseld. We hebben geen nummer drie op onze lijst staan."

"El Hamdaoui wilde hem nemen en ik had alle vertrouwen in hem. Helaas miste hij", zo sprak De Boer. Door het gelijke spel van de Amsterdammers bedraagt het verschil met de nummers één en twee, respectievelijk PSV en FC Twente, vijf punten. Zowel de Eindhovenaren als de Tukkers boekten deze speelronde een zege.

Haar door de jaren heen

Al dertig jaar lang kijken we als gamers tegen verschillende soorten haar. Nu heeft iemand een collage gemaakt met allemaal verschillende haartypes door de jaren heen. Waar het haar eerst nog bestond uit enkele pixels bestaat het nu uit veel meer pixels dan je lief is.

Bekijk hieronder de collage met dank aan FOK!weblog voor het posten op de weblog en Kotaku voor het originele bericht.

Haar

Schippers pakt twee titels op NK indoor

Yvonne Hak heeft bij het NK indoor in Apeldoorn de Nederlandse titel op de 1.500 meter gepakt. Hak was met een tijd van 4.21,83 bijna drie seconden sneller dan de nummer twee Anne van den Hurk.

Dafne Schippers pakte de titels op de 60 meter en bij het verspringen. Op de 60 meter won ze in een tijd van 7.28. Met die tijd wist ze zich twee weken geleden al te plaatsen voor het EK indoor in Parijs volgende maand. Bij het verspringen pakte ze de titel met een afstand van 6,20 meter.

Gladbach ontslaat trainer Frontzeck

Michael Frontzeck is niet langer trainer van Borussia Mönchengladbach. De 46-jarige oefenmeester werd vandaag ontslagen. Directe aanleiding is de 3-1 nederlaag die Gladbach gisteren leed tegen FC Sankt Pauli. Een week eerder werd tegen VfB Stuttgart met 3-2 verloren. Mede door die nederlagen staat de ploeg momenteel laatste in de Bundesliga.

Frontzeck, die als speler drie periodes bij Mönchengladbach speelde, was aan zijn tweede seizoen bezig bij de club van Roel Brouwers. Vorig jaar leidde hij de club naar een twaalfde plaats en zijn tweejarige contract werd toen verlengd tot 2013.

"Nadat we van onze directe concurrenten Stuttgart en Sankt Pauli hadden verloren, moesten we onze situatie opnieuw overdenken. Dit was voor ons een zeer moeilijke beslissing", verklaarde technisch directeur Max Eberl het wegsturen van Frontzeck op de website van de Bundesligaclub.

[Six Nations] Overzicht tweede speelronde

Tijdens het weekend van zaterdag 12 februari en zondag 13 februari vonden de eerste serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Engeland - Italië 59-13

Engeland heeft op Twickenham Italië door de gehaktmolen gehaald. Al na twee minuten hadden ze hun eerste try binnen. Flood brak door de Italiaanse verdediging heen en gaf de bal af aan Ashton, die de bal over de lijn drukte. Door overenthousiasme aan Engelse zijde wist Italië in het begin nog in het kielzog te blijven door twee benutte penalty's van Mirco Bergamasco, maar halverwege de eerste helft maakte Engeland in tien minuten tijd drie try's via wederom Ashton, Cueto en aanvoerder Tindall. In de tweede helft ging Engeland vrolijk door. Ashton maakte zijn derde try van de wedstrijd. Hierna begon het grote wisselen en deden ook de invallers van zich spreken. Danny Care maakte op aangeven van Jonny Wilkinson de zesde try. Italië deed ook nog mee, met de sterke frontlinie walsten de Italianen over de Engelsen heen en maakte invaller Ongaro een try voor zijn land. Meteen daarna maakten Haskell en nogmaals Ashton try's, waardoor Engeland met 59-13 won.

Engeland:
Try's: Ashton (4), Cueto, Tindall, Care, Haskell
Conversies: Flood (5), Wilkinson (3)
Penalty: Flood

Italië:
Try: Ongaro
Conversie: Mirco Bergamasco
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Gele kaart: Castrogiovanni

Schotland - Wales 6-24

Het Schotse publiek wacht al twee jaar op een try en ook tegen Wales kwam het er niet van. Wales nam meteen vanaf de aftrap het initiatief, wat resulteerde in een doorbraak van Hook met Shane Williams, die zijn achtste try in acht wedstrijden tegen Schotland maakte. De Schotten verdedigden slordig en maakten veel overtredingen, waardoor Hook voor rust drie penalty's kon benutten. Hierna werd Wales juist slordiger en werden zowel Bradley Davies als Lee Byrne met een gele kaart naar de sinbin gestuurd. Schotland kon op een benutte penalty van Dan Parks na geen vuist maken tegen Wales. In de tweede helft leek Schotland meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar ze kwamen niet in de buurt van de trylijn. Parks schoot nog wel zijn tweede penalty raak, maar even later deed Hook dat ook voor Wales. Vijf minuten later stuurde Jonathan Davies Shane Williams weg voor diens tweede try en was Schotland knock-out.

Schotland:
Penalty's: Parks (2)

Wales:
Try: S. Williams (2)
Conversie: Hook
Penalty's: Hook (4)

Gele kaarten: B. Davies, Byrne

Ierland - Frankrijk 22-25

In een slordige partij heeft Frankrijk Ierland verslagen. De Ieren begonnen echter goed door Frankrijk op eigen helft vast te zetten. Toen de Fransen eindelijk uit de Ierse greep leken te ontsnappen liet Poitrenaud de bal vallen en kon McFadden de eerste Ierse try maken. Ierland speelde vervolgens zelf ook slordig en gaf een aantal penalty's weg, welke allemaal door Parra werden benut. Zonder zelf echt gevaarlijk te worden leek Frankrijk met een voorsprong te gaan rusten, maar O'Leary maakte de tweede Ierse try. In de tweede helft kwamen de Fransen weer snel op gelijke hoogte door nog een penalty van Parra, waarna het wisselen begon. Na een scrum kon D'Arcy Rougerie niet tegenhouden, waarna de laatstgenoemde de bal aan Medard afgaf, die de try maakte. Yachvili zette Ierland via een penalty op tien punten achterstand en de overwinning leek veilig, totdat Heaslip voor Ierlands derde try tekende. De laatste minuten waren spannend, maar met hangen en wurgen wisten de Fransen toch de voorsprong vast te houden.

Ierland:
Try's: McFadden, O'Leary, Heaslip
Conversie: Sexton, O'Gara
Penalty: Sexton

Frankrijk:
Try: Medard
Conversie: Yachvili
Penalty's: Parra (5), Yachvili

Stand na de tweede speelronde:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Voor Tegen Try's Punten
1 Engeland 2 2 0 0 85 32 10 4
2 Frankrijk 2 2 0 0 59 43 5 4
3 Wales 2 1 0 1 43 32 3 2
4 Ierland 2 1 0 1 35 36 4 2
5 Schotland 2 0 0 2 24 72 2 0
6 Italië 2 0 0 2 24 72 2 0

Bevecht auto's in Moon Diver

Uitgever Square Enix heeft wat informatie vrijgegeven over de side-scroller Moon Diver. De game die ontwikkeld wordt door Feel Plus zal zich afspelen in 2081. Vijandelijke krachten laten objecten tot leven komen en zo zal je in het spel van alles moeten bevechten, van auto's tot theekopjes.

De zogenaamde Moon Divers gaan op onderzoek uit en natuurlijk zal je ook een potje moeten knokken. Het spel zal co-op bevatten voor vier spelers en je kan uit vijf personages kiezen. De game komt uit voor XBLA en het PSN in dit voorjaar, een exacte datum is niet bekend.

Renate Verbaan zoekt Twitter-volgers

Renate Verbaan, de aantrekkelijke presentatrice van de nieuwe realityshow Secret Story, zit verlegen om followers op haar fonkelnieuwe Twitteraccount. "Hoe kan ik nou zo efficiënt mogelijk laten weten dat ik ook op Twitter zit en mensen mij kunnen volgen??" twitterde de blondine hulpeloos.

Inmiddels heeft ze ruim 1700 followers, maar het is Renate allemaal nog niet genoeg. "Zouden we trouwens de 2000 nog halen vandaag? #ikzegwegaanlekker!"

Vanavond om 21.15 uur beginnen de uitzendingen van Secret Story op Net 5. Wil je Renate helpen aan meer followers dan kun je haar volgen op http://twitter.com/#!/RenateRRVerbaan (en laat haar vooral even weten dat je via FOK! volgt). Alles over Secret Story vind je op ons Secret Story forum, en ons eigen Secret Story Twitteraccount.

Testdag Jerez 13 februari

Rubens Barrichello heeft vandaag tijdens de testdag op het circuit van Jerez de snelste tijd van de week neergezet. De Williams-rijder was bijna acht tienden sneller dan Kamui Kobayashi. De Japanner was op zijn beurt zo'n halve seconde sneller dan Fernando Alonso.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 R. Barrichello Williams 1:19.832 -.--- 103
2 K. Kobayashi Sauber 1:20.601 +0.769 86
3 F. Alonso Ferrari 1:21.074 +1.242 115
4 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:21.213 +1.381 90
5 B. Senna Renault 1:21.400 +1.568 68
6 H. Kovalainen Lotus 1:21.632 +1.800 43
7 N. Rosberg Mercedes 1:22.103 +2.271 45
8 S. Vettel Red Bull Racing 1:22.222 +2.390 90
9 J. Button McLaren-Mercedes 1:22.278 +2.446 70
10 J. d'Ambrosio Virgin 1:22.985 +3.153 44
11 P. di Resta Force India 1:23.111 +3.279 99

Snelste tijden van de afgelopen week:

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 R. Barrichello Williams 1:19.832 -.--- 202
2 M. Schumacher Mercedes 1:20.352 +0.520 226
3 N. Heidfeld Renault 1:20.361 +0.529 86
4 F. Massa Ferrari 1:20.413 +0.581 217
5 F. Alonso Ferrari 1:20.493 +0.661 246
6 K. Kobayashi Sauber 1:20.601 +0.769 170
7 J. Button McLaren-Mercedes 1:21.009 +1.177 139
8 L. Hamilton McLaren-Mercedes 1:21.099 +1.267 94
9 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:21.213 +1.381 182
10 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:21.214 +1.382 114
11 B. Senna Renault 1:21.400 +1.568 68
12 S. Pérez Sauber 1:21.483 +1.651 150
13 M. Webber Red Bull Racing 1:21.522 +1.690 207
14 S. Vettel Red Bull Racing 1:21.574 +1.742 188
15 H. Kovalainen Lotus 1:21.632 +1.800 104
16 D. Ricciardo Scuderia Toro Rosso 1:21.755 +1.923 31
17 A. Sutil Force India 1:21.780 +1.948 101
18 N. Rosberg Mercedes 1:22.103 +2.271 112
19 T. Glock Virgin 1:22.208 +2.376 99
20 W. Petrow Renault 1:22.493 +2.661 122
21 P. Maldonado Williams 1:22.591 +2.759 51
22 P. di Resta Force India 1:22.945 +3.113 163
23 J. d'Ambrosio Virgin 1:22.985 +3.153 116
24 J. Trulli Lotus 1:23.216 +3.384 94

Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Dit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. Een week nadat Ajax de aansluiting met PSV en FC Twente leek te hebben hervonden zagen zij hun achterstand weer oplopen naar vijf punten. Roda snoepte twee punten af van de Amsterdammers, terwijl PSV (0-4 bij AZ) en FC Twente (1-0 tegen Vitesse) wel wisten te winnen. Feyenoord wist zijn eerste zege in twee maanden tijd te boeken.

Feyenoord heeft zijn eerste zege in ruim twee maanden tijd weten te boeken. Aan de hand van huurling Miyaichi wist de ploeg ter nauwernood te winnen van Heracles Almelo met 2-1.

Na een kwartier kwam de ploeg op voorsprong via Miyaichi, die daarna Biseswar de marge op twee zag zetten. Vlak voor rust scoorde Fledderus echter de aansluitingstreffer, waarna een spannende tweede helft volgde. Feyenoord hield Heracles lang van de goal, maar zag dat de Heraclieden in de slotfase toch nog een grote kans kreeg. Everton maaide echter naast de bal, waardoor verder onheil Feyenoord bespaard bleef.

