'Tioté in belangstelling van Chelsea'

Cheick Tioté maakte gisteren op schitterende wijze de 4-4 tegen Arsenal, waardoor Newcastle zich definitief had teruggeknokt van een 0-4 achterstand. De middenvelder zou inmiddels in de belangstelling staan van Chelsea.

Volgens News of the World zou Chelsea komende zomer nieuwe pogingen willen ondernemen om Tioté naar Stamford Bridge te trekken, nadat dit in de afgelopen transferperiode was mislukt. De middenvelder die de afgelopen jaren in de Eredivisie actief was namens Roda JC en FC Twente, maakte gisteren op schitterende wijze zijn eerste Premier League-goal.

The Magpies wilden Tioté vorige week niet laten gaan, omdat ook al Andy Carroll op het laatste moment werd weggeplukt. Tioté kwam vorige zomer voor 4 miljoen pond over van FC Twente en wekte sindsdien de interesse van Chelsea en Manchester United. United ziet in hem de vervanger van Owen Hargreaves.

Tioté kwam aanvankkelijk op huurbasis naar Nederland, bij Roda JC dat hem van Anderlecht huurde. De Belgen lieten hem een jaar later zonder al te veel moeite naar Twente vertrekken, waar de Ivoriaan lang niet altijd vaste kracht was. Bij Newcastle lijkt hij zich nu te ontwikkelen tot een topspeler.