Van der Vaart blij met komst Pienaar

Rafael van der Vaart verheugt zich op het weerzien met Steven Pienaar, die deze week werd gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van Tottenham Hotspur.

De Nederlander en de Zuid-Afrikaan waren tussen 2001 en 2005 ploeggenoten bij Ajax en gaan nu ook in Londen weer samenspelen. "Ik ken hem natuurlijk heel goed", vertelt Van der Vaart aan Novum Nieuws. "Hij is een hele goede speler en de laatste jaren bij Everton de uitblinker."

Tottenham betaalde Everton ongeveer vier miljoen euro voor Pienaar, die ook in de belangstelling stond van Chelsea. "Het zegt veel dat hij voor ons heeft gekozen en niet naar Chelsea is gegaan", concludeert Van der Vaart. "Dat is in ieder geval een goede binnenkomer bij de supporters."

Ook de naam van Luis Suárez zingt al een tijdje rond op White Hart Lane, al is Tottenham niet de enige ploeg die hengelt naar de diensten van de Ajacied. "Hij zal wel wat moeten kosten, dus het wordt niet gemakkelijk om hem te halen", voorspelt de Heemskerker. "Bij Ajax heeft Suárez het goed gedaan. Of hem dat ook in Engeland lukt, dat weet je nooit."

Samen met Gareth Bale is Van der Vaart dit seizoen verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de doelpunten van de Londense club. "Als elftal hebben we eigenlijk te weinig gescoord, dat moet nog beter worden", kijkt de clubtopscorer kritisch naar zijn ploeggenoten. "We hebben veel goede spelers, maar moeten alleen nog wat constanter worden."