FC Utrecht heeft twee punten verspeeld in de strijd om de plaatsen voor Europees voetbal. De Utrechtenaren kwamen met de 3-3 bij hekkensluiter Willem II zelfs nog goed weg. De gelijkmaker viel pas in de blessuretijd.

Mertens zette FC Utrecht nog wel op voorsprong, maar zag Willem II door goals van Van der Heijden en Hakola nog voor rust een voorsprong nemen. Mertens scoorde na de rust de gelijkmaker, maar Willem II nam in de slotfase weer een voorsprong via Rigters. In de tweede minuut van de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker, toen Vorstermans de bal in het Tilburgse doel kopte. 

Ajax heeft weer schade opgelopen in strijd om de landstitel. De Amsterdammers begonnen sterk tegen Roda JC Kerkrade, maar verloren toch nog twee punten; 2-2.

Ajax kwam snel op 0-1 door een goal van Sulejmani en zag De Jong de stand op een veilige marge zetten. Voor rust kwam Roda terug door een goal van Junker en wist daarna Ajax steeds verder in de verdrukking te brengen. Doelpunten vielen er echter niet, todat Hadouir een vrije trap achter Stekelenburg wist te werken. In de slotfase leek de winst alsnog naar Amsterdam te gaan toen Ajax een strafschop kreeg. Tyton wist echter de inzet van El Hamdaoui tegen te houden.

De Wedstrijd van de Week ging tussen AZ en PSV. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
ADO Den Haag VVV-Venlo 3-0
Feyenoord Heracles Almelo 2-1
FC Twente  Vitesse 1-0
Willem II FC Utrecht 3-3
AZ PSV 0-4
N.E.C. Nijmegen Excelsior 2-0
Roda JC Kerkrade Ajax 2-2
NAC Breda sc Heerenveen 0-2
De Graafschap FC Groningen 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 23 15 5 3 50 62-21
2 FC Twente 23 15 5 3 50 46-24
3 Ajax 23 13 6 4 45 46-22
4 FC Groningen 23 13 5 5 44 50-29
5 ADO Den Haag 23 12 5 6 41 43-32
6 AZ 23 10 7 6 37 34-27
7 Roda JC Kerkrade 23 9 9 5 36 39-32
8 FC Utrecht 23 10 5 8 35 39-31
9 sc Heerenveen 23 9 7 7 34 44-33
10 N.E.C. Nijmegen 23 7 9 7 30 38-38
11 NAC Breda 23 9 4 10 30 31-38
12 De Graafschap 23 6 8 9 26 23-40
13 Heracles Almelo 23 6 6 11 24 33-42
14 Feyenoord 23 6 6 11 24 27-40
15 Vitesse 23 5 7 11 22 27-38
16 Excelsior 23 5 4 14 19 25-47
17 VVV-Venlo 23 4 1 18 13 22-54
18 Willem II 23 1 5 17 8 22-63

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Zege Kromowidjojo op 100 vrij

Bij de Grand Prix in het Zweedse Uppsala heeft Ranomi Kromowidjojo de 100 meter gewonnen. Met een tijd van 55,09 bleef ze de Zweedse Sarah Sjöström (55,23) en Marleen Veldhuis voor.

De 50 meter vlinderslag werd gewonnen door Sjöström. Veldhuis en Kromowidjojo werden tweede en derde.

Bij de mannen won Bastiaan Lijesen de 50 meter rugslag in een tijd van 25,86. Jurjen Willemsen eindigde als tweede op de 200 meter rugslag (2.07,13) en als derde op de 200 vrij (1.55,63).

Uitslag De Graafschap - FC Groningen

Om half vijf begon de competitiewedstrijd tussen De Graafschap en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap

1 - 1

FC Groningen

 52' Poepon
   32' Holla
 
 Gele kaart: Poepon, Loran, (De Graafschap),
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.198
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Waterman
Loran (Evers/78)
J.Buijs
Broekhof
Fränkel
Rose
Meijer
Hersi (Overgoor/81)
Jungschläger
De Ridder
Poepon (Bargas/85)
  Luciano
Kieftenbeld
Ivens
J.Veldmate
Stenman
Enevoldsen (Ajilore/84)
Holla
Pedersen (Andersson/76)
Sparv
Tadic (Bacuna/89)
Matavz

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de twintigste speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. FC Oss nam de koppositie weer over van De Treffers. FC Oss won zelf makkelijk bij VVSB, terwijl De Treffers op eigen veld verloor van FC Lienden. De Ossenaren lijken in een zetel richting de titel te gaan.

Onderin kon Baronie de goede overwinning van vorige week geen passend vervolg geven. De degradatiekraker tegen Quick '20 ging op eigen veld verloren. Hollandia verloor ook ruim en zakt verder weg. Ook Gemert wist niet te winnen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
AFC Argon 2-2
Baronie Quick '20 2-3
Gemert EVV 0-4
Hollandia Achilles '29 0-4
JVC Cuijk FC Hilversum 2-3
De Treffers FC Lienden 1-3
VVSB FC Oss 0-4
Haaglandia/ Sir Winston   vrij

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 17 9 7 1 34 31-15
2 De Treffers 19 9 5 5 32 26-25
3 Achilles '29 17 8 5 4 29 28-15
4 JVC Cuijk 16 8 3 5 27 32-27
5 Argon 17 8 3 6 27 18-18
6 AFC 17 7 5 5 26 37-29
7 Haaglandia / W. 18 7 4 7 25 31-27
8 FC Lienden 18 7 2 9 23 29-36
9 EVV 17 6 4 7 22 20-18
10 FC Hilversum 17 5 7 5 22 21-20
11 VVSB 17 6 3 8 21 20-28
12 Quick '20 17 5 5 7 20 21-24
13 Hollandia 16 5 4 7 19 13-19
14 Gemert 18 4 4 10 16 14-25
15 Baronie 17 3 3 11 12 18-33

Nieuwe trailer DiRT 3 beantwoordt je vragen

De makers van Colin McRae: DiRT 3 hebben vandaag een trailer uitgebracht waarin nieuwe beelden zijn te zien van de game. Tevens worden in de trailer een aantal vragen beantwoord die de fans hebben gesteld.

In de trailer zien we bijvoorbeeld hoe de schade invloed heeft op het gedrag van de auto. We zien ook het effect van het verhogen van het zwaartepunt van de auto. Ook zien we de rallykampioen van 2009, Kris Meeke, de game proberen en zijn commentaar erop leveren.

Bekijk de trailer hieronder.

[Upd] Lichte knieblessure Ballack

De door blessures geplaagde Duitse voetballer Michael Ballack heeft vandaag een MRI-scan ondergaan wegens knieklachten. Dat maakte zijn club Bayer Leverkusen bekend.

"Michael Ballack was niet in staat deel te nemen aan de training", zo meldde een communiqué. "De middenvelder heeft knieproblemen en heeft een MRI-scan ondergaan in Keulen. De resultaten zijn nog niet bekend."

De 34-jarige Ballack kampt met fysieke problemen sinds hij in mei vorig jaar werd geveld door een enkelblessure die hem deelname aan het WK voetbal kostte. In september liep hij kort na zijn rentree een breuk in zijn scheenbeen op. Dit kalenderjaar kwam hij tot dusverre drie keer in actie. Bondscoach Joachim Löw selecteerde de voormalig aanvoerder niet voor de vriendschappelijke interland van vorige week tegen Italië.

Update 18:10 uur

De schade bij Ballack lijkt mee te vallen. Dit liet zijn club vandaag weten nadat de Duitser een MRI-scan had ondergaan. "Of hij dinsdag weer mee kan trainen, hangt af van het behandelingsproces”.

Nieuwe tegenslag dreigt voor Ballack
Nieuwe tegenslag dreigt voor Ballack (Foto: ANP)

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp, The Non-Flying Dutchman. Het interesseert me eigenlijk niet zo dat hij zich beschikbaar heeft gesteld als assistent van De Boer, dat was ook niet wat me zo opgewonden maakte. Dat hij heeft gezegd iets te willen, is op zich niet echt nieuwswaardig. Iedere trainer wil zo hoog mogelijk trainen. Nee, het was het vallen van zijn naam, wat me zo enthousiast maakte. Ik had al lang niet meer aan hem gedacht. Maar nu zijn naam was gevallen, was dat een schitterende reden om de rest van de middag op YouTube het ene na het andere magische doelpunt terug te kijken.

Bekijk de nieuwe Resistance 3 beelden

Sony heeft vandaag vijf nieuwe screenshots uitgebracht van de game Resistance 3. In deze screenshots zien we onder andere Capelli, de hoofdpersoon, en zijn crew vechten tegen een invasie van Chimera. In de andere screenshots zien we Capelli van wat dichterbij en kunnen we ook een Chimera van dichtbij bewonderen.

Resistance 3 is het nieuwe deel binnen de succesvolle Resistance-serie. In deze futuristische shooter is de aarde binnengevallen door aliens die zichzelf "Chimera" noemen. De Chimera houdt het land in de greep en jij maakt onderdeel uit van het verzet. Langzaam maar zeker beginnen de Chimera hun greep te verliezen.

Bekijk de screenshots hieronder.

Resistance 3

Resistance 3 Resistance 3

Resistance 3 Resistance 3

Pauwels wint veldrit van Heerlen

Kevin Pauwels heeft vanmiddag de veldrit van Heerlen op zijn naam geschreven. De Belg bleef in de slotfase zijn overgebleven belagers Philipp Walsleben en wereldkampioen Zdeněk Štybar voor.

Gerben de Knegt eindigde als zevende en was daarmee de beste Nederlander. De wereldkampioen bij de beloften, Lars van der Haar, deed voor de eerste maal op Europese bodem mee met de elite en werd negende.

De Britse Helen Wyman won eerder vandaag de wedstrijd bij de vrouwen.

Puur realisme in WWE All-Stars trailer

Vandaag is er vanuit huize THQ een nieuwe trailer binnengekomen voor de game WWE: All-stars. In deze worstelgame zul je dingen kunnen doen die je gewoonlijk niet bij een professionele worstelmatch ziet.

In de trailer zien we de verschillende klassen die voorbij komen in deze game. Zo is er bijvoorbeeld de lenige "Acrobat", de aanhankelijke "Grappler" en de "Big Man" voor de worsteltanks onder ons. De game moet op 1 april dit jaar uitkomen.

Bekijk de trailer hieronder.

FOK!tv bezoekt Secret Story!

FOK! was deze week in Portugal voor een kijkje in de Secret Story villa, waar de deelnemers aan het programma Secret Story zullen verblijven. De kick-off aflevering van de nieuwe real-lifesoap Secret Story zal aanstaande zondagavond op Net5 te zien zijn.

Wij nemen je even mee voor een eerste wandeling door het huis dat op een geheime locatie in Lissabon staat, alwaar de real-lifesoap gaat plaatsvinden die je het beste kunt zien als een kruising tussen Big Brother en Wie is de Mol.

Vijftien bewoners hebben een geheim en kunnen veel geld winnen als ze dat geheim weten te bewaren, maar ook door het raden van de geheimen van de andere bewoners! Verder spraken we onder meer Renate Verbaan en Laurens Drillich van Endemol. Op het forum kun je meepraten over Secret Story.

Download de flv en speel af met oa VLC Media Player of bekijk de video op Youtube

Nederlandse filmeditor wint grote prijs VS

De Nederlandse editor Edgar Burcksen ontvangt komende zaterdag de Robert Wise Award op de jaarlijkse prijsuitreiking van ACE, het eregilde van Amerikaanse filmeditors. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat de prijs aan een Nederlander wordt uitgereikt. De 63-jarige Burcksen krijgt de bijzondere blijk van waardering voor zijn grote verdiensten als hoofdredacteur van het vakblad CinemaEditor in de afgelopen negen jaar. De Robert Wise Award wordt onregelmatig uitgereikt aan mensen die door middel van publicaties op een positieve manier hebben bijgedragen aan de publieke beeldvorming van filmmontage.

