Swinkels: "Misschien heeft Blom iets persoonlijks tegen mij"

Arjan Swinkels kon zondag na het 7-1 verlies van zijn Willem II tegen FC Groningen zijn woede niet verbergen. De aanvoerder was witheet op scheidsrechter Kevin Blom. Swinkels kreeg rood in het duel met Groningen. De verdediger hield hij na een uur spelen een inzet van Thomas Enevoldsen buiten het doel.

"Maar niet met de hand," beweerde de Tilburger tegenover De Telegraaf. Scheidsrechter Blom zag dit echter anders. "Ik krijg die bal in mijn kruis, draai me om en zie dat hij rood trekt. Bizar. Misschien heeft hij iets persoonlijks tegen mij, geen idee. Het lijkt wel een of ander hersenspinsel van hem. Ik neem alleen wel aan dat deze kaart net als de vorige geseponeerd gaat worden en dat ik niet eens naar Zeist hoef om mezelf te verdedigen. Als ik hiervoor word geschorst, zou dat een schande zijn."

Of Willem II met Swinkels in de gelederen nog een gelijkspel had kunnen halen, durfde de aanvoerder niet te zeggen. Toen de speler het veld afging stonden de Tilburgers al op achterstand. "Maar met 3-1 tegen tien man hadden we er nog wel een wedstrijd van kunnen maken. Nu was hij naar de knoppen."

Blom heeft inmiddels zijn fout toegegeven, waardoor Swinkels waarschijnlijk niet geschorst zal worden.