Hiddink niet verrast door keuze Gullit

De keuze van Ruud Gullit om aan de slag te gaan als trainer van Terek Grozny kwam voor Guus Hiddink niet echt als een verrassing. "Ik was er niet van op de hoogte, maar heb er eerder wel even contact met hem over gehad", vertelt de voormalig bondscoach van Rusland aan Novum Nieuws. "Dus voor mij was het geen heel groot nieuws."

Hiddink weet dat er in het Tsjetsjeense Grozny serieus aan de weg wordt getimmerd. "Ze hebben daar grootse plannen. Vandaar dat ze Gullit gecontracteerd hebben." Wel noemt hij de keuze van de voormalig trainer van Chelsea, Newcastle United, Feyenoord en LA Galaxy opvallend. "Al is de Russische competitie natuurlijk wel van een behoorlijk niveau. En Grozny is de laatste jaren flink opgeklommen."

Terek Grozny speelt sinds 2007 op het hoogste niveau in Rusland. Het vorige seizoen werd afgesloten op de twaalfde plaats. "Wat ik gehoord heb van Ruud, want die heeft zich wel georiënteerd, is dat er daar grondig gemoderniseerd wordt", weet Hiddink. "Met onder meer een nieuw stadion. Ze pakken het heel serieus aan."

Gullit tekende deze week in Tsjetsjenië een contract voor 1,5 jaar. De laatste tijd was de oud-international vooral actief als voorzitter van het HollandBelgium Bid, maar uiteindelijk ging Rusland er met de organisatie van het WK van 2018 aan de haal.