De uit Amersfoort afkomstige Burcksen werkt sinds midden jaren tachtig in de Verenigde Staten, nadat hij in Nederland naam had gemaakt als editor van talloze speelfilms, waaronder Een vlucht regenwulpen en Van de koele meren des doods.

Rit- en eindzege Moncoutié in ronde Middenlandse Zee

David Moncoutié is de winnaar geworden van de Ronde van de Middenlandse Zee. De Fransman was in de slotrit de sterkste op de Mont Faron en reed daarmee Romain Feillu van Vacansoleil uit de leiderstrui. De tweede plaats ging naar Jean-Christophe Peraud.

Een knappe derde plaats in zowel de rit als het eindklassement was er voor Wout Poels, die eerder deze week zijn ploeggenoot Feillu drie zeges zag boeken. Feillu kwam in de slotetappe zelf echter veel te kort om ook de eindzege te kunnen behalen.

Jongen overlijdt na wortelkanaalbehandeling

Een zeventienjarige jongen uit Chicago heeft het loodje gelegd na een bezoekje aan de tandarts. De puber liet een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, die volgens zijn ouders onnodig zou zijn geweest.

Christopher Schutzias verloor eind vorige maand een vulling na het eten van een caramelsnoepje. Op 1 februari wendde hij zich tot een tandarts om deze te laten terugplaatsen. Deze leek het echter beter toch het wortelkanaal te reinigen, buiten medeweten van Christophers ouders om.

Die dinsdagavond werd de jongen echter met spoed opgenomen in het ziekenhuis met pijn over zijn hele lichaam. De volgende ochtend was hij al overleden aan de gevolgen van een bloedvergiftiging. Hoewel medische experts volhouden dat een verband tussen een wortelkanaalbehandeling en een sterfgeval zeer zeldzaam is, gaan Christophers ouders ervan uit dat de onnodige behandeling de jongen fataal is geworden.

[WTT] Söderling: "Belangrijke stap in carrière"

Robin Söderling prolongeerde vandaag zijn titel bij ABN AMRO World Tennis Tournament door in de finale te winnen van Jo-Wilfried Tsonga. Tsonga serveerde sterk in de wedstrijd, maar toch wist de Zweed twee keer zijn service te breken.

"Tsonga serveerde zo goed vandaag, dat ik nog niet snap hoe ik zijn service heb kunnen breken," zei Söderling bij zijn dankwoord voor een volle Ahoy. "Trouwens, het is voor het eerst dat ik een titel heb kunnen verdedigen. Dat zie ik als een grote stap in mijn carrière."

Parlement Egypte toch ontbonden

Het parlement van Egypte is zondag ontbonden. Dat heeft de Hogere Raad van de Strijdkrachten bekendgemaakt op televisie. De raad stelt de grondwet buiten werking en gaat een comité vormen dat een nieuwe grondwet moet opstellen voor het land.

De Hogere Raad van de Strijdkrachten blijft nog een half jaar aan de macht tot aan de geplande democratische verkiezingen voor een burgerregering over ongeveer zes maanden.

Minister van Defensie, Hussein Tantawi, is en blijft interim-president, aldus de verklaring, genaamd communiqué nummer vijf. Over de rol van Omar Suleiman, die als vicepresident werd benoemd door Mubarak kort voor diens vertrek afgelopen vrijdag, moet de raad nog beslissen.

De militaire raad, die uit ongeveer twintig generaals bestaat, maakte bekend met nog meer decreten te zullen komen in de transitieperiode.

Parlement Egypte ontbonden
Parlement Egypte ontbonden (Foto: ANP)

Zaalhockeysters verliezen WK-finale

De Nederlandse zaalhockeysters zijn er in Poznan niet in geslaagd hun wereldtitel te prolongeren. In de finale was Duitsland met 4-2 te sterk.

Nederland kwam na drie minuten nog wel op voorsprong dankzij Kiki Collot d'Escury. Daarna nam Duitsland het initiatief en bij rust leidden de Duitse dames met 2-1. In de tweede helft vergrootte Fanny Rinne via twee strafcorners de voorsprong naar 4-1. Nadat Merel de Blaey namens Oranje nog een strafbal miste, was het opnieuw Collot 'd'Escury die de eindstand op 4-2 bepaalde.

De Nederlandse mannen legden bij het WK in Polen beslag op de vijfde plaats.

Uitslagen Eredivisie (13/02/2011)

Vanmiddag omstreeks 14:30 uur gingen drie duels in de Eredivisie van start. Hieronder vind je alle uitslagen en bijbehorende karakteristieken terug. Om 16:30 uur gaat de laatste wedstrijd van dit weekend van start, De Graafschap tegen FC Groningen.

NAC Breda

0 - 2

sc Heerenveen


   60' Narsingh
 82' Assaidi
 
 Gele kaart: Koenders, Horváth, Gudelj (NAC Breda), Väyrynen, Jong-a-Pin, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.200
Arbiter: Gözübüyük
Bijzonderheden: Schilder (NAC Breda) mist penalty (47)
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Koenders
Penders
Horváth
Janse
Gudelj
Luijckx
Schilder
Jenner
Idabdelhay (Amoah/46)
Lurling
  Stuhr-Ellegaard
Janmaat
Djuric
Kopic
Jong-a-Pin
Grindheim
Djuricic
Väyrynen
Narsingh
Elm (Dost/52)
Assaidi

 

N.E.C. Nijmegen

2 - 0

Excelsior

 66' Zimling
 80' Zimling
 
 
 Gele kaart: Chatelle, Amieux (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Amieux
Chatelle (Latupeirissa/81)
Zimling
Goossens (George/46)
Sibum (Davids/65)
Schöne
Vleminckx
  Paauwe
Eekman
Nieveld
Ramsteijn
Nelom
De Graaf (Roorda/33)
Koolwijk (Gudde/54)
Clasie (Fillecia/71)
Fernandez
Bergkamp
Zeegelaar

 

Roda JC

2 - 2

AFC Ajax

 41' Junker
 82' Hadouir
   13' Sulejmani
 34' de Jong
 
 Gele kaart: Vormer (Roda JC), Alderweireld, (AFC Ajax)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 18.936
Arbiter: van Hulten
Bijzonderheden: El Hamdaoui (Ajax) mist penalty (88)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
de Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Sutchuin Djoum
Vormer
Janssen
Bodor (Skoubo/46)
Junker
Hadouir (Pluim/90)
  Stekelenburg
Anita
Alderweireld
Vertonghen
Blind
Enoh
Eriksen
de Zeeuw (Lindgren/81)
Sulejmani (Ebecilio/77)
de Jong
El Hamdaoui

Killzone 3 uitgelekt

Was er gisteren al een melding van Crysis 2, nu blijkt ook Killzone 3 van Guerrilla Games op het wereldwijde web gevonden te kunnen worden. Dit is de eerste grote titel die gelekt is voor de console van Sony sinds het apparaat gehackt is.

Blijkbaar kan men geen week meer wachten tot de game te koop is in de winkels, en vinden mensen 41GB geen probleem. Sony is ongetwijfeld druk bezig de beveiligingslekken in hun console op te lossen en gaan vast ook proberen de sites en downloaders aan te gaan pakken, dus we raden aan even te wachten, zodat je het spel kan kopen en zonder problemen kan spelen.

Killzone 3 komt 25 februari in de winkels te liggen.

Killzone 3

Lotus-baas Fernandes wijst miljoenenbod af

Eigenaar Tony Fernandes van het formule 1-team van Lotus heeft het aanbod om voor een bedrag van 6 miljoen Engelse pond (ruim 7 miljoen euro) de roemruchte naam Lotus te laten vallen, afgewezen. Dat beweerde de Maleisische miljardair zondag. Het bod was afkomstig van autobedrijf Proton, grootaandeelhouder van Lotus Renault GP.

De rel rond de naam Lotus sleept al maanden voort en zal in maart voor de rechter komen. Proton en Lotus Renault menen dat Fernandes de naam Team Lotus niet meer mag voeren voor zijn renstal. Fernandes zegt echter dat hij volledig in zijn recht staat.

"Het was een aanbod van 6 miljoen pond om de zaak buiten de rechter om te schikken. Natuurlijk wil ik graag dat er een einde aan komt, maar het voorstel van Proton zou het bankroet van mijn team betekenen," aldus Fernandes.

Kvitova verslaat Clijsters in finale Parijs

Petra Kvitova heeft het WTA-toernooi van Parijs op haar naam geschreven. In de finale was de Tsjechische te sterk voor Kim Clijsters; 6-4 en 6-3. Het is de derde titel voor Kvitova op de WTA-Tour.

Kvitova werd twee keer gebroken door Clijsters, maar ging zelf vijf keer door de service van de winnares van de Australian Open heen. Clijsters gaat niet met lege handen naar huis. Naast de trofee voor de tweede plaats van het toernooi, heroverde ze ook de eerste positie op de wereldranglijst.

Politie Jemen slaat betoging uiteen

De politie heeft zondag in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, een betoging uiteengeslagen. Daarbij werden tien mensen aangehouden, meldden oppositieleden. Ongeveer tweeduizend mensen, voornamelijk studenten, probeerden uit protest van de universiteit naar het presidentiële paleis te lopen, maar kwamen onderweg de politie tegen.

Ook in de zuidelijke stad Taiz maakten agenten met knuppels een einde aan een demonstratie. Daar waren honderden mensen bijeen om, net als in Sanaa, het vertrek van president Ali Abdullah Saleh te eisen. Volgens deelnemende activisten werden 120 mensen opgepakt.

De betogers in de hoofdstad riepen leuzen als: "Een revolutie in Jemen na de revolutie in Egypte". Daarmee verwezen ze naar de val van de Egyptische president Hosni Mubarak van afgelopen vrijdag. De president vertrok na een wekenlange volksopstand.

Politie Jemen slaat betoging uiteen
Politie Jemen slaat betoging uiteen (Foto: ANP)

'Europa was inconsistent naar Egypte'

Europa is er niet in geslaagd een gezamenlijke mening naar buiten te brengen over de revolutie in Egypte. "Politiek was Europa tot mijn grote spijt afwezig", zei voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

De EU-commissaris van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton die het buitenlands beleid van Europa een stem moet geven stond volgens de De Hoop Scheffer aan de zijlijn. Dat valt haar volgens hem niet te verwijten. Hij wees erop dat de 'grote landen' Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië ieder een eigen mening naar buiten brachten.

"De grote landen maken de dienst uit. Er kwam geen verklaring namens de 27 lidstaten." Volgens De Hoop Scheffer is het 'geen goede trend' dat ieder land voor zich spreekt. Het zou sterker overkomen als de landen met een gezamenlijke verklaring komen.

Toch kan Egypte volgens hem nog wat aan de Europese Unie hebben, maar alleen als het land dat zelf wil. Zo zou de EU kunnen helpen met het opstellen van een grondwet, het ontwikkelen van een maatschappelijk middenveld en het opstellen van partijprogramma's. "Dat zijn allemaal zaken waar Egypte door 30 jaar dictatuur geen ervaring mee heeft."

De oud-CDA-politicus waarschuwde voor de neiging om vanuit de leunstoel de invloed van het Westen op de situatie in het Midden-Oosten te overschatten. "Ik zie niet een activistisch beleid tot stand komen waar tegen Saoedische prins wordt gezegd dat hij weg moet en tegen het volk dat ze de banieren kunnen uitrollen."

De Hoop Scheffer verwacht dat het beleid van Egypte minder vriendelijk wordt voor Israël, maar benadrukt daarbij dat hier weinig over te voorspellen valt. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou er volgens hem goed aan doen nog eens met de Palestijnen om tafel te gaan zitten. Nu zit de moslims-extremistische beweging Hamas volgens hem nog ingesloten op de Gazastrook tussen Egypte en Israël, maar de vraag is of de grens bij Egypte dicht blijft.

Fregat bevrijdt gekaapt vissersschip

Een Deens marinefregat heeft een gekaapt vissersschip bevrijd. Bij de actie zijn zestien Somalische piraten opgepakt en twee vissers bevrijd, meldt de NAVO zondag.

Het vissersschip viel op omdat er twee snelle bootjes aan boord waren. Het marineschip vuurde waarschuwingsschoten af om de boot te stoppen. Daarna gingen mariniers aan boord.

Zij vonden zestien piraten en twee gijzelaars uit Jemen. Toen het schip een jaar geleden werd gekaapt waren er nog negen vissers aan boord, maar het grootste deel van de bemanning was al vrijgelaten.

De eigenaren van kleine schepen kunnen het losgeld dat piraten eisen soms niet betalen. Somalië heeft al twee decennia geen functionerende regering, waardoor het moeilijk is de piraterij een halt toe te roepen.

Bioware praat over verhaal The Old Republic

De grote mannen van Bioware, Greg Zeschuk en Ray Muzyka, maken flinke vooruitgang met Star Wars: The Old Republic. Ze praten met GameSpot over het verhaal en de setting van de Star Wars MMO. Ze zetten hoog in op immersiveness door echte stemacteurs, grote verhalende quests en warzones.

De Star Wars MMO heeft nogal wat negatieve kritieken gekregen. Bijvoorbeeld het feit dat investeerders weinig hoop hebben op een vlekkeloze release, of dat een 'medewerker' zich zeer negatief uitliet over de game door te zeggen dat ze geen 100 miljoen dollar hebben uitgegeven, maar zeker het driedubbele en hun prioriteiten niet op orde hadden. Maar, als we de enthousiaste hoofdontwikkelaars van Bioware mogen geloven in het filmpje hieronder, dan hoeven we ons nergens zorgen over te maken. De release staat gepland voor lente 2011, maar sommige bronnen beweren dat het eind 2011 gaat worden.

Maandag gesprek over toekomst Pastoor

Aanstaande maandag heeft Excelsior-coach Alex Pastoor een gesprek over zijn toekomst bij Excelsior. De coach van de Rotterdamse club zal dit gesprek voeren met Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord.

Voor aanvang van het duel met N.E.C. Nijmegen gaf Pastoor aan dat hij met Gudde in gesprek gaat over zijn toekomst en Excelsior. Pastoor geeft vooralsog geen uitgebreide details.

"Misschien dat er morgen enige duidelijkheid. De status is dat ik pas één gesprek heb gehad met Leo Beenhakker. Morgen heb ik dus een gesprek met Gudde", aldus Pastoor volgens RTV Rijnmond. Wellicht zal morgen bekend worden of Pastoor langer zal aanblijven als coach van de Kralingers.

Sinds 2009 is de Amsterdammer actief bij Excelsior. Hij boekte snel succes met de satellietclub van Feyenoord en aan het einde van seizoen promoveerde de Rotterdamse club naar de Eredivisie. Met de beperkte financiële middelen presteert Excelsior heel redelijk op het hoogste niveau. De Kralingers hebben dit seizoen vijf overwinningen weten te boeken.

[WB] Historisch goud shorttrackers

Voor het eerst in de geschiedenis van de wereldbeker hebben de Nederlandse shorttrackers goud veroverd op de aflossing. Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt en Freek van der Wart zorgden in Moskou voor de tweede medaille van vandaag nadat Van der Wart eerder brons won op de 500 meter.

Frankrijk werd op een halve seconde achterstand tweede terwijl de leider in het wereldbekerklassement Canada als derde over de finish kwam.

De Nederlandse vrouwenploeg, bestaande uit Jorien ter Mors, Annita van Doorn, Sanne en Yara van Kerkhof, eindigde in hun finale als vierde. China pakte de overwinning.

[WTT] Söderling pakt tweede titel op rij

Robin Söderling is de vierde speler ooit die zijn titel bij het ABN AMRO World Tennis Tournament met succes heeft weten te verdedigen. De Zweed versloeg in de finale na drie snelle sets Jo-Wilfried Tsonga; 6-3, 3-6 en 6-3.

Söderling nam in de eerste set een snelle 3-0 voorsprong, maar zag Tsonga snel terugkomen tot 3-3. Söderling pakte in de daarop volgende servicegame van de Fransman direct weer een break en serveerde de set vervolgens uit.

Beide heren serveerden sterk, waardoor ook de tweede set lange tijd gelijk op ging. Dit totdat Tsonga plots enkele breakkansen kreeg op 2-3. Söderling werkte er twee weg, maar bij de derde was het wel raak voor de Fransman, die daarna zonder problemen de set binnenhaalde.

De servicegames vlogen voorbij in de derde set en gingen op service. Eén zwakke servicegame deed Tsonga, die over de gehele partij twintig aces sloeg, de das om. Op 3-4 leverde hij zijn service in, waarna Söderling kon serveren voor de wedstrijd. Op zijn eerste wedstrijdpunt was het direct raak voor Söderling, die na Arthur Ashe, Stefan Edberg en Nicolas Escudé de vierde speler is die zijn titel in Rotterdam weet te prolongeren.

Jagers vinden ontbindend lijk in Limburg

Jagers hebben zaterdagavond in een bos in de Limburgse plaats Meerssen een lijk in verregaande staat van onbtinding gevonden. De man moet er volgens de politie al een hele tijd gelegen hebben.

Het lijk lag op een moeilijk te bereiken plek. De man lag midden in een dicht bebost gebied, een half uur lopen vanaf de Heideweg. Het onderzoek is zaterdagavond uitgesteld totdat er weer daglicht was.

Omdat het lichaam al aan het ontbinden was, wordt het volgens de politie moeilijk te achterhalen waardoor de man is overleden. Zodra het lichaam is geborgen, wordt het onderzocht. Over enkele dagen moet daardoor meer duidelijk worden. De politie onderzoekt ook om wie het gaat.

Schoorel neemt ook tweede horde in Marseille

Thomas Schoorel is nog maar één ronde verwijderd van het hoofdtoernooi van het ATP-toernooi van Marseille. In de Franse stad was Schoorel in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi te sterk voor Vincent Millot.

Schoorel had een eenvoudige partij en won met 6-1 en 6-4. In de laatste ronde van het kwalificatietoernooi wacht weer een Fransman, namelijk Romain Jouan. In het hoofdtoernooi staat momenteel al één Nederlander; Robin Haase. Thiemo de Bakker trok zich terug vanwege een polsblessure.

Leer vechten met Fight Night Champion dev-dagboek

Voor leken ziet het eruit als twee mannen die een beetje op elkaar in rammen, maar er zit een wetenschap achter vechten. In de dev-diaries voor Fight Night Champion doen ze de technieken die worden gebruikt in de aanval en verdediging uit de doeken. Hieronder kan je deze bekijken.

Het lijkt erop dat er meer techniek achter zit dan "slaan, zonder zelf geslagen te worden."

Geen Argentijns voetbalteam op Spelen 2012

Voor Argentinië is de droom van drie olympische voetbaltitels op rij voorbij. De jeugdploeg legde bij het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 jaar, dat geldt als kwalificatiemoment, slechts beslag op de derde plaats. Slechts de twee beste landen plaatsten zich voor de Spelen van Londen 2012: Brazilië en Uruguay. Argentinië won het olympisch voetbaltoernooi zowel in Athene (2004) als in Peking (2008).

Brazilië's supertalent Neymar (19) leidde zijn team zaterdagavond (lokale tijd) in Lima naar een ruime 6-0-zege op het reeds geplaatste Uruguay. Argentinië had kort ervoor Colombia met 2-0 verslagen en moest hopen dat Uruguay een ruime zege zou boeken op de Brazilianen. Neymar scoorde twee keer en werd met negen treffers topscorer van het toernooi.

Rus verliest finale ITF-Stockholm

Arantxa Rus is er niet in geslaagd het ITF-toernooi van Stockholm te winnen. In de finale van het toernooi was de Française Kristina Mladenovic te sterk in twee sets; 6-3 en 6-4.

Rus won haar laatste ITF-toernooi in 2009 en hoopte er vandaag weer een titel aan toe te voegen. Mladenovic had echter aan één break in beide sets genoeg om de winst binnen te slepen en boekte haar tweede toernooizege op een rij.

[WB] Van der Wart pakt verrassend brons

Bij wereldbekerwedstrijden shorttrack in Moskou is Freek van der Wart verrassend derde gewonnen op de 500 meter bij de mannen. Voor Van der Wart is het zijn eerste internationale medaille.

Eerder dit seizoen wist hij tweemaal een finaleplek te bemachtigen tijdens wereldbekerwedstrijden. In Changchun werd hij vijfde op de 500 meter terwijl hij in Shanghai zesde werd op de 1.500 meter.

Later vandaag komen de Nederlandse mannen en vrouwen nog in actie in de finale van de ploegenaflossing.

Villa: "Alle credits voor Sporting Gijón"

FC Barcelona speelde gisteravond gelijk tegen Sporting Gijón (1-1) en liep daarmee voor het eerst in zestien wedstrijden tegen puntverlies aan. Volgens David Villa, spelend voor de Catalanen, was de averij te wijten aan een zeer goed Gijón.

"Ik geef de credits aan hen", complimenteerde Villa de opponent van gisteravond. "Zij zijn het team dat ons een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen heeft bezorgd. Ze waren zeer taai tijdens de wedstrijd."

Toch kon Villa wel leven met het behaalde punt. "Ik ben blij dat we in staat waren op z'n minst een punt te pakken. Ik ben blij dat ik Barcelona-speler ben en dit vertaalt zich in het spel."

[Video] Onfortuinlijk doelpunt bij Watford - Burnley

Watford en Burnley stonden afgelopen weekend in het Engelse Championship tegenover elkaar. Beide ploegen hebben nog zicht op de play-offs en konden de punten dus goed gebruiken.

Burnley won het treffen uiteindelijk met 1-3, maar werd in het zadel geholpen door de keeper van Watford, Scott Loach. Bij een stand van 0-0 besloot de onfortuinelijke sluitpost zijn doel te verlaten om de bal weg te schieten. Deze kwam echter tegen de rug van Dale Bennett aan, waarna het object in het lege doel vloog.

Hieronder zie je een filmpje van het betreffende doelpunt.

Estafetteteam 4x400 meter naar EK indoor

De Nederlandse mannen op de 4x400 meter estafette hebben zich op de tweede dag van de AA-Drink NK indoor geplaatst voor de EK indoor in Parijs. De eerste vier mannen liepen op de 400 meter tijden onder de vereiste gemiddelde tijd van 47,90.

In de finale was Youssef el Rhalfioui de snelste met 47,39, Bjorn Blauwhof werd tweede in 47,50, Joeri Moerman drong in de laatste meters aan, maar kwam niet verder dan een derde plaats in 47,59. Het kwartet wordt gecompleteerd door Niels van Dijk, die 47,84 liep.

Roland Garros blijft Parijs trouw

Roland Garros wordt ook de komende jaren in Parijs gespeeld. Vertegenwoordigers van de Franse tennisfederatie FFT gaven vandaag de voorkeur aan uitbreiding en vernieuwing van het huidige stadion in Bois de Boulogne. Projecten om het grandslamtoernooi naar een nieuwe locatie buiten de stad te verhuizen werden van de hand gewezen.

De laatste jaren kwamen er steeds meer plannen om Roland Garros te verplaatsen omdat de organisatie in Parijs te weinig mogelijkheden zag om verder uit te breiden. Vier locaties, in een straal van vijftien kilometer van de Franse hoofdstad, kwamen in aanmerking. Met zeventig procent van de stemmen koos echter een ruime meerderheid voor de huidige locatie.

Gesloten bèta Guild Wars 2 nog dit jaar

Volgens een officiële Q&A op de website van Guild Wars 2, mogen we de Guild Wars 2 gesloten bèta nog dit jaar verwachten. Gesloten wil zeggen dat de game alleen toegankelijk is voor vrienden en familie van de ontwikkelaars, en op basis van uitnodigingen. De MMO zelf heeft nog geen releasedatum.

De kans is klein dat fans in de gesloten bèta terecht kunnen komen. Maar niet getreurd, afhankelijk van de feedback en tests, komt er snel een open bèta beschikbaar. Of dat dit jaar nog zal zijn, is onbekend, maar het feit dat de gesloten bèta van start kan gaan is goed nieuws. Bekijk trouwens hieronder wie de stemmen inspreken voor Guild Wars 2.

Berg wil niet over toekomst praten

Marcus Berg maakte tegen AZ gisteravond zijn vijfde en zesde competitiedoelpunt namens PSV. De van Hamburger SV gehuurde spits was na afloop tevreden, maar wil nog niet over zijn toekomst praten.

"Ik had voor de wedstrijd al het gevoel dat ik ging scoren. Dat is uitgekomen. Het zijn belangrijke treffers, we zitten in een cruciale fase van de competitie," vertelt Berg na afloop van de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen NUsport.

Berg had zijn basisplaats weer terug, nadat hij die vorige week tegen ADO Den Haag had moeten afstaan aan Danny Koevermans. Ook mocht hij toen niet invallen, maar bracht Fred Rutten Género Zeefuik in als breekijzer. Dit tot boosheid bij Berg. ''Dat is normaal, denk ik. Iedere voetballer wil spelen."

Berg keert in principe aan het einde van dit seizoen terug naar Hamburger SV, waar hij afgelopen zomer niet meer nodig bleek. Rutten heeft al aangegeven de Zweed best te willen houden. Voor Berg is dat nu geen thema. "Ik wil daar momenteel niet over praten. Ik heb soms te veel nagedacht, dat is niet goed. We zien wel waar mijn toekomst ligt."

[WTT] Melzer/Petzschner winnen dubbeltoernooi

Jurgen Melzer en Philipp Petzschner hebben het dubbeltoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. In de finale was het Oostenrijks/Duitse duo te sterk voor Michael Llodra en Nenad Zimonjic; 6-4, 3-6 en 10-5.

Zimonjoc had het toernooi de afgelopen twee jaar gewonnen met zijn voormalige partner Daniel Nestor, maar kwam in de finale al snel achter tegen Melzer en Petzschner. De tweede set werd nog wel gewonnen door Llodra en Zimonjic, maar die verloren vervolgens de supertiebreak.

Cohen haalt uit naar PVV-lijsttrekker

PvdA-leider Job Cohen heeft zondag in het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart vooral PVV’er Machiel de Graaf op de korrel genomen. Cohen verweet De Graaf, PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

Zo noemde Cohen de privatisering van het openbaar vervoer in Den Haag. Haagse buschauffeurs waren woedend op de PVV toen die partij zijn verzet daartegen staakte. "De buschauffeurs heeft u als een baksteen laten vallen", zei Cohen. De Graaf verdedigde zich door te zeggen dat je als jonge partij die politieke verantwoordelijkheid neemt, ook 'vuile handen' moet maken.

Cohen viel CDA-lijsttrekker Elco Brinkman en De Graaf aan op het punt van de woningmarkt. Cohen verweet het kabinet de villabelasting af te schaffen. Brinkman ontkende dat. "Als we nu gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en de linkse partijen de macht geven, wat God verhoede, dan wordt straks vanzelf een rijtjeshuis met drie kamers een villa genoemd", zei De Graaf.

Film: Chalet Girl

De winter komt alweer tot een einde, hier in Nederland hebben wij als FOK!kers al een hoop sneeuw meegemaakt. Nu maakt de winter plaats voor passie, Valentijnsdag komt eraan en jonge koppeltjes maken de leukste plannen om de dag samen door te komen. In de film Chalet Girl zit ook de nodige romantiek; is deze film een leuke avondbesteding of kun je beter wegblijven? Lees verder om erachter te komen.

Freire: "Riccò voor het leven schorsen"

Vele renners hebben de afgelopen dagen al hun mening gegeven betreffende de nieuwe zaak rond Riccaro Riccò, die verdacht wordt van het gebruiken van bloeddoping. Nu heeft ook Oscar Freire van zich laten spreken. De drievoudige wereldkampioen was vrij duidelijk in zijn commentaar tegen Riccò maar ook tegen dopinggebruikers in het algemeen.

"Ik heb in een periode gereden waarin we allemaal kampioenen waren, maar nu is dat precies andersom," zei de Rabobank-renner tegen AS. "Elke dag krijg je meer mensen die slecht in het nieuws komen. Ik hoop dat ze Riccò voor het leven schorsen. Ik weet niet of ze de regels niet kennen of dat ze de risico's niet schuwen. Het publiek denkt echter dat we allemaal hetzelfde zijn. Niemand gelooft je dat het niet zo is, ook al zie je dat niet iedereen hetzelfde is."

Theater: Lebbis - Branding (Pimped)

In 1989 ontstond het cabaretduo Lebbis en Jansen op het Leids Cabaretfestival, maar vanaf 2000 gingen beiden soloprogramma's maken. Lebbis (eigenlijk Hans Sibbel) startte met het programma Kingsize en heeft daarna nog vijf voorstellingen gedaan. In 2010 kwam Lebbis de theaters in met Branding (Unplugged), te vergelijken met een try-out. Het was een uur durende late-night show. Vanaf 1 januari is de gepimpte versie Branding (Pimped) te zien. Dit is de reguliere voorstelling van anderhalf uur.

Zoodsma kandidaat bondcoach volleybalmannen

De Nederlandse volleybal bond (NEVOBO) heeft Ronald Zoodsman benaderd voor de vacante positie als bondscoach van het mannenteam. Technisch directeur Bert Goedkoop heeft bevestigd dat Zoodsman kandidaat is voor de functie.

Zoodsma is momenteel coach van AB Groningen/Lycurgus, dat de leiding heeft in de A-League. Als speler maakte hij deel uit van de olympische ploeg die in 1992 zilver veroverde op de Spelen van Barcelona.

Regering Egypte blijft tot einde transitie

De Egyptische regering blijft aan tot de overgangsperiode in het Noord-Afrikaanse land achter de rug is. Dat maakte een woordvoerder van het kabinet zondag bekend. Volgens hem gaat het om een periode van een aantal maanden.

"De vorm van de regering zal zo blijven tot het proces van transformatie over een paar maanden afgerond is. Daarna zal een nieuwe regering worden benoemd op basis van de democratische principes die nu al gelden", aldus de woordvoerder, die niet uitsloot dat een aantal ministers van portefeuille zal wisselen. Vermoedelijk houdt de toelichting in dat de huidige ministers, nog benoemd door de inmiddels vertrokken president Hosni Mubarak, in functie blijven tot de verkiezingen in september.

De Hogere Raad van de Strijdkrachten maakte zaterdag al bekend dat de huidige regering voorlopig aanblijft. Tot wanneer dat het geval zou zijn, werd niet gemeld. De betogers willen dat er een nieuwe interim-regering komt en zijn ontevreden over het aanblijven van de huidige ministers.

Het leger wil dat de honderden demonstranten die op het Tahrir-plein zijn achtergebleven huiswaarts keren, deze wens wordt kracht bijgezet door het vuren van waarschuwingsschoten in de lucht. Door de ontevredenheid over de maatregelen tot nu toe meldden ooggetuigen dat inmiddels weer duizenden mensen richting Tahrir-plein onderweg zijn om zich bij de achtergebleven groep te voegen.

Regering Egypte blijft tot einde transitie
Regering Egypte blijft tot einde transitie (Foto: ANP)

[WK] Görgl pakt ook titel afdaling

Elisabeth Görgl heeft in Garmisch-Partenkirchen de wereldtitel op de afdaling veroverd. De Oostenrijkse versloeg op de Kandahar-piste de Amerikaanse Lindsey Vonn en de Duitse Maria Riesch.

Görgl, eerder deze week al de beste op de Super G, bleef met 1.47,24 Vonn ruim vier tienden voor. Riesch gaf zes tienden toe op de Oostenrijkse, maar bleef me haar tijd de Zwitserse Lara Gut wel voor.

Vonn en Riesch waren gedurende het seizoen de sterkste gebleken in de wereldbeker afdaling met beide twee zeges, maar hadden geen optimale voorbereiding naar het WK toe. Riesch had last van de griep, terwijl Vonn nog kampt met de naweeën van een valpartij vorige week, waarbij ze een hersenschudding opliep.

'Saxo Bank raakt mogelijk ProTeam-licentie kwijt'

Het is mogelijk dat Saxo Bank-SunGard zijn ProTeam-licentie kwijt raakt bij een schorsing van Alberto Contador. Eerder verklaarde UCI-voorzitter Pat McQuaid dat dit niet het geval is, maar UCI-woordvoerde Enrico Carpani zei dat het risico wel degelijk bestaat.

"Ik kan bevestigen dat, indien Alberto Contador werkelijk wordt geschorst en dus ook zijn punten voor de sportieve hiërarchie kwijt raakt, de licentiecommissie van de UCI de positie van het team zou kunnen herzien, conform de regels van de Internationale Wielerunie," zei Carpani tegen VeloNation.

Zekerheid om deze zaak is er niet, aangezien de UCI de precieze puntentelling voor de sportieve hiërarchie nooit bekend heeft gemaakt. Gisteren was er een speculatie van de El Diario Montañés, die verklaarde dat Contadors aandeel in de punten van Saxo Bank 60% is.

De licentie van Vacansoleil lijkt niet in gevaar te zijn, ondanks dat Riccardo Ricco weer in opspraak is geraakt vanwege vermoedelijk bloeddopinggebruik. Ricco's aandeel in de punten van Vacansoleil zijn namelijk miniem te noemen.

Man zaait dood en verderf in New York

In de Amerikaanse stad New York is zondag met ontzetting gereageerd op een bizarre reeks steekpartijen een dag eerder. Een 23-jarige man stak zijn stiefvader dood, evenals zijn ex-vriendin en haar moeder. Ook reed hij een voetganger dood, meldden Amerikaanse media. Daarnaast raakte een aantal mensen gewond.

De woede van de 23-jarige Maksim Gelman is waarschijnlijk ontstaan toen zijn moeder weigerde hem haar auto te lenen. De ruzie tussen moeder en zoon werd door stiefvader Aleksandr Kuznetsov (54) onderbroken, waarop Gelman hem elf keer stak met een mes. Hij vertrok daarop in de auto van zijn moeder naar het huis van zijn ex-vriendin, waar hij haar 56-jarige moeder doodstak.

Jonge pechvogel overvalt kantine Excelsior

Een 16-jarige jongen heeft zaterdag laat in de middag in Rotterdam een kantine van voetbalclub Excelsior op voor hem onfortuinlijke wijze overvallen. De overval mislukte doordat de patroonhouder uit de kolf viel en bovendien liep hij een agente in haar vrije tijd tegen het lijf, zo meldde de politie zondag.

De overvaller uit Rotterdam stapte vermomd met een bivakmuts een van de kantines op het sportcomplex binnen. Hij bedreigde de ongeveer vijftien aanwezigen met een pistool en eiste geld. Daarop viel de patroonhouder uit de kolf.

Oud-wielrenner Den Hertog (64) overleden

Fedor den Hertog is overleden. De olympisch kampioen ploegentijdrit, in 1968 met Jan Krekels, Rene Pijnen en Joop Zoetemelk, was al geruime tijd ziek. Den Hertog is 64 jaar geworden.

In de acht jaar dat hij amateurwielrenner was reeg hij de zeges aaneen en dat leverde hem de bijnaam Ivan de Verschrikkelijke op. De meest in het oog springende prestatie was in 1969. Den Hertog won toen negen van de elf etappes in de Ronde van Rheinland-Pfalz.

Als prof was hij ook succesvol. In 1977 won hij een etappe in de Ronde van de Middellandse Zee, in de Ronde van Spanje en in de Tour de France. In dat jaar werd hij ook Nederlands kampioen op de weg.

Maik de Boer vergiste zich in vrouw met sexy stem

Maik de Boer heeft zich in het verleden aardig vergist in een dame met een zwoele stem. De stylist, die tegenwoordig voor de mannen gaat, had een tijdje dagelijks telefonisch contact met een vrouw en wilde haar graag in levenden lijve zien. De ontmoeting liep uit op een deceptie.

"Ze had zo'n ongelooflijk geile sexy stem dat ik dacht: wow, die wil ik ontmoeten", vertelt De Boer aan Novum Nieuws. De date verliep echter niet zoals gehoopt. "Toen bleek ze 1.20 meter en honderd kilo. En niks ten nadele van dat, maar ik houd er niet van", bekent de stylist.

De Boer weet wat hij wel graag ziet op een afspraakje. "Ik ben heel erg van de ouderwetse etiquette en protocollen, want we zijn het een beetje kwijt", vindt de 50-jarige stylist. "We gaan in korte broek naar het restaurant, we gaan in spijkerbroek naar de opera. Ik zeg altijd: in een restaurant eet je ook niet van een plastic bordje."

Ook heeft hij een dringend kledingadvies voor vrouwen paraat. "Met kleding kun je onbewust op een verkeerde manier communiceren", legt De Boer uit. "Als je als vrouw een enorm decolleté hebt op je eerste date, kan hij denken: lekker voor een keertje en dan weer door."


Maik de Boer vergiste zich in vrouw met sexy stem (Foto: Novum)

 

Vloet verkiest Cillessen boven Babos

Jasper Cillessen mag zich voortaan de eerste keeper van N.E.C. Nijmegen noemen. Trainer Wiljan Vloet heeft dat deze week aan beide keepers laten weten. De 20-jarige sluitpost liet in de afgelopen weken een zeer goede indruk achter en verdrong Gabor Babos daarmee naar de reservebank.

"Afgelopen week heb ik beide keepers kenbaar gemaakt hoe de zaken er nu voorstaan. Het blijft natuurlijk een luxesituatie," aldus Vloet. Babos was in de afgelopen weken geblesseerd, waardoor Cillessen als zijn vervanger fungeerde. Dit deed de talentvolle doelman echter zo goed, dat de Hongaar zijn plaats onder de lat nu dus kwijt is.

Babos is logischerwijs teleurgesteld, maar liet ook weten strijdvaardig te zijn. "Gabor is zeer belangrijk in de groep en gaat professioneel met deze teleurstelling om. Hij blijft ook aanvoerder, mocht hij in het veld komen. Gabor kent de wetten van de voetballerij en heeft Jasper tijdens zijn afwezigheid sterk zien keepen. Hij heeft aangegeven Jasper te steunen, maar wel zijn kans te willen pakken, mocht die zich aandienen. Dat is dus een gezonde concurrentiestrijd."

Cillessen zal in de komende periode op dezelfde voet verder moeten gaan. "Ik heb hem een spiegel voorgehouden en aangegeven wat we van hem verwachten. Jasper koppelt gretigheid aan enthousiasme. Die lijn moet hij doortrekken."

CD: Suarez - L'Indécideur

Verlang jij ook al zo naar de zomer? Heb je het helemaal gehad met het koude, gure en onstuimige weer, de griepgolf en de donkere dagen? Dan is er onlangs een album uitgekomen dat dit verlangen alleen nog maar aansterkt, of je aan de andere kant geestelijk alvast mee kan nemen naar een zonnige en vrolijke plek.
Suarez is een samenwerking van 3 neven uit Madagascar en Marc Pinilla-D`Ignazio uit België. De drie muzikale Afrikanen kwamen naar Europa om hun geluk te beproeven in de muziek en liepen zo tegen de jonge Belg van Spaans/Italiaanse afkomst aan. Gezien de geografische wortels is het dan ook geen wonder dat het tweede album,  L'Indécideur, van Suarez wederom een zomers, swingend en aanstekelijk product is geworden.

Acties gemeentelijke OV-bedrijven

Wie met het openbaar vervoer reist, moet de komende week rekening houden met extra reistijd vanwege acties door vervoersbedrijven. Amsterdam is maandag als eerste aan de beurt. Een dag later volgt Den Haag en woensdag neemt Rotterdam het stokje over.

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB zet tram 14 en 25 stil en schrapt een flink aantal buslijnen. Ook de spitsdiensten van de veerponten naar het IJplein en de NDSM-werf in Amsterdam-Noord varen niet. De overige trams, bussen en metro's rijden minder vaak.

Het protest komt voort uit de voornemens van de regering om 120 miljoen euro te bezuinigen op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Hierdoor zouden veel tram- en buslijnen komen te vervallen en routes worden korter.

Meer overwinterende ooievaars geteld

Deze winter zijn meer overwinterende ooievaars geteld dan vorig jaar. Meer dan 350 vrijwilligers telden dit jaar 592 ooievaars. Vorig jaar werden er nog 497 gezien, meldt de Stichting Ooievaars Research & Knowhow.

Dat er meer zijn geteld, betekent volgens de stichting niet automatisch dat er meer ooievaars zijn. Dit jaar was er meer media-aandacht en daardoor hebben meer mensen aan de telling meegedaan, waardoor er meer ooievaars worden gezien.

De meeste ooievaars (161) werden gezien bij Meppel, waar vroeger een ooievaarsstation was. In andere plaatsen, zoals Akmarijp en Zegveld, kwam het aantal ooievaars meestal niet boven de 35 uit. Ook in Den Haag overwintert al jaren een groep van maximaal 35 ooievaars.

Een eenduidige verklaring waarom ooievaars in Nederland overwinteren is er volgens de stichting niet. Het zou een tactiek kunnen zijn om het risico voor de groep te spreiden. De reis naar het zuiden is namelijk ook niet zonder risico's.

Hantuchova boekt vierde toernooizege

Daniela Hantuchova heeft het WTA-toernooi in Pattaya op haar naam geschreven. De als vierde geplaatste Slowaakse verpulverde in de finale Sara Errani (8) uit Italië met 6-0, 6-2. Voor Hantuchova is het de vierde toernooizege uit haar loopbaan. Haar opponent blijft nog steken op twee zeges in de ATP-tour.

De 27-jarige Hantuchova rekende in de halve eindstrijd in de Thaise badplaats al af met de nummer drie van de wereldranglijst Vera Zvonareva. De 23-jarige Errani was bij de laatste vier te sterk voor haar landgenote Roberta Vinci.


Hantuchova boekt vierde toernooizege (Foto: Novum)

Bosz: ''Minimaal recht op een punt''

Feyenoord won gisteravond met 2-1 van Heracles Almelo. Volgens Heracles-trainer Bosz was dit niet verdiend.

Bosz, recentelijk in dienst van Feyenoord als technisch directeur, voelde zich tekort gedaan in De Kuip. "We hadden minimaal recht op een punt", tekent De Telegraaf op uit de mond van de trainer. "Vooral in de tweede helft hebben we uitstekend gevoetbald. We waren de bovenliggende partij, maar we verzuimden te scoren. Dat we in deze wedstrijd 61 procent van het balbezit hadden, zegt mij genoeg. We hebben hier te weinig gekregen."

Schlagerzanger Peter Alexander (84) overleden

De Oostenrijkse schlagerzanger en acteur Peter Alexander is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Alexander stierf in zijn geboortestad Wenen, laat het artiestenbureau Schlagerburo weten.

De Oostenrijker werd in de jaren vijftig en zestig bekend in de Duitstalige regio met een aantal rollen in Duitse musicalfilms. Alexander nam zijn eerste grammofoonplaat, Das Machen Nur Die Beine von Dolores, op in 1951.

Na de dood van zijn vrouw Hilde in 2003, die ook zijn manager was, leidde Alexander een teruggetrokken leven.


Peter Alexander (84) overleden (Foto: Novum)

ANWB waarschuwt voor wintersportfiles

Wintersporters moeten komend weekeinde rekening houden met files in het zuiden van Duitsland en in de Alpen. Niet alleen Nederlanders, maar ook Duitsers en Belgen zoeken de sneeuw tijdens de voorjaarsvakantie op, waarschuwt de ANWB. De voorjaarsvakantie begint op vrijdag 18 februari.

Alleen al vanuit Nederland gaan naar verwachting 750.000 mensen op pad. Vrijdagmiddag leidt dat volgens de ANWB al tot lange files in Zuid-Duitsland. Ook zaterdag kunnen er nog files staan.

Het gaat dan vooral om de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg, de A8 tussen München en Salzburg en de A9 tussen Neurenberg en München. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden loopt het verkeer vast.

In Oostenrijk en Zwitserland worden ook files verwacht. De grootste drukte is volgens de ANWB na 15.00 uur voorbij.

De Franse politie verwacht dat er zaterdag veel wintersporters op weg zijn in beide richtingen vanaf de Franse Alpen. Vaak loopt op die dag de huur van een vakantieverblijf af en dus zijn er ook terugkerende wintersporters te verwachten.

Ruim 1,8 miljoen kijkers All You Need Is Love

De terugkeer van All You Need Is Love heeft zaterdagavond ruim 1,8 miljoen kijkers getrokken. De show op RTL 4, als vanouds gepresenteerd door Robert ten Brink, was daarmee na het Achtuurjournaal het best bekeken programma van de avond.

"Sinds vanmorgen ben ik alweer aan het draaien voor de volgende aflevering, maar ik sta te glunderen", reageert Ten Brink. "Het is een heerlijk begin van een nieuwe reeks. We hebben er met veel liefde aan gewerkt en dat is beloond."

De speciale kerstaflevering van het liefdesprogramma brak eind vorig jaar het eigen kijkcijferrecord. Toen zagen ruim 2,7 miljoen mensen hoe Ten Brink liefdeskoppels gelukkig maakte.

De top drie van best bekeken programma's werd zaterdagavond compleet gemaakt met Studio Sport Eredivisie, waarvoor ruim 1,6 miljoen mensen thuisbleven. De nummer een, het Achtuurjournaal, trok volgens Stichting KijkOnderzoek meer dan twee miljoen kijkers.


Ruim 1,8 miljoen kijkers All You Need Is Love (Foto: Novum)

Almagro wint toernooi Costa do Sauípe

Nicolás Almagro heeft het ATP-toernooi in het Braziliaanse Costa do Sauípe op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de als eerste geplaatste Spanjaard de Oekraïener Aleksandr Dolgopolov met 6-3 en 7-6.

Almagro had de touwtjes in de partij vanaf het begin in handen en hij stond geen enkele breekkans toe. Almagro liep in de tiebreak van de tweede set snel weg bij Dolgopolov en trok de partij zo naar zich toe.

Het was voor Almagro zijn achtste toernooizege.

Londen wil 'homohuwelijken' toestaan

De Britse regering wil homoseksuele stellen de gelegenheid gaan bieden om in kerken en met traditionele religieuze ceremonieën een partnerschap aan te gaan. Dat hebben The Sunday Times en Sunday Telegraph gemeld.

Volgens de Sunday Telegraph zal Lynne Featherstone, de minister voor Emancipatie, binnenkort de plannen bekendmaken. Haar partij, de Liberaal Democraten, is in de Britse regering de voorvechter van meer rechten voor homoseksuele koppels. De Liberaal Democraten van leider Nick Clegg werken in de coalitie samen met de Conservatieven van premier David Cameron.

Via een aanpassing van de wet zou de regering het onder meer mogelijk willen maken dat bij het sluiten van een partnerschap van homoseksuele stellen religieuze liederen worden gezongen en dat uit de Bijbel wordt voorgelezen.

Londen wil'homohuwelijken' toestaan
Londen wil'homohuwelijken' toestaan (Foto: ANP)

Ferrer ondanks verlies tevreden

Vitesse verloor gisteravond met 0-1 bij FC Twente. De trainer van de Arnhemmers, Albert Ferrer, zei na afloop dat zijn ploeg voor rust erg veel moeite had om onder de druk van FC Twente uit te komen.

"En als we dat al deden, verspeelden we snel weer de bal. We hadden ook geen vat op het middenveld,” aldus Ferrer die wel tevreden was over de tweede helft. “Mijn spelers wonnen meer duels en we konden beter voetballen. Enkele kansen op een punt werden door ons afgedwongen, maar helaas zonder resultaat. Concluderend ben ik van mening dat we een goede pot hebben gespeeld tegen een uitstekend team.”

'740 NAVO-trainers tekort in Afghanistan'

Ondanks de steun van Nederland en andere landen komt de NAVO nog altijd 740 trainers tekort in Afghanistan. De trainers zijn nodig om Afghaanse militairen en agenten op te leiden.

Het hardst nodig zijn 290 politietrainers. Dat is inclusief degenen die dit jaar in nieuwe trainingscentra in Afghanistan kunnen werken, zegt de Amerikaanse bevelhebber van de NAVO-trainingsmissie, generaal William Caldwell, zondag in een interview met persbureau AP.

Egyptische staatsmedia gooien roer om

De Egyptische staatsmedia waren tot het eind van zijn regime de spreekbuis van Hosni Mubarak, maar vieren nu de verdrijving van de voormalig president. De staatstelevisie beloofde zaterdag voortaan meer rekening te houden met de gewone burgers in Egypte. De zender zegde zelfs toe waarheidsgetrouwer verslag te doen.

Tijdens de opstand die achttien dagen duurde zetten de kranten en televisiestations die achter Mubarak stonden de honderdduizenden demonstranten neer als een minderheid die problemen zoekt. Terwijl het protest hevig woedde in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro, waren op de door de staat beheerde zender Al-Nil beelden te zien van de Nijl die in alle rust stroomde.

Maar zaterdag, een dag na het vertrek van Mubarak, was een plotselinge omslag te zien. "De mensen hebben het regime verjaagd", kopte de krant Al-Ahram op zijn voorpagina. De krant was tot voor kort een groot voorstander van Mubarak.

Bij de krant woedde intern al een strijd. Een dag voor het vertrek van Mubarak eisten verslaggevers het vertrek van de hoofdredacteur. Zij vonden de verslaggeving over de demonstranten te negatief. Ook eisten ze dat de krant op de voorpagina zijn excuses aanbood voor de 'onethische verslaggeving'.

Een journalist van de staatszender deed zaterdag verslag voor een paleis van Mubarak en zei dat de Egyptenaren 'vrijheid ademen'. De staatskrant Al-Gomhouria riep op tot meer transparantie en stelde dat de 'haaien van het oude regime het leven uit Egypte zogen'.

De staatstelevisie feliciteerde de Egyptische bevolking zaterdag met 'hun grote revolutie, geleid door de beste Egyptische jongeren'. "De Egyptische televisie zal eerlijk zijn in zijn boodschappen", zei de zender in een verklaring. "De televisie is van de Egyptenaren en zal hen van dienst zijn."

Het leger staat nu aan het roer van de staatsmedia. Het heeft aangekondigd dat het deze media blijft gebruiken als platform om boodschappen over te brengen. Zo zijn er regelmatig woordvoerders in uniform te zien die plannen aankondigen.

Maar Hisham Qassam, een uitgever van onafhankelijke Egyptische kranten, denkt dat de staatsmedia geen lang leven beschoren is. Hij rekent erop dat de staatsmedia uiteindelijk geen subsidie meer krijgen en langzaam verdwijnen. "Dat kan meer dan een jaar duren, maar het is voorbij."

Het ministerie van Informatie was een paar keer het doelwit van gewelddadige protesten toen Mubarak nog aan de macht was. Vanuit dat ministerie zenden de staatsmedia uit. De politie moest meerdere keren de strijd aan met de demonstranten om te voorkomen dat ze het gebouw binnenkwamen.

Volgens velen had minister van Informatie Anas al-Figgi een mediacampagne opgezet om de demonstranten ervan te beschuldigen dat ze Egypte saboteren. Enkele uren voor het vertrek van Mubarak scandeerden duizenden mensen voor het gebouw leuzen als 'de leugenaars zijn hier, waar is Al Jazeera?'.

Ze verwezen naar de Arabische nieuwszender met het hoofdkantoor in Qatar. Al Jazeera was meerdere keren het doelwit van de Egyptische overheid omdat het partij voor de demonstranten zou kiezen. Volgens velen kon het aantal demonstranten zo snel groeien door de verslaggeving van Al-Jazeera.

[NBA] Dallas maar net langs Houston

In de Amerikaanse NBA heeft Dallas Mavericks een zwaarbevochten overwinning geboekt op Houston Rockets. Dallas won met 106-102.

Dallas bouwde de marge in het derde kwart uit tot 23 punten en er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn. Door een slotoffensief van Houston werd het echter toch nog spannend.

Charlotte Bobcats versloeg Atlanta Hawks met 88-86. In het tweede kwart van de wedstrijd stond Charlotte nog 22 punten achter maar het wist terug te komen. Stephen Jackson, oud-speler van Atlanta, was met 32 punten de dragende kracht achter de inhaalrace. Bovendien was hij ook verantwoordelijk voor het beslissende jump-shot.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Charlotte 86-88
New Jersey New York 95-105
New Orleans Chicago 88-97
Minnesota Philadelphia 87-107
Washington San Antonio 94-118
Houston Dallas 102-106
Milwaukee Indiana 97-103
Sacramento Oklahoma 97-99

Goed bewapende auto's in Transformers: Dark of the Moon

High Moon Studios, ontwikkelaar van Transformers: War for Cybertron, neemt de 'vergaming' van de nieuwste Transformers-film op zich. In Transformers: Dark of the Moon zullen we wederom met de Autobots en Decepticons kunnen vechten, maar dit keer in één singleplayer-campagne.

De studio heeft nu de lastige taak om een goede game gebaseerd op een film te maken. Het vorige spel van Activision, Revenge of the Fallen, was een minder geslaagde poging. Nu mag High Moon laten zien dat ze inderdaad kwaliteit kunnen leveren. Het spel zal een proloog worden op de film, ze zijn dus niet geheel gebonden aan het filmscript.

In Dark of the Moon zullen de Transformers verschillende modi hebben, waaronder een robot, een voertuig, een zwaar bewapend voertuig en 'stealth force'. Over dat laatste is nog niet veel bekend. Een onzichtbare robot ter grootte van kerk misschien? Online multiplayer is ook aanwezig, maar High Moon wil daar niet veel over vertellen. Wel zul je met echte Transformers kunnen spelen in plaats van 'nepperds' zoals in War for Cybertron.

Het spel zal ergens in de zomer op de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. De Nintendo DS-, 3DS- en Wii-versies worden ontwikkeld door andere studio's. 

Opgeluchte Been: "Een fijn gevoel"

Feyenoord-trainer Mario Been was na afloop van de overwinning op Heracles Almelo opgelucht. "Een fijn gevoel."

"Ja de opluchting is groot", erkende Been na afloop op de persconferentie. "Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Wat mij betreft, was het een zeer terechte verwinning. We hebben twee mooie goals gemaakt en nog een paar honderd procent kansen gemist."

"We hadden het onszelf best wat makkelijker mogen maken. Maar dat we heel blij zijn met deze overwinning mag duidelijk zijn." Voor Feyenoord was de winst op Heracles de eerste van 2011. In een uitverkocht huis deed de équipe van Been goede zaken op de ranglijst.

De Rotterdammers bezetten door de overwinning de veertiende plaats op de ranglijst. De ploeg heeft evenveel punten als Heracles, die wel een beter doelsaldo hebben. De volgende wedstrijd van Feyenoord is tegen ADO Den Haag.

Maleisië waarschuwt voor Valentijnsdag-val

De Maleisische autoriteiten hebben een campagne gelanceerd om te waarschuwen voor Valentijnsdag. De viering zou verleiden tot seks voor het huwelijk. Maleisische moslims discussiëren zondag over de vraag of ze Valentijnsdag moeten vermijden of niet.

Maleisië heeft geen wetten die het vieren van Valentijnsdag verbieden, maar de autoriteiten willen de bevolking wel waarschuwen. Romantische gebaren zouden jongeren ertoe kunnen verleiden seks voor het huwelijk te hebben.

Eerder hebben de autoriteiten op de nacht van Valentijnsdag invallen gedaan in hotelkamers om moslims te betrappen die seks voor het huwelijk probeerden te hebben. In Maleisië staat daar voor moslims enkele maanden celstraf op.

Vicepremier Muhyiddin Yassin zei zaterdagavond dat de overheid niet probeert Valentijnsdag in een kwaad daglicht te zetten, wel benadrukte hij dat de viering voor moslims 'niet passend' is. Twee derde van de bevolking van Maleisië is moslim.

Vrijdag werd een campagne gelanceerd onder de noemer 'pas op voor de Valentijnsdag-val'. In folders werd moslims op universiteiten geadviseerd de viering maandag te vermijden.

"Wij accepteren en vieren Moederdag en Vaderdag om onze liefde voor onze ouders te vieren", zei Wan Mohamad van het nationale persbureau Bernama. "Maar de islam wijst alles af dat tegen de leer van de islam ingaat. Zelfs als het in een Oosterse cultuur is ontstaan."

Ook imams preekten vrijdag tegen de viering. Sommige moslims zijn het er niet mee eens en vinden het een onschuldige viering. "Ik heb mijn vrouw met Valentijnsdag wel eens bloemen gegeven en ik heb haar ook mee uit eten genomen", twitterde de prominente politicus Khairy Jamaluddin. "Ik ben nog steeds een moslim." Hij wijst erop dat er niets aan de hand is zolang er niet wordt gezondigd.

Berging van tanker in Rijn begonnen

De laatste fase van de bergingswerkzaamheden van de gekapseisde tanker in de Rijn in Duitsland is zondag ingegaan.

Eerst zullen de met rivierwater gevulde tanks van het schip worden leeggepompt. Zodra het schip hoger ligt, zal het naar de wal worden getrokken. Dat meldde een woordvoerster van de autoriteiten.

De berging duurt naar verwachting twee dagen. Daarna is er weer vrij baan voor de scheepvaart op de Rijn.

Afgelopen week lukte het de bergers om al het zwavelzuur uit de gestrande tanker te verwijderen. Van de 2400 ton zwavelzuur die het schip vervoerde, werd het merendeel gecontroleerd in de Rijn geloosd. Om het schip daarna stabiel te houden, is het gevuld met water.

De TMS Waldhof kapseisde op 13 januari bij Sankt Goarshausen tussen Mainz en Koblenz, bij de beroemde rots de Loreley. Het schip blokkeerde de doorgang voor het scheepvaartverkeer in eerste instantie volledig, maar na enige tijd konden er weer mondjesmaat boten passeren.

Berging van tanker in Rijn begonnen
Berging van tanker in Rijn begonnen (Foto: ANP)

Drie gewonden bij schietpartij Terneuzen

Bij een schietpartij achter een café in Terneuzen zijn zaterdagnacht drie gewonden gevallen. Twee verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.

Twee agenten te fiets hoorden rond 03.15 uur enkele schoten aan de achterzijde van een café aan de Nieuwstraat. Ze hielden op het Arsenaalplein een 26-jarige man en een 29-jarige man aan. Ze komen allebei uit de gemeente Terneuzen. Een derde persoon die zich met de arrestatie bemoeide is ook aangehouden.

Twee slachtoffers van de schietpartij zijn met een ambulance naar een ziekenhuis in Terneuzen afgevoerd. Daar werden ze vanwege de ernst van de verwondingen doorgestuurd naar een ziekenhuis in Gent. Een derde slachtoffer raakte gewond aan zijn arm. Hij is zelf naar het ziekenhuis in Terneuzen gegaan.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.


Drie gewonden bij schietpartij Terneuzen (Foto: Novum)

Brandweer redt Groninger uit huis

De brandweer heeft zaterdagavond een Groninger uit zijn huis gered. De man had rook ingeademd en is daarvoor afgevoerd naar een ziekenhuis.

Rond 22.00 uur werd het alarmnummer gebeld omdat er brand woedde in een woning aan de Oliemuldersweg. De beller vertelde ook dat er nog iemand in de woning was. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de bewoner nog altijd binnen.

De brandweer heeft de man uit de woning gehaald. De brand woedde in de keuken en was snel geblust.


Brandweer redt Groninger uit huis (Foto: Novum)

Man overleden door liefdesconflict

Een 65-jarige man uit de Gelderse plaats Putten is zaterdagavond overleden door een ruzie met zijn 49-jarige partner. De vrouw is aangehouden, meldt de politie.

De man was rond 18.00 uur ernstig gewond geraakt bij een ruzie in een woning aan de Meidoornlaan. De man is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later op de avond overleed.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er precies is gebeurd. De vrouw is ingesloten.

Cvitanich mee naar Kerkrade

Ajax kan vandaag beschikken over aanvaller Darío Cvitanich. De Amsterdammers moeten het in Kerkrade opnemen tegen Roda JC.

Op de clubsite van Ajax staat dat Cvitanich deel uitmaakt van de selectie tegen Roda. Coach Frank de Boer hecht veel waarde aan een ruime keuzemogelijkheid in de aanval. Hij heeft echter nog niet bekend gemaakt wie op vaste basis centraal in de spits zal spelen.

"Siem de Jong en Mounir El Hamdaoui zijn heel verschillende type spitsen. Ik wil me niet vastpinnen op een vaste spits. Dat bepalen we in de loop van de week. Aan wie we tegen Roda JC behoefte denken te hebben, zal je zondag zien", zo liet De Boer over de wedstrijd weten.

Behalve De Jong en El Hamdaoui is ook Cvitanich een optie voor in de aanval. De Argentijn is namelijk hersteld van een spierblessure en heeft een plaats in de wedstrijdselectie afgedwongen. Tegen FC Utrecht kwam Cvitanich weer voor het eerst sinds lange tijd in actie voor Ajax, maar al na zeventien minuten liep hij een blessure op.

Verbeek: "Het is te gek voor woorden"

Gert-Jan Verbeek heeft een bittere nasmaak aan de onderlinge ontmoeting met PSV (0-4) overgehouden. De trainer werd in de tweede helft van het duel namelijk door arbiter Bas Nijhuis naar de tribune verwezen.

Verbeek was het namelijk niet eens met het feit dat Francisco Rodriguez geen gele kaart kreeg. De verdediger van PSV trapte de bal namelijk weg, voordat AZ een inworp kon nemen. "Het is te gek voor woorden. Hollandse kneuterigheid dat ik word weggestuurd," foeterde de trainer van AZ na afloop.

"De scheidsrechter moet dan een persoonlijkheid zijn. Hij moet het belang van de wedstrijd inzien," ging Verbeek verder. "Het was gewoon spelbederf wat die speler deed. Ik heb me niet misdragen en geen onwelvoeglijke taal gebruikt."

BV Veendam wil naamswijziging ondergaan

Als het aan Henk Eising ligt wordt de naam BV Veendam veranderd. Volgens de directeur van de voetbalclub uit Veendam klinkt de huidige naam teveel als een bedrijf.

RTV Noord weet te melden dat de Groningse club van plan is om de naam te veranderen. Daar blijft het echter niet bij. Volgens Eising moet er een nieuw logo en shirt komen. De directeur wil de supporters van de club daar nauw bij betrekken. De preses wil in de komende periode sowieso een aantal zaken binnen de club veranderen.

Alle veranderingen heeft hij ondergebracht in het reddingsplan, "De Kolonisten van Veendam", een onderdeel van het plan dat investeerders en participanten moeten aantrekken, moet de redding van de club betekenen. Eising is van mening dat met dit plan Veendam de komende seizoenen uit de financiële problemen is. In een verleden onderging Veendam ook al een naamsverwisseling.

Op het sportieve vlak gaat het na de winterstop goed voor BV Veendam. De équipe is al lange tijd ongeslagen. Zo werd afgelopen vrijdag Almere City FC met 5-1 verslagen.

[Primera División] FC Barcelona lijdt puntverlies

Barcelona heeft na zestien overwinningen op rij weer eens puntenverlies geleden. De regerend kampioen van Spanje moest in de uitwedstrijd bij Sporting Gijon genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

David Villa behoedde Barcelona in de tachtigste minuut voor een nederlaag: 1-1. David Barral bracht Sporting Gijon na zestien minuten verrassend op voorsprong (1-0). Ibrahim Afellay mocht voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd in de basis beginnen. Hij moest in de rust plaatsmaken voor Pedro.

[WK allround] Verweij verrast en gaat aan de leiding

Koen Verweij heeft voor een sensatie gezorgd op het WK allround schaatsen in Calgary. De Nederlander die als vijfde eindigde tijdens de vijfhonderd meter deklasseerde bijna het volledige deelnemersveld op de vijf kilometer. Alleen Ivan Skobrev was de Nederlander te sterk af. De Rus was met 6.10,99 een ruime seconde sneller dan Verweij.

In de laatste rit was de Rus de Nederlander Jan Blokhuijsen te snel af. Blokhuijsen eindigde met een tijd van 6.14,18 op de vierde plaats. Shani Davis viel met een 14e tijd enorm tegen en het lijkt erop dat hij geen kans meer heeft op de wereldtitel. De Amerikaan verloor ruim 12 seconden op winnaar Ivan Skobrev. Wouter Olde Heuvel eindigde als zesde en Renz Rotteveel bleef met zijn tiende plek net binnen de top tien.

Verweij, oud wereldkampioen bij de junioren, gaat ook zeer verrassend aan de leiding in het algemeen klassement. De Nederlander heeft morgenavond +0.42 seconde voorsprong op Ivan Skobrev op de 1.500 meter. Jan Blokhuijsen zit daar drie honderdste achter en heeft beslag gelegd op de derde plaats. Håvard Bøkko staat na twee afstanden op de vierde plaats op één seconde. Brian Hansen staat vijfde op 1.16 seconde en Shani Davis bezet de zesde plaats met 1.74 seconden afstand op Koen Verweij.

Uitslag 5.000 meter

# Naam Land Tijd
1 Ivan Skobrev Rusland 6:10.99
2 Koen Verweij Nederland 6:12.20
3 Håvard Bøkko Noorwegen 6:12.98
4 Jan Blokhuijsen Nederland 6:14.18
5 Shane Dobbin Nieuw-Zeeland 6:15.69
6 Wouter Olde Heuvel Nederland 6:17.45
10 Renz Rotteveel Nederland 6:20.25


Stand na 5.000 meter

# Naam Land Punten Verschil 1.500 meter
1 Koen Verweij Nederland 72.860 -
2 Ivan Skobrev Rusland 72.999 +0.42
3 Jan Blokhuijsen Nederland 73.008 +0.45
4 Håvard Bøkko Noorwegen 73.198 +1.02
5 Brian Hansen Verenigde Staten 73.244 +1.16
6 Shani Davis Verenigde Staten 73.438 +1.74
8 Wouter Olde Heuvel Nederland 74.154 +3.89
11 Renz Rotteveel Nederland 74.515 +4.79

Vitesse is Pedersen enkele weken kwijt

Vitesse kan in de komende weken geen beroep doen op Marcus Pedersen. De spits raakte tijdens het duel met FC Twente (1-0) opnieuw gekwetst aan zijn lies en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken.

Albert Ferrer, trainer van Vitesse, denkt Pedersen een aantal weken kwijt te zijn. Het is niet voor het eerst dit seizoen, dat de Deen een dergelijke blessure onder de leden heeft. Sinds de komst naar Arnhem kampt hij namelijk met dezelfde problemen.

Het wegvallen van Pedersen komt trainer Ferrer overigens erg slecht uit. Wilfried Bony heeft nog last van een kwetsuur aan zijn bovenbeen. De verwachting is dus dat de Spaanse oefenmeester in de komende periode weer beroep zal doen op gelegenheidsspits Marco van Ginkel. Daarnaast is ook Haruna Babangida nog een alternatief.

[Serie A] Cavani imponeert in Rome

Napoli blijft de aansluiting met AC Milan behouden. Na het duel met AS Roma (0-2) is het verschil met de koploper nog steeds drie punten.

De Giallorossi en de Partenopei speelden een weinig indrukwekkende eerste helft, maar in de tweede helft wisten de bezoekers de wedstrijd kleur te geven. In de 50e minuut werd Marek Hamsik van achteren aangevallen in het strafschopgebied en de bal ging op de stip.

Sterspeler Edinson Cavani ging achter de bal staan en met een laag schot wist hij Napoli op een 0-1 voorsprong te zetten. Voordat de bal de lijn passeerde werden beide palen geraakt. De Uruguayaanse spits wist in de 83e minuut wederom het vijandelijke doel te vinden en de Napolitaanse zege in Rome was een feit.

Het was voor het eerst sinds 1994 dat de huidige nummer twee van de Serie A in Rome wist te winnen. AC Milan blijft de lijst aanvoeren, maar de Napolitanen blijken geduchte achtervolgers. Internazionale is echter nog een gevaar voor de positie van Napoli. De regerend landskampioen heeft nog twee duels tegoed en bij twee overwinningen zal Inter de tweede plaats overnemen.

Gijs van Rhijn wint Leids Cabaret Festival

De Groningse kleinkunstenaar Gijs van Rhijn is zaterdagavond door de jury uitgeroepen tot de winnaar van het Vara Leids Cabaret Festival. Het publiek koos voor de Vlaming Lennaert Maes.

Volgens de jury is van Rhijn 'een goede verhalenverteller die uitnodigt om te luisteren naar de verhalen uit zijn kleine wereld'. Tijdens de finale van het jaarlijks terugkerende cabaretfeest in de Leidse Schouwburg stonden drie finalisten op het podium. Naast Van Rhijn en Maes stond het theaterduo Rauw Spul uit Amsterdam in de finale. Zij hadden de halve finale op donderdagavond en de voorrondes begin februari overleefd. Uit 53 aanmeldingen waren acht deelnemers geselecteerd voor de voorronden.

Het Vara Leids Cabaret Festival beleefde zaterdag de 33e editie. Het evenement geldt als een van de belangrijkste podia voor aanstormend en jong cabarettalent. Diverse cabaretiers die momenteel succesvol zijn, begonnen hun carrière op het Leids Cabaret Festival.

'Mubarak is weg - nu Berlusconi nog'

In 29 Italiaanse steden is zaterdag het Paarse Volk de straat op gegaan, een via internet georganiseerde protestbeweging die het aftreden van premier Silvio Berlusconi eist. De betogers toonden leuzen als: "Italië is geen bordeel!"

Het Openbaar Ministerie in Milaan had eerder deze week een onderzoek tegen Berlusconi afgerond wegens machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie. Het dossier van seksschandaal Rubygate ligt nu bij de onderzoeksrechter.

De betogers eisten met spreekkoren dat na de Egyptische president Mubarak nu ook hun eigen minister-president opstapt. Op spandoeken gaven burgers aan de premier 'onwaardig' te vinden. Het Paarse Volk maakte met pannen en lepels lawaai, zo meldden Italiaanse media.

Het Paarse Volk organiseerde eerder via netwerksite Facebook No Berlusconi Days (Geen-Berlusconi-dagen).

'Mubarak is weg - nu Berlusconi nog'
'Mubarak is weg - nu Berlusconi nog' (Foto: ANP)

Otterspeer snel in Salt Lake

Hein Otterspeer heeft bij een trainingswedstrijd in Salt Lake City zijn persoonlijk record op de 500 meter flink aangescherpt. De schaatser van Team 1nP zette 34,86 seconden neer op de sprintafstand, waar hij 35,38 seconden uit Moskou als persoonlijke besttijd had staan.

Otterspeer is op verzoek van de TVM-ploeg afgereisd naar Noord-Amerika als extra sprinter. Hij heeft in Salt Lake zijn goede vorm van eerder dit seizoen doorgetrokken, maar het Nederlands record van Ronald Mulder (34,52) blijft evenwel buiten bereik.

Feyenoord en Van Geel nog niet rond

Oud-speler Martin van Geel is en blijft bij Feyenoord de belangrijkste kandidaat voor de vacante functie van technisch directeur, als opvolger van de op non-actief gestelde Leo Beenhakker. Maar beide partijen hebben nog geen akkoord bereikt.

"We zijn nog in gesprek met elkaar", liet algemeen directeur Eric Gudde zaterdagavond in De Kuip weten. "We praten over de inhoud van de samenwerking en daar doen we nu nog geen mededelingen over. We hebben ook geen deadline. Het loopt zoals het loopt."

Feyenoord is niet van plan aan Roda JC, de huidige werkgever van Van Geel, een afkoopsom te betalen. "We hebben afgesproken dat Martin dat zelf oplost met Roda JC", gaf Gudde aan. "In principe praten we over een contract voor onbepaalde tijd. Dat werkt in de praktijk het beste, ook omdat we bezig zijn met een vijfjarenplan bij Feyenoord."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.